Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

dagje-eropuit-tripje-scootmobiel-toegankelijkheid-ouderen-familie-oma-kleinkind

Heerlijk genieten! Met uw scootmobiel en kleindochter een dagje eropuit naar een toegankelijk pretpark.

Bent u afhankelijk van uw scootmobiel, rolstoel of rollator en wilt u een uitstapje maken? Dierentuin, museum, rondvaart… Waar u goed toegankelijke uitjes vindt voor mensen met een beperking.

Toegankelijkheid dagjes uit Nederland

Een dagje eropuit met familie, kleinkinderen en/of vrienden is natuurlijk heerlijk. Alleen gaat dat soms niet, omdat u uw scootmobiel niet kunt meenemen. Of er is geen rolstoel beschikbaar. Gelukkig zijn er enkele websites waar u eenvoudig achterhaalt of bijvoorbeeld een dierentuin, pretpark, museum, rondvaartboot en dergelijke toegankelijk is voor een scootmobiel dan wel een rolstoel.

Overigens? Een rolstoelvriendelijk ofwel toegankelijk uitje betekent dat de paden breed genoeg zijn, er geen onoverbrugbare hindernissen zijn en dat u in plaats van een trap ook een lift kunt nemen.

Tips voor toegankelijke uitjes scootmobiel en/of rolstoel

Uitmetkorting.nl

De website Uitmetkorting.nl heeft een handig overzicht per provincie samengesteld met heel veel populaire uitjes in Nederland. U kunt er in één oogopslag welke dagjes uit rolstoeltoegankelijk zijn, of er een rolstoel te leen is en of een begeleider eventueel korting krijgt. Tevens staat aangeven of er een aangepast toilet is, evenals een parkeerplaats voor mindervaliden en of een geleidehond mee naar binnen mag.

Dagjeweg.nl

Ook op de website Dagjeweg.nl vindt u een zeer gevarieerd aanbod met tripjes voor mensen met een beperking. Hier betreft het niet alleen de populaire uitjes, maar vindt u ook veel andersoortige – kleinschaliger – uitjes. Van kinderboerderij en boottocht tot exposities.

App Ongehinderd

En trouwens? Ook de app Ongehinderd is handig om te checken wat zoal makkelijk toegankelijk is in diverse Nederlandse steden. Bijvoorbeeld een restaurant, speciale winkel en dergelijke.

Kent u leuke, mooie en fijne toegankelijke uitjes voor mensen die scootmobiel rijden? Deel die dan hieronder met de andere lezers van dit blog Natuurlijk kunt u ook via Facebook een reactie geven.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?