Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
redenen om een scootmobiel te huren

Heeft u weleens overwogen een scootmobiel te huren? Om heerlijk onbezorgd een dag of week te genieten? Zonder dat uw verminderde mobiliteit een rol speelt? 7 keer waarom een scootmobiel huren fijn is!

Een scootmobiel huren: 7 x waarom

Tegenwoordig is het huren van een scootmobiel eigenlijk net zo gewoon als een auto, scooter of (elektrische) fiets huren. Want, het is een prachtig vervoermiddel dat uitkomst biedt als u (tijdelijk) mobiliteitsproblemen heeft. De aantrekkelijke kanten van een scootmobiel huren.

1. Kennismaken met een scootmobiel

Neemt uw mobiliteit af? Misschien overweegt u een scootmobiel aan te schaffen, maar vraagt u zich af of het elektrische voertuig wel bij u persoonlijk past. Door een scootmobiel te huren kunt u zonder aankoopverplichting kennismaken met de diverse mogelijkheden die een dergelijke vervoermiddel u biedt.

2. Uw rijbewijs wordt niet verlengd

Wordt u rijbewijs niet meer verlengd? Dan kan dat een behoorlijk tegenvaller zijn. Echter, een scootmobiel kan dan een passende oplossing zijn voor uw mobiliteitsprobleem. Om dat te ervaren kunt u zo’n vervoermiddel huren en vervolgens een beslissing nemen.

3. Meer energie en minder pijn

Het is ook best mogelijk dat uw mobiliteitsbeperking ervoor zorgt dat u snel vermoeid bent. Eenvoudigweg omdat lichamelijke inspanningen veel energie kosten en/of zorgen dat u snel pijn heeft in uw gewrichten. Door een scootmobiel te huren kunt u aan den lijve ondervinden dat het ook anders kan. Bovendien is de kans groot dat u meer energie heeft na een dag en ook minder pijnlijke gewrichten heeft.

4. Dagje eropuit of vakantie vieren

Bent u aan het revalideren? Gaat lange afstanden lopen steeds moeilijker? Ook dan is het huren van een scootmobiel een prima oplossing als u een dagje met familie, (klein)kinderen en vrienden op pad wilt gaan. Bijvoorbeeld naar een dierentuin, een pretpark of museum.. Of wat te denken van een weekendje weg of een vakantie? Met een huurscootmobiel kunt u gewoon heerlijk genieten en meedoen met de anderen.

5. Sociale contacten

Misschien komt u steeds minder vaak buiten de deur, doordat u mobiliteit afneemt. Want, zoals velen vindt u het niet fijn anderen steeds om hulp te vragen; u te brengen en te halen. Jammer toch? Maar, besluit u een scootmobiel te huren? Dan is het een stuk gemakkelijker om uw sociale contacten te onderhouden én mee te doen aan allerlei activiteiten die u leuk vindt. U rijdt er dan immers gewoon zelf naartoe als u dat wilt. Heerlijk toch.

6. Zelfstandigheid vergroten

Deze ligt in het verlengde van uw sociale contacten onderhouden. Want, huurt u een scootmobiel? Dan bent u plots een stuk mobieler en kunt zelfstandig allerlei dingen doen. Denk aan de hond uitlaten. Zelf bepalen waar en wanneer u boodschappen doet. Op de koffie bij bekenden, familie opzoeken in de buurt of gewoon een frisse neus halen als u daar zin in heeft. Kortom, een scootmobiel huren, vergroot uw zelfstandigheid.

7. Testen welke scootmobiel bij u past

Overigens? Het huren van een scootmobiel is ook een mooie manier om te testen welk voertuig bij u past. Want, scootmobielen zijn er in allerlei uitvoeringen. Van kleine compacte modellen voor in en rond uw huis, de wat grotere voor kleine ritten en de robuuste en comfortabele uitvoeringen voor het maken van lange tochten. Dus: heeft u plannen om een scootmobiel te kopen? Dan is het helemaal niet vreemd om eerst eens te testen welke het beste bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren aansluit.

Kosten scootmobiel huren

Het huren van een scootmobiel kan per dag, week, maand enzovoort. De prijs ervan varieert. Dat heeft te maken met het model dat u wenst en de duur van de huurperiode. Echter, doorgaans spreekt u een all-in prijs af. Het prettige daarvan is dat u zich eigenlijk nergens zorgen over hoeft te maken. Dit betekent dat de scootmobiel WA-verzekerd is en u hulp krijgt bij pech onderweg. Prettige gedachte toch? Informeer uiteraard altijd naar de voorwaarden als u een scootmobiel huurt.

Wilt u meer weten over een Quingo scootmobiel huren? Neem contact op voor verdere informatie en onze aantrekkelijke verhuurprijzen.

Heeft u weleens een scootmobiel gehuurd? Waarom en wat zijn uw ervaringen? Deel u reactie via Facebook.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?