Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

schoonmaken-scootmobielen- dhz- tips

Maak uw scootmobiel schoon met een vochtige microvezel doek. Gebruik geen tuinslag of hogedrukspuit.

Naast periodiek onderhoud, is het ook goed geregeld uw scootmobiel te reinigen. Weet u hoe u dat doet? 6 schoonmaaktips!

Waarom scootmobiel schoonmaken?

Als u geregeld eropuit trekt met uw scootmobiel staat deze bloot aan wind, regen, zon, stof en dergelijke. Maakt u uw scootmobiel op regelmatige basis schoon? Zoals ook gebruikelijk is met een auto, brommer, scooter en dergelijke? Dan blijft uw voertuig er niet alleen fraai uitzien, maar het komt ook de algehele conditie van uw scootmobiel ten goede én dus de levensduur.

6 tips scootmobiel reinigen

1: Emmer

Pak een emmer en vul die met lauwwarm water. Ga niet met een tuinslang of hogedrukspuit aan de slag. Want, dat kan de scootmobiel beschadigen.

2: Reinigingsmiddel

Voeg wat reinigingsmiddel toe dat ontvet. Bijvoorbeeld afwasmiddel of shampoo. Gebruik geen agressieve schoonmaakproducten.

3: Zachte doek

Pak een zachte doek. Bijvoorbeeld van microvezel. Of misschien heeft u een speciale washandschoen? Gebruik liever geen spons. Vuil hecht zich gemakkelijk aan het oppervlak van de spons en dat kan vervolgens fijne krassen geven.

4: Afnemen

Nu kunt u de buitenkant – ‘het lakwerk’- afnemen met de vochtige doek. Haal verder ook even een doek over uw stoel. Want, die wordt na verloop van tijd ook vuil.

5: Velgen

Vergeet verder niet de velgen te reinigen. Eventueel kunt u die eerst even afborstelen en daarna schoonmaken met de vochtige doek.

6: Drogen

Poets tot slot de scootmobiel wederom met een zachte (poets)doek droog. Door uw scootmobiel eerst met een vochtige doek af te nemen voorkomt u dat vuil- en stofresten voor krasjes zorgen tijdens het droog poetsen.

Periodiek onderhoud en stalling

Natuurlijk zijn er nog meer kleine maatregelen die u kunt treffen om uw scootmobiel in goede conditie te houden. Enkele voorbeelden zijn:

– Check regelmatig zelf even de spanning van de banden.

– Laad de scootmobiel accu volgens de regels op.

– Volg verder ook deze dhz-onderhoudstips voor een langere levensduur van uw scootmobiel.

– Vergeet daarnaast niet uw scootmobiel periodiek een onderhoudsbeurt te geven.

– Stal uw scootmobiel op een droge plek wanneer u er geen gebruik van maakt. Bijvoorbeeld in een schuurtje, speciale scootmobiel stalling of onder een speciaal afdekzeil.

Al deze maatregelen samen zorgen ervoor dat uw geliefde voertuig in goede conditie blijft en u er nog lange tijd met plezier op kunt rijden.

Hoe vaak maakt u uw scootmobiel schoon? Geef u reactie via Facebook, Twitter of Google+.