Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Handige weetjes als het gaat om scootmobiel accu’s.

Over het opladen en gebruik van de scootmobiel accu krijgen wij regelmatig allerlei vragen. Van wanneer opladen, de capaciteit tot de levensduur. Daarom een overzicht met de belangrijkste weetjes over accu’s voor scootmobielen.

11 accu weetjes voor bezitters van een scootmobiel

 1. Gebruik voor het opladen van de accu’s altijd de oplader die u bij de aanschaf van uw scootmobiel hebt ontvangen. Deze zorgt er onder andere voor dat het laadproces optimaal verloopt.
 2. Laad de scootmobiel accu’s nooit gedeeltelijk op. Maak altijd de laadcyclus af. Dus haal uw scootmobiel van de lader als de accu’s helemaal volgeladen zijn! Ofwel: als de acculader aangeeft dat de batterijen vol zijn!
 3. Heeft u een nieuwe scootmobiel? Of nieuwe accu’s? Dan duurt het een aantal laadbeurten voordat de accu’s hun optimale capaciteit bereiken. Let daarop als u uw eerste ritjes maakt!
 4. Maakt u maar af en toe een ritje met uw scootmobiel? Dan is het goed de accu’s 1 keer in de 3 of 4 weken volledig op te laden.
 5. Rijdt u regelmatig korte afstanden met uw scootmobiel? Of gebruikt u uw scootmobiel intensief voor lange ritten? Hoe en wanneer u uw accu oplaadt beantwoorden wij in een klantvraag over: Kan ik mijn accu tussendoor opladen?
 6. Het weer heeft invloed op de capaciteit van de accu’s. Des te kouder het buiten is, des te minder ver u kunt rijden. Het kan wel de helft schelen. Komt de temperatuur van de batterijen benden het vriespunt? Dan kan de capaciteit tot meer dan 50% afnemen.
 7. Sluit u diverse gadgets, zoals een routeplanner, mobiele telefoon en verwarmde handgrepen op uw scootmobiel aan? Houd er dan rekening mee dat die allemaal energie verbruiken en invloed hebben op de afstand die u met de scootmobiel kunt rijden. Want, heeft u veel gadgets aangesloten? Dan neemt de actieradius van uw scootmobiel af.
 8. Verder beïnvloedt ook de manier waarop u rijdt én waar de capaciteit van de accu’s. Veel optrekken en stoppen, rijden door een heuvelachtig landschap of over onverharde wegen zorgt dat u minder ver met uw scootmobiel kunt rijden. Deze te constanter uw snelheid, des te beter het is voor de scootmobiel accu’s.
 9. Stal uw scootmobiel in de winter bij voorkeur in een vorstvrije en verwarmde ruimte. Laad hier ook de accu’s op. Dat komt de prestatie van de batterijen ten goede.
 10. Wordt de scootmobiel lange tijd niet gebruikt en/of opgeladen? Bijvoorbeeld in de winter als u niet rijdt? Laad de accu’s dan volledig op en ontkoppel de lader. Sluit de lader vervolgens maandelijks een nacht aan en koppel deze dan weer af.
 11. Wat de levensduur van scootmobiel accu’s is, is moeilijk te zeggen. Door het gebruik slijten de accu’s en kunt u er minder kilometers mee maken. U kunt slijtage beperken door de instructies over het laden van uw scootmobiel goed op te volgen.

Zijn er nog vragen over het gebruik en/of opladen van de scootmobiel accu’s? Natuurlijk kunt u die aan ons stellen. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?