Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
tips zitcomfort scootmobiel kopen

Wilt u een scootmobiel aanschaffen? Dan let u misschien niet meteen op het zitcomfort. Maar, een goede en ergonomische stoel voorkomt lichamelijke klachten en verhoogt uw rijplezier. Waarom het zitcomfort van een scootmobiel van belang is.

Waarom is zitcomfort scootmobiel belangrijk?

Besluit u een scootmobiel te kopen? Dan doet u dat om mobiel te blijven. En het is dan natuurlijk ontzettend prettig als u lekker zit. Of u nu gaat winkelen, een ritje door de buurt maakt of langere tochten onderneemt. Want, bij thuiskomt wenst u geen pijnklachten te hebben. In bijvoorbeeld uw rug, benen, armen en/of nek. Vervolgens draagt een goed zitcomfort bij aan uw rijvaardigheid en een veilige verkeersdeelname, omdat u op uw gemak rijdt zonder lichamelijke klachten. Tot slot zorgt een comfortabele stoel ervoor dat u met plezier eropuit trekt met uw voertuig. Kortom, genoeg redenen om zeker aandacht te besteden aan hoe de stoel van een scootmobiel zit.

Aandachtspunten zitcomfort: stoel en vering

Bijgaand enkele punten om te checken hoe de stoel van een scootmobiel zit.

– Maak in elk geval altijd een testrit. Dat geeft in elk geval een eerste indruk. Zit het lekker? Of toch niet.

– Is de stoel in hoogte verstelbaar? En draait deze mee? Dat is wel zo fijn om zonder problemen op- en af te stappen.

– Kunt u de rugleuning ook verstellen? Bijvoorbeeld rechtop? Of wat schuin naar achteren om een beetje onderuit te zitten?

– Beschikt de scootmobielstoel over een zogenaamde lumbaalsteun in de rugleuning die verstelbaar is?

– Kunt u de stoel naar voren en naar achter schuiven, zodat u bijvoorbeeld voldoende beenruimte heeft?

– Heeft de stoel armleuningen? Zijn die in hoogte verstelbaar? Opklapbaar? Zeker als u langere tochten maakt kan het zeer fijn zijn om goede ondersteuning te hebben voor uw armen. Dat helpt om meer ontspannen te rijden.

– En van welk materiaal is de zitting? Stof? Dat is aangenaam tijdens warmer weer. Maar, gaat u bij regen op pad? Dan is het aan te raden een speciale afdekhoes te gebruiken. Andere veelgebruikte materialen zijn skai en kunstleer. Mogelijk minder aangenaam tijdens warmer weer, maar deze zijn wel beter bestand tegen weersinvloeden.

– Verder is ook de vering van een scootmobiel van belang. Want, een goede vering voorkomt dat u bijvoorbeeld pijn in de rug krijgt. Immers, het vangt onder andere schokken op als u over een hobbelige weg rijdt. Informeer daar dus ook zeker naar als u een scootmobiel gaat kopen. Want, niet alle voertuigen zijn ermee uitgerust. De vering kan zich in de stoelkolom, voorvork en achterwielophanging van een scootmobiel bevinden.

Zitcomfort Quingo scootmobielen

De Quingo 5-wiel scootmobiel biedt een optimale zithouding die ergonomisch verantwoord is. Zo is onder andere de stoel volledig verstelbaar. Zowel in de hoogte, breedte als diepte. Ook de armleuningen en hoofdsteun zijn helemaal naar uw wens in te stellen. Dankzij deze mogelijkheden is de 5-wiel scootmobiel geschikt voor mensen van verschillende lengtes. Van 1.22 tot 1.98 m.

Meer informatie over de Quingo scootmobielen kunt u gratis aanvragen via 0800 2020 of vul ons contactformulier in.

Wat zijn uw ervaringen met het zitcomfort van scootmobielen?

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?