Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
onderhoud scootmobiel door een specialist

Wordt uw scootmobiel goed onderhouden? Dat komt de levensduur van uw voertuig en uw rijplezier ten goede. Sommige onderhoudsklusjes kunt u zelf doen, maar welk onderhoud scootmobiel is werk voor een specialist?

Belang van periodiek onderhoud

De scootmobielen van nu zijn van hoge kwaliteit zodat u er heel wat kilometers zonder problemen mee kunt rijden. Om uw scootmobiel in uitstekende conditie te houden en een veilige deelname aan het verkeer te waarborgen, is periodiek onderhoud scootmobiel door een specialist raadzaam. U kunt het vergelijken met de jaarlijkse APK voor auto’s. Die bevordert ook de levensduur en verkleint de kans om met pech langs de weg te komen staan. Dus, krijgt  uw scootmobiel jaarlijks een check-up ofwel onderhoudsbeurt? Dan zorgt dat ervoor dat uw scootmobiel comfortabel, veilig en betrouwbaar blijft rijden. En niet onbelangrijk: u kunt lekker lang blijven genieten van de mobiliteit en vrijheid die de scootmobiel u biedt.

Onderhoud scootmobiel door een specialist

Laat u het onderhoud scootmobiel door een specialist uitvoeren? Dan wordt uw elektrische voertuig van top tot teen nagekeken. Want, tijdens een periodieke onderhoudsbeurt loopt een scootmobiel specialist uw voertuig helemaal na. Van de draaiende delen, de elektronica tot het mechaniek. Bijgaand een overzicht met zaken die tijdens een servicebeurt zoal aan de orde komen:

– controle display, verlichting, de accu en werking acculader;

– nagaan of er slijtage is aan de wiel- en stuurlagers, motorborstel en banden of wielen;

– checken stuurinrichting, stoelbevestiging, vrijloopwerking, motortoerental en as-speling;

– uitlijnen wiel en stuur;

– werking elektromagnetische rem;

– schade op frame, scheurvorming of corrosie;

– aandraaien alle moeren en bouten.

Om slijtage en eventuele storingen aan uw scootmobiel te voorkomen, volstaat het doorgaans om een keer per jaar het onderhoud scootmobiel door een specialist te laten doen. Gebruikt u uw scootmobiel intensief? Een onderhoudsbeurt in het voorseizoen en voor aanvang van de winter is dan aan te bevelen. Informeer desgewenst bij uw dealer wat de mogelijkheden zijn om een onderhoudscontract af te sluiten.

Onderhoud scootmobiel zelf doen

Natuurlijk hoeft niet al het scootmobiel onderhoud door een specialist te worden gedaan. U kunt zelf ook bijdragen aan een goede conditie van uw scootmobiel. Hieronder vindt u een overzicht met diverse kleine doe-het-zelf klusjes die ertoe bijdragen dat uw scootmobiel er tiptop uitziet en zonder problemen rijdt.

  • Controleer geregeld de spanning van de banden. Want, met de juiste bandenspanning kunt u meer kilometers rijden, omdat het zorgt voor minder rolweertand. Bovendien rijdt het een stuk comfortabeler. Is de bandenspanning te laag? Dan heeft dat een negatief effect op de rolweerstand en haalt u minder kilometers uit uw accu. Ook werkt het slijtage in de hand.
  • Ga ook na of de banden nog voldoende profiel hebben, want dat zorgt ervoor dat u genoeg grip heeft op de weg en voorkomt een onverwachte slippartij.
  • Maak uw scootmobiel vervolgens ook regelmatig schoon door vuil te verwijderen. Dat bevordert een goede werking van de bewegende delen en voorkomt slijtage ervan. Lees ook onze schoonmaaktips scootmobiel. Gebruik hiervoor een vochtige doek en wees zuinig met water. Spuit u scootmobiel niet schoon met een tuinslang dat kan het voertuig beschadigen.
  • Stal uw scootmobiel bij voorkeur altijd op een droge plek. Het liefst binnen. In huis, de schuur of speciale stallingsruimte. Of maak gebruik van de speciale waterproof afdekzeilen voor scootmobielen. Door uw scootmobiel droog te stallen, wordt onder andere de elektronica niet blootgesteld aan allerlei verschillende weersomstandigheden.
  • Check uw voertuig regelmatig op (kleine) beschadigingen.
  • Houd u bij het opladen van de accu aan de voorschriften. Dat draagt bij aan een langere levensduur van de scootmobiel accu’s.
  • Loop regelmatig ook even de verlichting van uw scootmobiel na. Dat geldt niet alleen voor de voor- en achterlichten, maar ook verlichting van de richtingaanwijzers. Een goede verlichting draagt bij aan uw zichtbaarheid en veiligheid op de weg.

Bent u niet in staat om het kleine onderhoud aan uw scootmobiel zelf te doen? Informeer dan in uw omgeving of iemand u nu en dan even kan helpen.

Scootmobiel onderhoud uitbesteden

Dealers van scootmobielen bieden u de mogelijkheid het onderhoud scootmobiel door een specialist te laten doen. Bijvoorbeeld door een zogenaamd service- en onderhoudscontract af te sluiten, zodat u zorgeloos van de ritjes op uw scootmobiel kunt genieten.

Heeft u vragen over het onderhoud aan uw scootmobiel? Wenst u informatie over onderhoudscontracten? Bij Quingo helpen wij u graag verder. U kunt ons bereiken via het contactformulier of gratis per telefoon: 0800 2020.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?