Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
tips scootmobiel schoonmaken
Geregeld uw scootmobiel schoonmaken is net zo goed belangrijk als periodiek onderhoud. Want, door uw elektrische voertuig te reinigen voorkomt u dat vuil zich opbouwt in bijvoorbeeld de bewegende delen. Daarom 6 makkelijke schoonmaaktips voor uw scootmobiel.

Waarom scootmobiel schoonmaken?

Als u geregeld eropuit trekt met uw scootmobiel staat deze bloot aan wind, regen, zon, stof en dergelijke. Maakt u uw scootmobiel op regelmatige basis schoon? Zoals ook gebruikelijk is met een auto, brommer, scooter en dergelijke? Dan blijft uw voertuig er niet alleen fraai uitzien. Uw scootmobiel schoonmaken komt eveneens de algehele conditie van uw elektrische voertuig ten goede én dus de levensduur.

6 tips hoe uw scootmobiel reinigen

1: Emmer

Gaat u uw scootmobiel schoonmaken? Pak een emmer en vul die met lauwwarm water. Ga niet met een tuinslang of hogedrukspuit aan de slag. Want, dat kan de scootmobiel beschadigen.

2: Reinigingsmiddel

Voeg wat reinigingsmiddel toe dat ontvet. Bijvoorbeeld afwasmiddel of shampoo. Gebruik geen agressieve schoonmaakproducten.

3: Zachte doek

Pak een zachte doek. Bijvoorbeeld van microvezel. Of misschien heeft u een speciale washandschoen? Gebruik liever geen spons. Vuil hecht zich gemakkelijk aan het oppervlak van de spons en dat kan vervolgens fijne krassen geven.

4: Afnemen

Nu kunt u de buitenkant – ‘het lakwerk’- afnemen met de vochtige doek. Haal verder ook even een doek over uw stoel. Want, die wordt na verloop van tijd ook vuil.

5: Velgen

Vergeet verder niet de velgen te reinigen. Eventueel kunt u die eerst even afborstelen en daarna schoonmaken met de vochtige doek.

6: Drogen

Poets tot slot de scootmobiel wederom met een zachte (poets)doek droog. Door uw scootmobiel eerst met een vochtige doek af te nemen voorkomt u dat vuil- en stofresten voor krasjes zorgen tijdens het droog poetsen.

Periodiek onderhoud en stalling

Natuurlijk zijn er naast regelmatig uw scootmobiel schoonmaken nog meer kleine maatregelen die u kunt treffen om uw voertuig in goede conditie te houden. Enkele voorbeelden zijn:

– Check regelmatig zelf even de spanning van de banden.

– Laad de scootmobiel accu volgens de regels op.

– Volg verder ook deze dhz-onderhoudstips voor een langere levensduur van uw scootmobiel.

– Vergeet daarnaast niet uw scootmobiel periodiek een onderhoudsbeurt te geven.

– Stal uw scootmobiel op een droge plek wanneer u er geen gebruik van maakt. Bijvoorbeeld in een schuurtje, speciale scootmobiel stalling of onder een speciaal afdekzeil.

Al deze maatregelen zorgen samen met uw scootmobiel schoonmaken ervoor dat uw geliefde voertuig in goede conditie blijft en u er nog lange tijd met plezier op kunt rijden.

Hoe vaak maakt u uw scootmobiel schoon? Geef u reactie via Facebook. 

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?