Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

De aanschaf van een nieuwe scootmobiel kan behoorlijk in de papieren lopen en niet iedereen beschikt over voldoende middelen om een nieuwe scootmobiel te kunnen aanschaffen. Een goed alternatief is dan de aankoop van een tweedehands scootmobiel. Natuurlijk zitten hier wel wat haken en ogen aan. Hoe weet u dat de gebruikte scootmobiel voldoet aan uw wensen en eisen en hoe weet u of de scootmobiel nog in goede staat verkeert? Vragen als hoe kan ik zeker zijn van het benodigde onderhoud van een tweedehands scootmobiel en waar kan ik terecht voor vragen of hulp bij problemen met de scootmobiel komen dan doorgaans snel in u op. U bent bij Quingo aan het goede adres voor al uw vragen op het gebied van scootmobielen, maar ook voor de aankoop van een gebruikte scootmobiel. Besluit u een gebruikte scootmobiel aan te schaffen bij Quingo dan geniet u bij Quingo van alle voordelen die zou genieten als u een nieuwe scootmobiel aanschaft.

Navigeer via onderstaand menu gemakkelijk door de pagina:

  1. Waar kan ik een scootmobiel tweedehands kopen
  2. Werkwijze Quingo gebruikte scootmobiel
  3. Meer over tweedehands scootmobiel kopen
  4. Reparatie en service tweedehands scootmobiel

Waar kan ik een scootmobiel tweedehands kopen

Scootmobielen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en steeds meer mensen, voornamelijk ouderen met een mobiliteitsbeperking, besluiten tot de aanschaf van een scootmobiel. Dit is natuurlijk heel begrijpelijk. Immers, met een scootmobiel kunt u ondanks een mobiliteitsbeperking weer volop deelnemen aan het dagelijks leven. Zelfstandig boodschappen doen en winkelen, op bezoek gaan bij familie en vrienden in de buurt, soms zelfs weer naar het werk rijden en deelnemen aan sociale activiteiten in het buurthuis en in de kerk.

Een en ander betekent dat er ook steeds meer gebruikte scootmobielen beschikbaar komen. U kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld via Marktplaats een scootmobiel tweedehands aan te schaffen maar u weet dan natuurlijk niet goed of u wel een veilige en comfortabele scootmobiel koopt. Er kleven risico’s aan. Er zijn ook andere partijen, webshops en winkels, die tweedehands scootmobielen aanbieden. Ook bij Quingo kunt u terecht voor de aanschaf van een tweedehands scootmobiel. En u krijgt bij Quingo altijd garantie op de scootmobiel, óók als het om een wat oudere scootmobiel gaat.

Werkwijze Quingo gebruikte scootmobiel

Bij Quingo zijn ook de gebruikte scootmobielen omgeven met alle zorg en service. Een tweedehands scootmobiel wordt door de experts van Quingo volledig nagekeken en waar nodig gerepareerd. De prijs die u betaalt voor een gebruikte scootmobiel wordt door ons gebaseerd op de staat waarin de scootmobiel zich bevindt. De prijs wordt niet alleen bepaald door het aantal gereden kilometers maar ook bijvoorbeeld op de leeftijd en het uiterlijk van de scootmobiel.

Ook de garantietermijn die u krijgt op een gebruikte scootmobiel wordt berekend volgens de hiervoor genoemde factoren. Waar u op een nieuwe scootmobiel 3 jaar garantie krijgt zult u op een gebruikte scootmobiel na 1 jaar nog steeds 2 jaar garantie krijgen. Is de scootmobiel al 2 jaar gebruikt dan heeft u nog steeds recht op een jaar garantie. Het komt natuurlijk ook regelmatig voor dat de volledige garantietermijn is verstreken. Ook dan heeft u bij Quingo recht op garantie op een scootmobiel tweedehands: een periode van 3 maanden. De garantie geldt niet alleen voor de scootmobiel zelf, maar ook voor de accu’s die bij de gebruikte scootmobiel worden meegeleverd.

Meer over tweedehands scootmobiel kopen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u besluit tot de aanschaf van een tweedehands scootmobiel. Een van de redenen is hiervoor al genoemd namelijk een kleiner budget. Een andere reden kan zijn dat u niet te veel geld wilt uitgeven omdat u niet van plan bent de scootmobiel heel vaak te gebruiken. U heeft misschien alleen een scootmobiel nodig in bepaalde periodes van het jaar of alleen voor uitstapjes die wat meer van u vergen. Sommige mensen besluiten tot de aanschaf van een tweede scootmobiel. Zo hebben zij bijvoorbeeld een scootmobiel voor in en om het huis maar ook een opvouwbare scootmobiel die gemakkelijk is mee te nemen in de auto tijdens vakanties en dagjes uit. Het is natuurlijk heel begrijpelijk dat men voor een tweede scootmobiel niet de volledige prijs wil betalen van een gloednieuwe scootmobiel. Het is dan wel zo prettig om toch te kunnen genieten van de zekerheid van de zorg en service van Quingo, ondanks het feit dat het hier om een gebruikte scootmobiel gaat.

Reparatie en service tweedehands scootmobiel

Ook als u een tweedehands scootmobiel heeft aangeschaft kunt u rekenen op alle zorgen en service van Quingo. Onze monteur komt graag bij u thuis om de gebruikte scootmobiel te repareren indien dit nodig mocht zijn. Overigens strekt deze service zich ook uit over andere merken scootmobiel dan Quingo. Onze klantenservice staat u altijd graag te woord als u vragen heeft over gebruikte scootmobielen of een reparatieverzoek wilt indienen. Heeft u vragen over verkeersregels of over de aanschaf van handige accessoires die de veiligheid en het rijcomfort verhogen? Neem ook daarvoor gerust contact op met de klantenservice van Quingo.

Hoewel wij u graag van dienst zijn als u een scootmobiel heeft van een ander merk, zijn wij er wel van overtuigd dat een gebruikte scootmobiel van Quingo met 5 wielen een van de meest geavanceerde stabiliteitstechnologieën in zich draagt. De Quingo biedt door dit unieke 5-wiel systeem een geweldige stabiliteit en een prima draaicirkel. Wij informeren u graag over deze en andere voordelen van de Quingo scootmobielen.

Wilt u een tweedehandse scootmobiel kopen, dan is het verstandig eerst goed na te denken over uw wensen en eisen en deze op een rijtje te zetten. Als u van plan bent uw scootmobiel dagelijks te gaan gebruiken dan is een goed zitcomfort en rijcomfort van groot belang. Wilt u regelmatig een dagje met de scootmobiel op pad kunnen gaan dan is het onder meer belangrijk dat de gebruikte scootmobiel opvouwbaar is en beschikt over een flinke actieradius. Quingo adviseert u graag bij de keuze van de scootmobiel tweedehands en het is ook altijd mogelijk om bij u thuis een proefrit te maken op de scootmobiel van uw keuze. U kunt dan in de eigen omgeving nagaan of deze scootmobiel inderdaad past bij uw wensen, prettig zit en rijdt en over voldoende actieradius en snelheid beschikt.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?