Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Maakt u graag in de zomer een tocht met uw scootmobiel? Heerlijk natuurlijk. Maar, hoe voorkomt u oververhitting bij tropische temperaturen? Tips hoe u scootmobiel rijdt in de hitte.

Scootmobiel rijden in de warmte

Een ritje met uw scootmobiel maken op mooie zomerse dagen is fijn. Er even uit en genieten van het moois dat de natuur u biedt. Als u zich aanpast aan de warme omstandigheden is een tocht met uw scootmobiel een prima manier om koel te blijven. Tenminste? Als u met bepaalde zaken rekening houdt.

Tips ter verkoeling tijdens een zomerse scootmobieltocht

  • Vermijd de felste zon. Dus rijdt liever niet tussen 12:00 en 15:00 uur. Zoek dan de schaduw op en lunch, relax of doe een dutje!
  • Is het warm tot zeer warm? Kies dan sowieso voor een route door het bos. De bomen zorgen voor de nodige schaduw. Bovendien hindert de hitte die asfalt afgeeft u ook een stuk minder.
  • Rijd korte afstanden en neem dan even een korte pauze. Om uw vochtgehalte aan te vullen en even wat te eten. Kies het liefst voor energievolle en vochtrijke voeding als bananen, appels, sinaasappel, stukken komkommer, handje met noten, rozijnen of een volkoren boterham. Zo blijft u energieker en meer geconcentreerd. Vermijd suikerrijke voedingsmiddelen en dranken. Die maken u slaperig én dorstig.
  • Draag ook altijd een hoed of petje om u tegen de zon te beschermen. Zorg er overigens wel voor dat het van licht en luchtig materiaal is dat goed ademt als katoen of linnen.
  • Kleed u niet in donkere synthetische kleding, want dat ademt niet. Ga liever voor licht gekleurd katoen of linnen dat is koeler, ademt en neemt beter zweet op. En…draag kleding die comfortabel zit.
  • Zorg dat u voldoende vocht binnenkrijgt. Dus drink veel water en bijtijds. Want, als u onvoldoende drinkt zorgt dat voor uitdroging, verminderde concentratie en dus ook een afname van uw rijvaardigheid.
  • Oververhitting is gevaarlijk. Dus wanneer u dorst krijgt, hoofdpijn heeft en/of misselijk wordt, stop dan. Ook spierkrampen en vlekken zien zijn signalen dat u moet stoppen. Zoek de schaduw op en gun uw lichaam rust en drink voldoende!
  • Neem een bevroren flesje water mee. Onderweg kunt u die gebruiken om uw handen en polsen te verkoelen. De beste manier hiervoor is een fles water de avond voor vertrek te laten invriezen. Omwikkel deze ‘s ochtends met aluminiumfolie waardoor de fles goed koel blijft.
  • Drink bij voorkeur helemaal geen alcohol. Dat onttrekt vocht aan uw lichaam én vermindert ook nog eens uw reactievermogen en dus rijvaardigheid.
  • Vergeet ook niet uw lichaam goed in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Zo gaat u een vervelende zonnebrand. Zeker een windje en zon kunnen funest zijn.
  • Download sowieso ook de zogenaamde EHBO-app. Het legt u wat u moet doen als u of iemand anders onverhoopt toch door de hitte wordt bevangen.
  • Trouwens? Laat altijd aan iemand weten dat u een scootmobieltochtje gaat maken. Neem uw mobiele telefoon mee en zorg dat deze is opgeladen.
  • Is het extreem warm en maakt u een tochtje met uw scootmobiel? Luister naar uw lichaam en volg uw gezonde verstand. Dat komt uw lichaam ten goede.

Rijdt u scootmobiel op warme zomerse dagen? Uw reactie lezen wij graag. Heeft u nog aanvullende tips? Deel die dan via onze Facebookpagina.