Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Volgens de gebruikers was het al zo… De 5 wielige Quingo scootmobiel is de veiligste scootmobiel ter wereld. Maar Quingo is sinds kort ook uitvoerig getest op veiligheid…5DW heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau genaamd Frazer Nash in de arm genomen om stabiliteitsberekeningen uit te voeren voor enkele soorten scootmobielen. Zij hebben de verschillende modellen scootmobielen uitgebreid getest en met elkaar vergeleken.

De geteste modellen bestaan uit vijf verschillende scootmobielen waarvan drie 3-wiel modellen welke in Nederland zeer veel verkocht worden; namelijk de Trophy, de Merits 3 en de Handicare Winner.Deze zijn vergeleken met twee Quingo 5-wiel modellen; namelijk de Quingo Vitess en de Quingo Sport.

Drie representatieve manoeuvres zijn uitgevoerd om te bepalen welke scootmobiel het meest stabiel en daardoor het meest veilig is. Om een representatief onderzoek uit te voeren zijn de verschillende modellen getest op drie manoeuvres die gebruikers dagelijks uitvoeren met hun scootmobiel waarbij de kans op omvallen aanwezig is.Namelijk #1 draaien op een vlak oppervlak; #2 draaien op een helling; #3 het afrijden van een stoeprand.

De bevindingen van het onafhankelijk onderzoeksbureau zijn als volgt: beide Quingo 5-wiel scootmobiel modellen presteren beter op de drie verschillende manoeuvres dan de drie concurrerende 3-wiel modellen.

  • Test #1: De scootmobielen met 5 wielen zijn stabieler bij hogere snelheden dan de scootmobielen met 3 wielen.
  • Test #2: Beide Quingo scootmobielen kunnen bij een hogere snelheid draaien op een schuine helling voordat het gevaar van instabiliteit dreigt..
  • Test #3: Ook bij de derde manoeuvre presteren de Quingo modellen opnieuw het best omdat ze de hoogste stoepranden af kunnen rijden zonder om te vallen.

De uiteindelijke conclusie van het Frazer Nash rapport is dat de Quingo modellen stabieler zijn bij manoeuvres die gebruikers dagelijks uitvoeren met hun scootmobiel waardoor de Quingo modellen veel veiliger zijn voor haar gebruikers.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?