Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Er is een heel uitgebreid en gevarieerd aanbod scootmobielen en er zijn dan ook veel verschillende scootmobiel fabrikanten. De scootmobiel fabrikanten zijn zowel in Nederland als daarbuiten te vinden.

Door de toenemende vergrijzing is er ook een toenemend aanbod aan scootmobielen en fabrikanten van scootmobielen. Dit is natuurlijk logisch omdat ook ouderen met een mobiliteitsbeperking zo lang mogelijk zelfstandig willen kunnen blijven functioneren. Het bezit van een scootmobiel draagt hier zeker aan bij. Met een scootmobiel kunt u in en om het huis zelfstandig bewegen en bijvoorbeeld koken of in de tuin werken. U kunt met de scootmobiel naar de winkels om boodschappen te doen of naar de kerk, naar het buurthuis of op bezoek gaan bij vrienden en familie. Voor jongere mensen met een mobiliteitsbeperkingen biedt de scootmobiel ook uitkomst. Soms betekent het bezit van een scootmobiel voor hen weer zelfstandig naar het werk kunnen gaan.

Een geschikte scootmobiel kopen valt niet altijd mee, ook omdat de keus zo uitgebreid is. Gaat u voor een scootmobiel met drie wielen of voor een scootmobiel met vier wielen? Of kiest u liever voor optimale zekerheid, comfort én veiligheid en daarmee voor een scootmobiel met vijf wielen? Navigeer via het onderstaande menu eenvoudig door de pagina:

Veel verschillende scootmobiel fabrikanten

Hieronder ziet u een lijstje met scootmobiel fabrikanten en van enkele merken geven wij wat meer informatie:

 • 2GOability
 • Afikim
 • Caremart
 • Carpo
 • Drive
 • Electric Mobility
 • Excel
 • ExcelCare
 • Vermeiren
 • Handicare
 • Invacare
 • Kymco
 • Life & Mobility
 • Pride
 • Quingo
 • Roadmaster
 • Scootplaza
 • Shoprider
 • Skyline Mobility
 • Sunrise
 • Travelux
 • Van Os medical

Wilt u meer informatie over de verschillende scootmobiel fabrikanten dan kunt u zelf op internet zoeken of contact opnemen met de desbetreffende fabrikant. Ook in scootmobiel winkels kunt u wel aan interessante informatie over de verschillende scootmobiel merken en fabrikanten komen.

Verschillen tussen scootmobielen

Het grootste, en direct zichtbare onderscheid tussen scootmobielen is het aantal wielen. Een scootmobiel met drie wielen staat bekend om de grote wendbaarheid en de kleine draaicirkel en daarmee is een scootmobiel met drie wielen vooral heel geschikt voor gebruik binnenshuis én buitenshuis. Wilt u bijvoorbeeld winkelen en in de smalle paadjes tussen de schappen kunnen rijden dan is een scootmobiel met drie wielen daarvoor heel geschikt. Denk ook aan de bibliotheek en gebruik binnenshuis. Een scootmobiel met drie wielen is wendbaar en kan een kleine draaicirkel maken maar is soms ook wat minder betrouwbaar en kan omvallen.

Vier wielen

Een scootmobiel met vier wielen is minder wendbaar en met name vooral geschikt voor het rijden van lange afstanden. Een scootmobiel met vier wielen is over het algemeen wat zwaarder en kan ook een hogere snelheid bereiken en grotere afstanden afleggen. Wilt u dagelijks of regelmatig een flinke rit maken en een flinke snelheid kunnen maken dan is een scootmobiel met vier wielen wellicht een goede keuze. Houd er wel rekening mee dat een scootmobiel met vier wielen bekend staat als een scootmobiel die “hobbelig” rijdt. Daarnaast moet u met een scootmobiel met vier wielen een grote draaicirkel maken zodat deze scootmobielen niet geschikt zijn als u bijvoorbeeld wilt winkelen in een supermarkt.

Scootmobiel met vijf wielen

Als u kiest voor een scootmobiel met vijf wielen dan heeft u alle voordelen van zowel een drie als een vier wiel scootmobiel. De enige fabrikant van scootmobiel met vijf wielen is Quingo. Bij Quingo zijn verschillende modellen scootmobiel te koop waarmee u binnen kunt rijden of buiten grote afstanden kunt afleggen. Er zijn ook opvouwbare scootmobielen van Quingo te koop zodat u deze eenvoudig mee kunt nemen in de kofferbak van uw auto.

Een aantal merken uitgelicht

2goability is een scootmobiel fabrikant die ook andere hulpmiddelen aanbiedt. Dit kan een voordeel zijn omdat u dan zowel een scootmobiel als een rolstoel, een rollator of een elektrische rolstoel bij dezelfde fabrikant kunt kopen. Er is een uitgebreide website waarop u alle verschillende modellen rolstoelen, rollatoren en scootmobielen kunt bekijken.

Drive scootmobielen zijn er in vele soorten en maten waaronder ook hele stoere modellen en modellen waarbij de stoel los van de scootmobiel kan bewegen. Er zijn zowel scootmobielen met drie als met vier wielen en u kunt ook terecht voor een scootmobiel in een bijzonder kleurtje.

Ook de scootmobiel fabrikant Life & Mobility heeft een heel uitgebreid assortiment producten. Naast scootmobielen ook een uitgebreid assortiment rolstoelen en elektrische rolstoelen. Daarnaast biedt Life & Mobility scootmobielen ook een assortiment zitsystemen waaronder losse beensteunen, hoofdsteunen en zitelementen. De scootmobiel of ander hulpmiddel kan dan ook volledig aan uw persoonlijke behoeften en wensen worden aangepast.

Dit zijn zomaar wat voorbeelden van scootmobiel fabrikanten. Er zijn natuurlijk nog veel meer fabrikanten te vinden waarover u op het internet terecht kunt voor uitgebreide informatie.

De vijf-wiel scootmobiel van Quingo

Quingo biedt u een totaalpakket op het gebied van scootmobielen. Kies uit verschillende modellen die afgestemd zijn op uw behoeften en kies uit tal van accessoires. Als u een scootmobiel van Quingo koopt, dan koopt u niet alleen een geweldige scootmobiel maar ook een uitmuntende service voor uw scootmobiel. Zo kunt u bij een nieuwe scootmobiel een service- en onderhoudscontract afsluiten. Uw scootmobiel wordt dan jaarlijks voorzien van nieuwe banden en een nieuwe accu en de scootmobiel krijgt een gratis onderhoudsbeurt. U hoeft geen voorrijkosten te betalen en ook het gebruik van klein materiaal is bij dit abonnement inbegrepen. Verder helpen we u graag bij het afsluiten van een verplichte scootmobiel verzekering en informeren wij u bijvoorbeeld over de verkeersregels waaraan u zich moet houden.

Met een scootmobiel met vijf wielen van Quingo geniet u van alle voordelen die u heeft als u zou kiezen voor een scootmobiel met drie of met vier wielen. Scootmobielen van Quingo zijn uiterst veilig en omvallen met de scootmobiel behoort met een Quingo dan ook tot het verleden. U bent zeker van een kleine draaicirkel zodat u de scootmobiel op alle plekken kunt gebruiken; ook in smalle steegjes, tussen de nauwe paden in winkels of binnenshuis. Wilt u meer weten over de Quingo scootmobielen bel dan met de klantenservice en vraag om een gratis kennismakingspakket inclusief dvd. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij u thuis waarbij u meteen een proefritje kunt maken met de scootmobiel van uw keuze.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN?

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?