Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

scootmobieltocht-scootmobiel-eropuit-routes-verkennen

Een scootmobieltocht maken? Trek eropuit en geniet per scootmobiel van de natuur, cultuur en historie die Nederland rijk is.

Wilt u graag met uw scootmobiel op pad? Waar en hoe u speciale scootmobieltochten vindt. Bovendien hebben wij voor u 3 fijne scootmobielroutes op een rij gezet.

Scootmobielroutes zoeken en vinden

Een tocht maken met uw scootmobiel is heerlijk. Maar, waar vindt u nu mooi routes die u kunt rijden? Want, niet alle paden zijn even makkelijk toegankelijk. Zo kunnen onder andere paaltjes, draaihekken, wildroosters, onverharde weggetjes en andere barrières uw scootmobieltocht bemoeilijken. Zeker wanneer u een onbekend gebied rondrijdt. Echter, wilt u weten of een route geschikt is om per scootmobiel te verkennen? Dan is het algemene uitgangspunt dat die routes ook altijd per fiets zijn te rijden. Zo kunt u bijvoorbeeld met familie, vrienden en/of partner die fietst samen eropuit.

Scootmobielclubs en tochten

Vervolgens organiseren de diverse scootmobielclubs in het land vaak allerlei gezamenlijke uitstapjes en dergelijke. Daarnaast vermelden deze clubs op hun websites vaak ook waar u een aantrekkelijke tocht kunt vinden. Is dat allemaal te veel gedoe? Geen nood. Wij gaan vanaf heden regelmatig enkele routes online zetten die u per scootmobiel kunt verkennen.

3 scootmobielroutes

Scootmobielroute 1: Noord-Limburg

Via de website mobielgenieten.nl vindt u een aantal toeristische tochten die u met uw scootmobiel kunt maken. De afstanden varieren van 11 en 21 tot 22 kilometer. De routes starten in Broekhuizen. U rijdt door natuurgebieden en via leuke trekpleisters naar Wellerlooi, Melderslo en Lomm. Via de VVV-kantoren kunt u de folders met de route verkrijgen. Of kijk in het linkermenu onder het kopje ‘Routes’. Hier treft u een kaart van een fiets- annex scootmobielroute die u kunt downloaden.

Scootmobielroute 2: De Tubbergse Essen

Speciaal voor rolstoelgebruikers en scootmobielrijders is de route: ‘Over de Tubbergse Essen 1’. Deze route komt uit de serie ‘Wheelend’ door Twente. U maakt tijdens de rit kennis met het prachtige essenlandschap van de gemeente Tubbergen. Essen zijn (meestal) grote stukken bouwland waar in de oervorm de boerderijen in een kring omheen lagen. Aan de routebeschrijving zijn wetenswaardigheden, anekdotes en legenden toegevoegd die met de route te maken hebben. U kunt de route verkrijgen via VVV van Tubbergen.

Scootmobielroute 3: Landgoed Haarzuilens nabij Utrecht

Via Natuurmonumenten kunt u een kennismaken met de rijke historie en de prachtige natuur van landgoed Haarzuilens. Dit is eigenlijk een fietstocht van bijna 13 kilometer. Ook kunt u door het Parkbos de Haar rijden dat in 2015 is aangelegd. Een uitgebreide routebeschrijving met bezienswaardigheden en meer kunt u downloaden via de website van Natuurmonumenten.

Tips scootmobielroutes rijden

Trekt u er met uw scootmobiel op uit? Neem dan uw mobiele telefoon mee. Vergeet niet het nummer van uw pechhulp erin te zetten in geval u panne mocht krijgen. Check ook waar eventuele rustpunten zijn om even wat te eten en te drinken. Of misschien is uw accu bijna leeg? Dan vindt u bij de diverse eet- en drinkgelegenheden vaak ook een oplaadpunt. U wilt niet met een lege accu langs de weg komen te staan. Breng ook vrienden en bekende op de hoogte dat u een tochtje gaat maken. Neem vervolgens regenkleding mee, wat te eten en te drinken. Kleed u ook warm. Ook als het zonnetje schijnt. Want, stilzitten zorgt dat u sneller gevoelig bent voor kou en dat kan eventueel uw rijvaardigheid beïnvloeden.

Laat u ons weten welke scootmobielroute u heeft gereden? Of misschien kent u nog een tocht die zeker de moeite waard is om per scootmobiel te verkennen? Deel uw ervaringen en kennis met ons. Via ons reactieformulier hieronder of Facebook. Wij zijn zeer benieuwd.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?