Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
Periodiek onderhoud aan uw scootmobiel is werk voor de specilist.

Wordt uw scootmobiel goed onderhouden? Dat komt de levensduur van uw voertuig ten goede. Sommige onderhoudsklusjes kunt u zelf doen, maar welk scootmobiel onderhoud is werk voor een specialist?

Belang van onderhoud scootmobiel

De scootmobielen van nu zijn van hoge kwaliteit zodat u er heel wat kilometers zonder problemen mee kunt rijden. Echter? Voor een scootmobiel geldt eigenlijk hetzelfde als een auto: er is nu en dan gedegen periodiek onderhoud nodig door een specialist. Dat bevordert eenvoudigweg de levensduur van uw scootmobiel. Het zorgt er immers voor dat uw scootmobiel comfortabel, veilig en betrouwbaar rijdt en u lekker lang kunt genieten van de mobiliteit en vrijheid die de scootmobiel u biedt.

 

Onderhoud scootmobiel: werk voor specialist

Tijdens een periodieke onderhoudsbeurt loopt een scootmobiel specialist uw voertuig helemaal na. Van de draaiende delen, de elektronica tot het mechaniek. Bijgaand een overzicht met zaken die tijdens een beurt zoal aan de orde komen:

– controle display, verlichting, de accu en werking acculader;

– nagaan of er slijtage is aan de wiel- en stuurlagers, motorborstel en banden of wielen;

– checken stuurinrichting, stoelbevestiging, vrijloopwerking, motortoerental en asspeling;

– wiel- en stuuruitlijning;

– werking elektromagnetische rem;

– schade op frame, scheurvorming of corrosie;

– aandraaien alle moeren en bouten.

Onder normale omstandigheden is een jaarlijkse beurt toereikend om slijtage en eventuele storingen aan uw scootmobiel te voorkomen. Informeer bij uw dealer wat de mogelijkheden zijn om een onderhoudscontract af te sluiten.

Onderhoud scootmobiel: zelf doen

  • Natuurlijk kun u zelf ook bijdragen aan een goede conditie van uw scootmobiel. Zo zijn er diverse kleine klusjes die u zelf kunt doen. Die zorgen ervoor dat uw scootmobiel er tiptop uitziet en zonder problemen rijdt.
  • Controleer regelmatig de spanning van de banden. Een te lage bandenspanning bevordert slijtage. Daarbij zorgen zachte banden ervoor dat u minder ver met uw scootmobiel kunt rijden.
  • Maak uw scootmobiel eveneens geregeld schoon door vuil te verwijderen. Dat voorkomt slijtage. Lees ook onze schoonmaaktips scootmobiel. Gebruik hiervoor een vochtige doek en wees zuinig met water. Spuit u scootmobiel niet schoon met een tuinslang dat kan het voertuig beschadigen.
  • Stal uw scootmobiel eveneens altijd op een droge plek. Bij voorkeur binnen. In huis, de schuur of speciale stallingsruimte. Of maak gebruik van de speciale waterproof afdekzeilen voor scootmobielen.
  • Check uw voertuig regelmatig op (kleine) beschadigingen.
  • Houd u bij het opladen van de accu aan de voorschriften. Dat draagt bij aan een langere levensduur van de scootmobiel accu’s.
  • Loop regelmatig ook even de verlichting van uw scootmobiel na. Dat geldt niet alleen voor de voor- en achterlichten, maar ook verlichting van de richtingaanwijzers. Een goede verlichting draagt bij aan uw eigen veiligheid op de weg.

Bent u niet in staat om het kleine onderhoud aan uw scootmobiel zelf te doen? Informeer dan in uw omgeving of iemand u nu en dan even kan helpen.

 

Scootmobiel onderhoud uitbesteden

Dealers van scootmobielen bieden u de mogelijkheid een periodiek onderhoudscontract af te sluiten, zodat u zorgeloos van de ritjes op uw scootmobiel kunt genieten.

Heeft u vragen over het onderhoud aan uw scootmobiel? Wenst u informatie over onderhoudscontracten? Bij Quingo helpen wij u graag verder. U kunt ons bereiken via het contactformulier of gratis per telefoon: 0800 2020.