Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Een scootmobiel kan worden voorzien van verschillende soorten banden.  Welk soort banden u kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden van uw scootmobiel. Grofweg zijn er twee soorten banden voor uw scootmobiel: luchtbanden of massieve banden. Beide soorten scootmobiel banden hebben hun eigen voordelen.

De scootmobielen van Quingo zijn standaard uitgerust met luchtbanden. Er is gekozen voor standaard scootmobiel luchtbanden, omdat die meer vering bieden en dus bijdragen aan nog meer rijcomfort. Wenst u liever massieve  banden? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact op met de Quingo klantenservice als u meer wilt weten over massieve banden op uw scootmobiel. Dat geldt eveneens voor andere vragen over uw scootmobiel, verzekeringen, reparatie en/of service.

Navigeer via onderstaand menu gemakkelijk door de pagina:

Scootmobiel luchtbanden

Luchtbanden zijn prettiger om langere stukken mee te rijden. Ze zorgen namelijk voor veel meer vering en comfort dan massieve banden. Luchtbanden moeten wel regelmatig worden nagekeken en onderhouden. Ze verliezen na verloop van tijd lucht. Het gevolg is dan dat u minder comfortabel rijdt, maar ook de actieradius wordt lager. Met andere woorden: op zachte luchtbanden rijdt u minder ver dan op hard opgepompte luchtbanden.

Luchtbanden die niet voldoende hard zijn opgepompt, kunnen ook andere gebreken gaan vertonen. Bijvoorbeeld scheurtjes waardoor de kans op een lekke band toeneemt. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het profiel van de luchtbanden goed is. Versleten banden gaan namelijk eerder stuk en zijn zodoende minder veilig. Luchtbanden met een gering profiel worden glad en produceren eveneens meer geluid dan harde banden. Dit is onplezierig voor uzelf, maar ook voor uw omgeving.

Een juiste bandenspanning zorgt voor een goede wegligging. De scootmobiel stuurt dan soepel en de rolweerstand is een stuk lager. Daardoor kunt u verder rijden en de accu gaat ook langer mee.

Massieve scootmobiel banden

Massieve scootmobiel banden worden ook wel antilekbanden genoemd. Dat komt doordat massieve luchtbanden gemaakt zijn van 100% rubber. Massieve banden kunnen dan ook niet lek gaan. Wel moeten ook massieve banden regelmatig worden nagelopen op gebreken als scheurtjes en andere slijtageplekken.

Net als bij luchtbanden het geval is, kunnen ook massieve scootmobiel banden met weinig profiel voor onveilige situaties zorgen. Denk hierbij aan uitglijden op een nat wegdek of problemen bij het nemen van bochten.

Luchtbanden of massieve scootmobiel banden

De keuze tussen luchtbanden of massieve banden hangt van verschillende factoren af. U koopt natuurlijk niet elke dag banden voor de scootmobiel en daarom is het belangrijk goed na te gaan welke scootmobiel banden het beste bij uw omstandigheden en wensen passen.

Een belangrijke vraag bij de keuze voor scootmobiel banden is waar u voornamelijk gaat rijden: binnenshuis of buitenshuis. Daarnaast is het van belang hoe vaak u de scootmobiel gaat gebruiken. Zo is er een verschil tussen alleen binnenshuis rijden en ook verre ritten buiten maken. Of u dagelijks buiten gaat rijden of alleen af en toe. Wilt u ook goed kunnen rijden op oneffen terrein, zoals in de tuin of in het bos? Massieve scootmobiel banden zijn heel geschikt voor wie niet zo vaak buiten rijdt en de scootmobiel vooral binnenshuis gebruikt. De vloer in huis is egaal en een geringere vering levert dan meestal geen problemen op als u met massieve banden rijdt.

Wilt u regelmatig of vaak buiten rijden en misschien ook wel op onverharde wegen? Dan zijn luchtbanden de beste keuze. Door de veel betere vering van luchtbanden ervaart u buitenshuis dus meer rijcomfort dan wanneer u op massieve banden rijdt. En, bent u bang het risico te lopen dat u onderweg wordt geconfronteerd met een lekke band? U kunt er dan voor kiezen de banden lekbestendig te laten maken.

Voor hulp bij pech onderweg door bijvoorbeeld een lekke band kunt u een pechhulp abonnement bij de ANWB afsluiten . Dergelijke hulp voor pech onderweg is niet alleen voor automobilisten, scooters en brommers, maar ook voor scootmobielrijders. Heeft u een dergelijk abonnement bij de ANWB afgesloten? U heeft dan 7 dagen per week, 24 uur per dag recht op pechhulp onderweg. Die hulp krijgt u waar u zich ook bevindt in Nederland. Omdat het abonnement persoonsgebonden is, heeft u ook recht op hulp als u op de scootmobiel van iemand anders rijdt.

Quingo adviseert u graag

Bent u van plan om een scootmobiel aan te schaffen? U kunt dan contact opnemen met Quingo voor uitgebreide informatie: telefonisch of voor een proefrit aan huis. Vraag eerst de gratis brochure inclusief dvd aan waarin u heel veel informatie vindt.

Wij adviseren u graag bij het kiezen van een scootmobiel, de keuze tussen luchtbanden en massieve banden en bij allerlei andere vragen over scootmobielen. U kunt bij Quingo ook eerst een tijdje een scootmobiel huren om te bekijken of deze u bevalt. U kunt bijvoorbeeld zelfs een scootmobiel te huren met luchtbanden en vervolgens met massieve banden om te kijken wat uw voorkeur heeft. Kortom, er zijn allerlei mogelijkheden waarbij wij u graag helpen.  Zo kunt u bij ons ook terecht voor een goede gebruikte scootmobiel.

Kijk ook eens naar het uitgebreide assortiment accessoires voor de scootmobiel van Quingo. Accessoires als extra mandjes of een houder voor het meenemen van een zuurstoffles of rollator, maar ook en stoelhoes in vele soorten en maten. Voor veiligheid, comfort, rijgenot en uitgebreide service gaat u naar scootmobielspecialist Quingo. Bovendien bieden wij u een uitgebreid servicepakket waaronder ook reparatie aan huis. Onze service monteur komt dan bij u thuis –  doorgaans binnen twee werkdagen – om de problemen met uw scootmobiel op te lossen. Van een lekke band of een kapotte accu repareren tot het opnieuw afstellen van de zithoogte van uw scootmobiel. Neem gerust contact op met de klantenservice van Quingo. Bel gratis naar: 0800 -2020.  Wij staan graag voor u klaar.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?