Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Welzorg scootmobiel

Een scootmobiel via de gemeente

Bij leveranciers als Harting-Bank of Welzorg komt u meestal terecht via de gemeente. Die heeft dan het pakket Wmo-hulpmiddelen bij hen aanbesteed. De leveranciers hebben tot taak om hulpmiddelen te leveren die inwoners nodig hebben op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning die de gemeente uitvoert. Een Welzorg scootmobiel of een van Harting-Bank staat altijd op 3 of 4 wielen. De veel geavanceerdere Quingo modellen vindt u er niet.

Beperkte keuze en eigen bijdrage

Hier duikt al direct een minpunt op van verstrekking via de gemeente. Uw keuze wordt beperkt door het aanbod van de leverancier en het gemeentelijk budget. Een Welzorg scootmobiel of bijvoorbeeld een scootmobiel van Meyra Retail & Services B.V. kost u vaak ook extra geld. Veelal moet een eigen bijdrage worden betaald, waarbij de hoogte afhankelijk is van uw eigen inkomen. Zet u deze zaken rustig op een rij, dan zult u zien dat particuliere aanschaf van een scootmobiel in veel gevallen zelfs aantrekkelijker is.

Goedkoop maar beperkt

Aanbesteding van het Wmo-pakket aan leveranciers als Meyra Retail & Services B.V, Beenhakker B.V. en andere, maakt het voor een gemeente eenvoudiger om de wet uit te voeren. Vaak is een Welzorg scootmobiel of een Beenhakker loophulpmiddel voor een gemeente goedkoper, dan wanneer de gemeente voor uiteenlopende hulpmiddelen met afzonderlijke marktpartijen zaken moet doen. Hier staat tegenover dat het aanbod beperkt is en zo goedkoop mogelijk wordt gehouden. Het moet immers passen binnen het gemeentelijk budget. Innovatieve ontwikkelingen krijgen zo veel minder kans.

Vergeet uw restwaarde niet

Voor het financiële verschil tussen verstrekking door de gemeente of particuliere aanschaf, is voor u niet alleen het bedrag van de eigen bijdrage maatgevend. Ook de restwaarde na gebruik telt in uw berekening mee. Een Welzorg scootmobiel levert u na gebruik weer in, terwijl u voor het particulier aangeschafte model een redelijke inruilwaarde ontvangt. Daarnaast overheerst bij een particulier aangeschafte scootmobiel het prettige gevoel van een eigen bezit.

Denk aan stabiliteit, comfort en innovatie

Vergelijken we een Quingo scootmobiel met eentje van Harting-Bank, Beenhakker of met een Welzorg scootmobiel, dan overheersen de verschillen. De ergonomische zitpositie van de Quingo vindt u bij deze leveranciers niet terug. Ook het innovatieve concept van de opvouwbare Quingo bestaat bij deze leveranciers niet. Vergelijkt u ook eens de stabiliteit van rijden op 3 wielen met het zich veilig verplaatsen op een aantal van 5. U begrijpt dan direct waarom bij Quingo omvallen tot de verleden tijd behoort. Voor een betere stabiliteit bent u bij Beenhakker, Meyra of Welzorg scootmobielen genoodzaakt te kiezen voor een 4-wielig model. Hierop kunt u echter uw voeten slecht kwijt. De zithouding op een dergelijk model wordt al na korte tijd vermoeiend. Ook de draaicirkel van een 4-wieler zorgt voor problemen. In krappe ruimtes loopt u er al gauw mee vast.

A-merkdealer Quingo versus Meyra, Beenhakker of Welzorg scootmobiel

Quingo is een merkdealer met onbeperkte aandacht voor de klant. Voor al uw vragen zit ons enthousiaste klantenteam voor u klaar. Onze gecertificeerde monteurs leveren onderhoud en reparatie aan huis en ook een vrijblijvende proefrit vindt plaats in uw eigen omgeving. Waar u ook in Nederland woont, de servicebewuste medewerkers van Quingo weten uw voordeur altijd te vinden. Vergelijkt u de particulier aangeschafte Quingo met een Welzorg scootmobiel of eentje van een andere leverancier, dan vallen vooral de verschillen op!

Wilt u misschien ook eens kennismaken met Quingo voordat u een scootmobiel kopen gaat? Bel dan gratis ons klanten contact centrum en laat u voorlichten. Een heldere brochure en gratis verkeersboekje liggen voor u klaar. Ook kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een proefrit in uw eigen omgeving!

Bel gratis 0800 20 20