Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Als u er regelmatig op uit trekt met de scootmobiel dan zult u ook weleens geconfronteerd worden met regenachtige dagen. U kunt terecht bij Quingo voor allerlei scootmobiel onderdelenen scootmobiel accessoires voor de scootmobiel waaronder ook regenkleding bij scootmobielen. In Nederland regent het regelmatig en het hemelwater komt ook in andere vormen naar beneden: hagel en sneeuw. Het is natuurlijk niet prettig om nat te regenen als u op de scootmobiel rijdt en daarom is regenkleding bij scootmobielen eigenlijk onmisbaar. Daarbij komt ook dat het in Nederland geleidelijk steeds natter wordt in verband met het veranderende klimaat. De hoeveelheid neerslag die in een jaar valt varieert behoorlijk: zo viel er in 1921 436 mm regen en in 1998 maar liefst 1111 mm. Behalve de verschillen van jaar tot jaar is ook in het ene seizoen meer regen te verwachten dan in het andere seizoen. Over het algemeen zijn de maanden juli en december de meest natte maanden. Tenslotte heeft u in de grote stad meer kans op regen dan op het platteland. Dit houdt waarschijnlijk verband met de warmte die om een grote stad hangt.

Navigeer via onderstaand overzicht snel verder op de pagina voor meer informatie over scootmobiel onderdelen:

Regenkleding en andere accessoires

Bij Quingo kunt u alles aanschaffen wat u nodig heeft voor een comfortabele een veilige reis met de scootmobiel. Denk naast regenkleding ook aan een voetenzak of een schootskleed en artikelen in verband met de veiligheid zoals achteruitkijkspiegels. Soms heeft u extra zaken bij u zoals een zuurstoffles of een rollator en voor het vervoeren van deze zaken kunt u een drager voor aan de scootmobiel aanschaffen. Zo kunt u eenvoudig uw stok of rollator maar ook de zuurstoffles of andere noodzakelijke spullen op de scootmobiel vervoeren.

Voor uw comfort tijdens de reis zijn meerdere accessoires te koop. Een stoelhoes bijvoorbeeld die uw scootmobiel beschermt maar er ook voor zorgt dat u extra prettig kunt zitten. Er zijn allerlei versies van de stoelhoes verkrijgbaar zoals een verwarmde versie of een stoelhoes van fleece, een stoelhoes gemaakt van schapenvacht of antislip modellen.

Soorten regenkleding bij Quingo

U kunt bij Quingo terecht voor de aanschaf van een regenpak bij de scootmobiel. Omdat het voor veel ouderen of mensen met een mobiliteitsprobleem lastig is om een regenpak aan te trekken zijn er ook aantrekkelijker alternatieven beschikbaar. U kunt kiezen voor een regenrok, een regenponcho of een regencape of uit verschillende schootskleden. Een regenrok, regenponcho of regencape trekt u eenvoudig over uw kleding aan. Ook de schootskleden zijn heel praktisch in het gebruik en beschermen prima tegen de regen. Het is daarnaast ook mogelijk om een scootmobiel paraplu aan te schaffen. De scootmobiel paraplu, de zogenaamde nubrella, kunt u aan de scootmobiel bevestigen zodat u uw handen vrijhoudt. U kunt het klanten contact centrumvan Quingo altijd bellen voor meer informatie over regenkleding of om regenkleding te bestellen.

Is regenkleding bij scootmobielen nodig?

Als u regelmatig naar buiten gaat met de scootmobiel kunt u eigenlijk niet zonder regenkleding. Nat regenen is voor iedereen vervelend, maar voor personen met een mobiliteitsprobleem is dat extra vervelend omdat zij zich soms moeilijk zelfstandig kunnen omkleden. En u wilt natuurlijk niet de rest van de dag in natte kleding doorbrengen omdat u op de scootmobiel bent overvallen door een regenbui. Hoewel het in Nederland maar ongeveer 8% van de tijd regent, betekent dit toch dat op ongeveer 185 dagen regen valt. Hieronder vallen ook de dagen dat er maar enkele millimeters vallen maar op 130 dagen valt er altijd nog meer dan 1 mm neerslag. Op ongeveer 32 dagen valt 10 mm of meer. In gebieden waar over het algemeen meer neerslag valt kan dit wel oplopen tot 28 dagen per jaar. Het is dus prettig om als u erop uit gaat de beschikking te hebben over regenkleding zodat u niet helemaal natregent. Ook kleine buitjes kunnen uw kleding behoorlijk nat maken. Als u van huis gaat op het moment dat er geen regen wordt verwacht, kunt u eenvoudig en regenponcho meenemen want niets is zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland. Een regenponcho of regencape is snel aangetrokken als u toch tegen alle verwachtingen in geconfronteerd wordt met een regenbuitje onderweg.

Veiligheid op de scootmobiel

Het is natuurlijk prettig een belangrijk om uzelf te beschermen tegen regen maar u kunt zich daarnaast ook beschermen tegen ongelukken en ongemakken. Zeker als u wat langer in een scootmobiel zit is het prettig om comfortabel te zitten. Omdat u stil zit in de scootmobiel kan het ook koud worden als u geconfronteerd wordt met harde wind of regen. U wilt er waarschijnlijk ook op uit als het koud is of vriest en dan is het prettig om een warme voetenzak of wikkeldeken tot uw beschikking te hebben. U kunt ook een windscherm voor op een scootmobiel aanschaffen. Een windscherm beschermt tegen regen en wind en voorkomt ook dat u een heel koud gezicht krijgt of last krijgt van tranende ogen die uw zicht kunnen belemmeren.

Op het gebied van veiligheid voor de scootmobiel is verder ook de benodigde verlichting bij Quingo verkrijgbaar, zowel voor als achter en ook richtingaanwijzers. Gaat u ’s avonds als het donker is op pad, dan is het verstandig om reflecterende accessoires en fluorescerende hesjes te hebben. Als u een fluorescerend hesje aan heeft dan kunnen andere weggebruikers u zien rijden. Een dergelijk hesje kunt u eenvoudig over uw eigen kleding aantrekken.

Comfortabel op pad met de scootmobiel

Een wikkeldeken van Quingo is gemaakt van waterafstotend materiaal zodat u niet alleen beschermd bent tegen wind en kou maar ook tegen regen. Neem gerust contact op met de klantenservice van Quingo als u meer informatie wilt over regenkleding bij scootmobielen en andere accessoires. U kunt ook eens informeren bij andere gebruikers van een scootmobiel om te weten wat zij als prettig ervaren. Tenslotte kunt u bij Quingo ook terecht voor een afdekhoes voor uw scootmobiel zodat deze buiten niet in de regen staat. Ook zijn speciale afdekhoezen voor de zitting en voor de display verkrijgbaar.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de Quingo scootmobielen? Vraag dan direct gratis onze brochure en DVD aan. Deze sturen wij binnen twee dagen per post naar u toe, zodat u alle voordelen van de Quingo scootmobielen in uw eigen tijd kunt doornemen!

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?