Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

achteruitkijkcamera-Quingo-scootmobiel-Q-Cam-achteruitrijden-hulpmiddel

Met een achteruitkijkcamera op uw scootmobiel rijdt u zonder problemen achteruit en verkleint u de dode hoek.

Ook voor een scootmobiel is een achteruitkijkcamera een handig visueel hulpmiddel. Quingo levert zo’n achteruitrijcamera – de Q-Cam voor 2 verschillende scootmobielmodellen. De voordelen van zo’n ‘derde oog’.

De Q-Cam achteruitkijkcamera en de voordelen

Tegenwoordig zijn achteruitrijcamera’s er niet alleen voor auto’s. De technologie is ook beschikbaar voor scootmobielen. Zo biedt Quingo al enige tijd de optie om de vijfwiel scootmobielen Toura en Vitess uit te rusten met zo’n camera, de zogenaamde Q-Cam. U ziet dan niet alleen wat er voor u op de weg gebeurt, maar ook wat er zich achter u afspeelt. Hieronder de belangrijkste pluspunten die een achteruitkijkcamera scootmobilisten biedt.

Zonder problemen achteruitrijden

Rijdt u zonder een achteruitkijkcamera achteruit? Dan moet u steeds omkijken. Want, er kan een obstakel op de weg zijn. Een kuil in de weg? Een kind dat plots de straat oprent, maar ook voetgangers die willen oversteken. Is uw scootmobiel met een achteruitrijcamera uitgerust? Dan concentreert u zich eenvoudig op wat het scherm u toont. Dat maakt dat u meer ontspannen scootmobiel rijdt.

Extra hulp bij nek- en schouderklachten

Verminderde mobiliteit is een reden om scootmobiel te rijden. En misschien kost het u moeite om naar links, rechts en/of over uw schouder te kijken. Vanwege stijfheid en pijn in de nek- en schouderspieren. Is uw scootmobiel uitgerust met een achteruitkijkcamera? Dan hoeft u niet meer steeds met uw hoofd te draaien. Dankzij de display – die verbonden is met de achteruitkijkcamera – heeft u altijd een goed zicht op wat er achter en deels naast u gebeurt als u een scootmobiel bestuurt.

Manoeuvreren in kleine ruimtes

Uiteraard manoeuvreert u uw scootmobiel ook een stuk gemakkelijker in kleine ruimtes dankzij de achteruitrijcamera. U hoeft dan immers niet steeds voor, opzij en achter u te kijken of er nog genoeg ruimte is. U ziet op de display eenvoudig hoeveel ruimte er achter en deels links plus rechts van u is.

Verkleint de dode hoek

Zoals we al eerder schreven, kent de scootmobiel ook een dode hoek. Door het gebruik van de Q-Cam op uw scootmobiel maakt u die bekende dode hoek kleiner. Dat komt doordat de camera een kijkhoek kent van 120 graden. En dat is natuurlijk alleen maar fijn, want dat verhoogt een veilige deelname aan het verkeer.

Goed zich bij weinig licht

Als wegen slecht verlicht zijn, de schemering invalt, kan het best lastig zijn om bepaalde obstakels op de weg te zien. Zeker degene die zich achter uw voertuig bevinden. Dankzij de grote gevoeligheid voor licht van de Q-Cam bent u ook bij weinig licht verzekerd van een goed zicht. Want, ook dan registreert de achteruitkijkcamera hindernissen zonder problemen.

Aanbieding gratis achteruitkijkcamera bij Quingo

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Quingo achteruitkijkcamera? Bekijk dan eens onze speciale maandaanbieding. Want, koopt u in juni een Quingo Toura of Vitess? Dan ontvangt u er gratis zo’n handige Q-Cam bij, zodat u veilig en onbezorgd met uw nieuwe scootmobiel de weg op gaat.