Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Wij willen u graag op de hoogte houden over de ontwikkeling van Quingo scootmobielen maar ook wat u over eventuele PGB of andere gemeentelijke of landelijke vergoedingen.Ook houden wij u graag op de hoogte met betrekking tot de ervaring van onze klanten.

Veiligste scootmobiel heeft vijf wielen. Stoepje op en af met minder kans op omvallen

Oirschot, 30 juni 2011
De nieuwe generatie scootmobielen met vijf wielen is veiliger dan scootmobielen met drie wielen. 
Ze zijn stabieler bij manoeuvres die scootmobielenrijders dagelijks uitvoeren en 
daarmee het veiligste voor de gebruiker. Dit blijkt uit onafhankelijk vergelijkend 
onderzoek van Frazer-Nash. 

Veilig in het verkeer

Een scootmobiel met vijf wielen is beter manoeuvreerbaar en stabieler dan een scootmobiel met drie wielen. Ook kunnen ze bij een hogere snelheid draaien op een schuine helling voordat het gevaar van instabiliteit dreigt. Bovendien hebben ze de minste kans op omvallen bij het op en afrijden van stoepranden.

Vergelijkend onderzoek

In het onderzoek van Frazer-Nash is de stabiliteit van scootmobielen met vijf respectievelijk drie wielen onderzocht. De stabiliteitsanalyse werd uitgevoerd voor manoeuvres die gebruikers dagelijks op hun scootmobiel uitvoeren en waarbij de kans op omvallen aanwezig is: scherp draaien op een vlak oppervlak, scherp draaien op een helling en bij verschillende hoogten van een stoeprand afrijden. Uit de analyse kwam naar voren dat bij dezelfde manoeuvre de scootmobielen met vijf wielen significant beter scoorden. Het onderzoek door Frazer-Nash is uitgevoerd in opdracht van Advanced Vehicle Concepts (AVC).

Veilig voelen

Nick Moolenaar, scootmobielexpert van 5dewiel: Veiligheid is belangrijk, maar veilig voelen ook. De 5 wiel-scootmobiel combineert stabiliteit en zitcomfort waardoor mensen die in mobiliteit beperkt zijn, weer zelfstandig en ontspannen de weg op durven. “Voorheen was iemand die slecht ter been was een huis gebonden of afhankelijk van de anderen.Dankzij de scootmobiel kunnen zij weer deelnemen aan het maatschappelijke leven.”

Quingo

Quingo is werelds eerste en enige scootmobiel met vijf wielen (gepatenteerd systeem). Gebaseerd op het gebruikelijke ontwerp met drie wielen, heeft Quingo twee extra voorwielen. Het buitenste wiel wordt in bochten naar beneden geduwd, terwijl het andere wiel van de grond gelicht om de scootmobiel met drie wielen en de stabiliteit van de vierwieler. Quingo wordt voor de Benelux gedistribueerd door 5dewiel in Oirschot. De internationale producent is Advanced Vehicle Concepts (AVC).

Aantal scootmobielen in Nederland Scootmobielen zijn er voor mensen die vanwege ouderdom, ongeluk of ziekte in hun mobiliteit beperkt zijn. Naar schatting zijn er ruim 200.000 scootmobielrijders in Nederland en dit aantal loopt op met 33.000 per jaar.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?