Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

knoopunten-netwerk-fietsen-scootmobieltocht-scootmobiel-scootmovielroute

Nederland is bedekt met fietsknooppunten. Deze zijn vaak ook geschikt voor scootmobielrijders.

Wilt u er een dagje lekker tussenuit op uw scootmobiel? Wij hebben weer een aantal mooie scootmobieltochten ontdekt. Bekijk welke scootmobielroutes dat zijn.

12 scootmobielroutes in het Overijsselse Vechtdal

Wilt u per scootmobiel  het landschap van Ommen verkennen? In het Overijsselse Vechtdal zijn maar liefst 12 scootmobielroutes van ongeveer 25 kilometer. Het fijne van de routes is dat u ook samen met een fietser de ritten kunt maken. De routes zijn beschreven in 3 verschillende boekjes. Hierbij kunt u kiezen uit de volgende routeboekjes:

  • Zwolle-Dalfsen
  • Dalfsen-Ommen
  • Ommen-Gramsbergen

Behalve routebeschrijvingen geven de boekjes ook informatie over onder andere de ondergrond van de paden, oplaadpunten en aangepaste toiletten. De scootmobielroutes zijn verkrijgbaar via: Tourist Info Punt.

Scootmobiel-/fietsroute ‘Landschappen Eelde – Glimmen – Haren’

Dit is een mooie, maar lange route van ongeveer 35 kilometer die geschikt is voor de wat robuustere scootmobiel en ook goed op de fiets gereden kan worden. De tocht gaat onder andere langs het Hoornse Meer, de Vosbergen, het stroomdal van de Drentse A, de Appelbergen en Coendersborg.

Eind- en beginpunt is het NS Station in Groningen. De tocht gaat voor het grootste gedeelte over verharde wegen en paden. Behalve door de Vosbergen en de Appelbergen waar wat bospaden worden gevolgd. Bij zeer droog of zeer nat weer zijn deze paden moeilijker om op te rijden. Bekijk of download: Routekaart Landschappen Eelde – Glimmen – Haren.

Scootmobieltochten door de Kop van Drenthe

De veelzijdige Kop van Drenthe is een fraaie plek voor een heerlijk dagje eropuit met uw scootmobiel. U rijdt door een prachtig en zeer divers landschap met uiteraard allerlei bezienswaardigheden.

De onderstaande 2 routes zijn mogelijk gemaakt door de SGPN (Stichting Gehandicapten Platform Noordenveld) en met medewerking van Staatsbosbeheer en gemeente Noordenveld.

– Route Sterrebos Roden

Het Sterrenbos is vroeger aangelegd als onderdeel van het landgoed Mensinge in Roden. De stervorm was ideaal voor de jacht.

– Route Nietapster Bos

Dit is een historisch bos in Noord-Drenthe dat tussen Nietap en Roden ligt. U rijdt er door een prachtig en zeer gevarieerd landschap. Zo vindt u er een zogenaamde pingoruïne waar heel vroeger veen werd gestoken. Stobben uit dit vennetje, ‘het Vagevuur’, bleken na  onderzoek ruim 8000 jaar oud te zijn. Meer informatie vindt u via: Scootmobielroutes in de Kop van Drenthe.

Nog meer fijne scootmobielroutes in Nederland

Zoekt u een andere scootmobielroute? In eerdere blogs hebben wij al diverse tochten voor scootmobielrijders (en fietsers) kort beschreven. Enkele voorbeelden zijn:

– Een toertocht door Noord-Limburg of een rit over de Veluwe;

– Een scootmobieltocht over onder meer het Landgoed Haarzuilens (Utrecht) en de Tubbergse Essen (Twente).

TIP: Wilt u zelf een scootmobielroute zoeken? Diverse fietsroutes zijn ook geschikt voor scootmobielrijders.

Uiteraard wensen wij een heel veel rijplezier. Kent u nog een mooie, bijzondere en ontspannende scootmobielroutes? Wij zijn zeer nieuwsgierig. Uiteraard ook naar u ervaringen met scootmobieltochten rijden. Laat uw reactie hieronder achter of op Facebook.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?