Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
Voordelen en gemakken scootmobiel bezitten dan wel rijden

Een scootmobiel bezitten, is ontzettend fijn. Het maakt u mobiel, bevordert uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid tot op hoge leeftijd. Twijfelt u nog over de aanschaf ervan? De belangrijkste voordelen en dus fijne gemakken van een scootmobiel bezitten op een rij.

  1. Zelfstandig blijven

Aantrekkelijk aan een scootmobiel bezitten is onder meer dat u langer zelfstandig kunt blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Want, het bezit van een scootmobiel bevordert u uw zelfredzaamheid. Zo hoeft u immers geen beroep te doen op familie, buren en/of kennissen. Of u nu naar de huisarts moet, inkopen wilt doen, de buurtsoos wilt bezoeken of een kop koffie drinken bij vrienden.

  1.  Eenzaamheid tegengaan

Neemt uw mobiliteit af? Dan biedt het bezit van een scootmobiel uitkomst. Want, het elektrische voertuig stelt u in de gelegenheid uw sociale contacten te onderhouden waardoor eenzaamheid u minder parten speelt. Immers, wanneer u maar wenst kunt u op pad gaan en familieleden, goede kennissen of dierbare vrienden bezoeken.

  1. Goed voor uw gezondheid

Ook vaart uw lichamelijke en geestelijke gezondheid wel bij het bezitten van een scootmobiel. Omdat u mobieler bent en dus eerder naar buiten gaat. En juist elke dag 20 minuten in de buitenlucht zijn en een scootmobielrit in de natuur maken, is gezond. Het geeft u onder meer nieuwe energie, heeft een positief effect op ziekten en aandoeningen, vermindert stress en verbetert uw humeur, aldus diverse onderzoeken.

  1. Dagjes eropuit

Nog een van de fijne gemakken van een scootmobiel hebben, is dat u gemakkelijker een dagje eropuit met uw familie, vrienden en kennissen op pad kunt gaan. Want, meer en meer zijn allerlei musea, dierentuinen, pretparken et cetera goed toegankelijk voor gebruikers van scootmobielen.

  1. Vriendelijk voor het milieu

En… weet u dat een scootmobiel ook milieuvriendelijk is. Want, het stoot geen schadelijke stoffen, waaronder CO2, uit.

  1. Voordelig in gebruik

Trouwens? Een elektrische scootmobiel is ook voordelig in het gebruik. Het opladen van de accu doet u eenvoudig thuis via het stroomnet.  Per oplaadbeurt kost het u slechts een paar eurocent. Bereken de stroomkosten van een scootmobiel met onze speciale StroomCalculator.

  1. Makkelijk meenemen tijdens een dagje uit

Gaat u een dagje op pad met familie, (klein)kinderen en/of vrienden? Naar bijvoorbeeld het bos, een museum, evenement, pretpark of dierentuin?  Een elektrische scootmobiel kunt u meenemen. Immers, een scootmobiel mag mee in de trein. Verder zijn er diverse speciale vervoersoplossingen voor uw scootmobiel. Zo is er onder andere de Zonnebloemauto, maar ook de regio- of deeltaxi.

  1. Ruime keuze scootmobielen

De afgelopen jaren is het aanbod scootmobielen ook enorm gegroeid. Zo kunt u kiezen uit compacte modellen voor gebruik in huis en naar de winkel, maar er zijn ook comfortabele scootmobielen waarmee u lange toertochten kunt maken. Daarbij is ook de veiligheid sterk toegenomen. Zeker als u onze 5-wiel Quingo scootmobielen bekijkt. Daarmee behoort omvallen tot het verleden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Vraag de gratis brochure aan via onze klantenservice: 0800 2020 of maak een afspraak voor een thuisdemonstratie.

Meer voordelen van een scootmobiel bezitten

Uiteraard zijn er nog veel meer gemakken te noemen die het bezitten van een scootmobiel u biedt. Op onze Quingo nieuwsblog vindt u daar regelmatig allerlei artikelen over. Dus, neus eens door de berichten en/of bezoek onze Facebookpagina.

Welke gemakken biedt het bezitten van een scootmobiel u? Wij lezen uw reactie graag.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?