Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
scootmobiel accessoires kopen opties en tips

Met de juiste scootmobiel accessoires gaat u veilig en comfortabel op pad. Maar, welke extra toebehoren heeft u nu werkelijk nodig? Er is immers oneindig veel keuze. De verschillende mogelijkheden en enkele tips die scootmobiel accessoires kopen gemakkelijker maken.

Waarom scootmobiel accessoires kopen?

Wilt u scootmobiel accessoires kopen? Dan zult u ontdekken dat er een zeer gevarieerd aanbod is. Zo zijn er toebehoren waarmee u zichzelf en uw voertuig kunt beschermen tegen verschillende weertypen. Ook zijn er handige hulpmiddelen om uw boodschappen en belangrijke paperassen veilig en probleemloos mee te nemen. Of wat te denken van de hulpmiddelen die bijdragen aan uw rijgemak en zorgen dat u comfortabel en veilig met uw scootmobiel eropuit trekt? Hieronder een uitgebreid overzicht met allerlei soorten accessoires voor uw scootmobiel. Ook kunt u lezen waanneer het handig is om een bepaald hulpmiddel aan te schaffen.

Scootmobiel accessoires voor uw veiligheid

Er zijn diverse benodigdheden voor scootmobielen die uw veiligheid verhogen als u gaat rijden. Enkele voorbeelden zijn:

– Achteruitkijkspiegels en -camera’s

Niet alle scootmobielen hebben standaard achteruitkijkspiegels. Echter, heeft u nekklachten? Moeite met omkijken? Dan bieden achteruitkijkspiegels links en rechts een uitkomst. Ook zijn er speciale achteruitkijkcamera’s op de markt waarmee u ziet wat er achter u gebeurt.

– Verlichting en richtingaanwijzers

Veel scootmobielen zijn standaard uitgerust met een voor- en achterlicht plus richtingaanwijzers. Maar, diverse kleinere modellen en opvouwbare uitvoeringen vaak niet. Gaat u regelmatig in het donker op pad? Of neemt u de openbare weg? Dan is het wel zo veilig te zorgen voor passende verlichting en richtingaanwijzers.

– Overige veiligheidsaccessoires

Natuurlijk zijn er nog meer benodigdheden te koop die bijdragen aan uw veiligheid. Denk aan speciale veiligheidsgordels voor scootmobielgebruikers, maar ook snelheidsbegrenzers. Bij Quingo zijn de veiligheidsgordels standaard. Ook kan de scootmobiel gratis begrensd worden indien dit is gewenst.

– Reflecterende accessoires en fluorescerende hesjes

Maakt u in het donker of schemering een ritje? Breng – indien afwezig – dan reflectoren en/of reflecterende stickers op uw scootmobiel aan. U verhoogt uw veiligheid, omdat andere weggebruikers u zien rijden. Ook het dragen van een fluorescerend hesje is een aanrader als het schemert of donker is. Zo’n hesje trekt u gemakkelijk over uw eigen kleding aan. Zo zorgt u ervoor dat u beter zichtbaar bent voor andere verkeersdeelnemers. Bij de Quingo-tas zit achterop een geel vlak waardoor u goed waarneembaar bent in het verkeer. Hierdoor hoeft u geen geel hesje om de stoel te doen om beter zichtbaar te zijn.

 

Comfortabele hulpmiddelen scootmobiel

Gaat u op pad als het kouder wordt? Er een harde wind waait? Of als het regent? Dan zijn er allerlei fijne accessoires die uw comfort verhogen, namelijk:

– Voetenzak, wikkeldeken en schootskleed

Op een scootmobiel zit u stil en dat kan ervoor zorgen dat uw voeten en benen snel koud worden. Met een voetenzak, die ook een groot deel van de benen omhult, blijven uw voeten en benen heerlijk warm. U kunt ook voor een wikkeldeken kiezen om uw benen te beschermen of een zogenaamd schootskleed. Al deze comfortabele accessoires zijn vaak gemaakt van waterafstotend materiaal. Hierdoor bent u optimaal beschermd tegen regen, wind en kou. Weet u niet welke accessoire het beste bij u past? Doe navraag bij andere scootmobielbezitters wat zij als fijn en prettig ervaren.

– Regenkleding

Er is regenkleding voor scootmobielrijders in diverse uitvoeringen. Van een compleet regenpak en -rok tot –poncho en –cape. Een regenpak aantrekken kan nogal lastig zijn. De andere opties zijn veelal gemakkelijk in gebruik. U trekt een regenrok, -poncho en –cape eenvoudigweg over uw kleding aan. Ook verschillende schootskleden beschermen u prima tegen regen en zijn praktisch in het gebruik. Verder is er een speciale handsfree scootmobiel paraplu die op de stoel van de scootmobiel wordt bevestigd: de Nubrella scootmobiel paraplu. Het fijne ervan is dat u uw handen vrij heeft.

– Stoelhoes

Ter bescherming van uw scootmobielstoel en om lekker te zitten zijn er diverse soorten hoezen; verwarmde versies, van fleece, schapenvacht en antislipmodellen. Kijk bij het kopen van een stoelhoes wat bij uw persoonlijke behoefte past.

– Windscherm

Een scherm voorop uw scootmobiel beschermt u tegen regen en wind. Het voorkomt een steenkoud gezicht. Daarnaast heeft u geen last van tranen die over uw wangen biggelen. Zeker een aanrader als u regelmatig even naar buiten gaat met uw scootmobiel. Weer of geen weer.

 

Diverse nuttige en handige scootmobielhulpjes

– Drager zuurstofflessen

Het spreekt voor zich dat zo’n drager niet mag ontbreken als u afhankelijk bent van een zuurstofapparaat.

– Stok- en rollatorhouder

Loopt u met een stok? Of gebruikt u een rollator? Dan is een speciale stok- of rollatorhouder voor scootmobielen een uitkomst. Want, u kunt uw stok of rollator dan gemakkelijk meenemen als u eropuit trekt. Wilt u even de benen strekken? Dan heeft u uw stok of rollator altijd binnen handbereik.

– Mandjes en tassen

Er zijn diverse soorten mandjes en tassen voor scootmobielen verkrijgbaar. In het groot en klein en om aan de voor- en/of achterkant te bevestigen. Natuurlijk superhandig als u boodschappen doet of om een tasje met spullen zonder waarde mee te nemen.

– Afdekhoes

Heeft u geen aparte ruimte om uw scootmobiel in te stallen? Dan is een afdekhoes een prima alternatief om uw scootmobiel te beschermen tegen allerlei weersomstandigheden. Zo blijft u scootmobiel in goede staat verkeren. Verder zijn er speciale afdekhoezen die alleen de zitting beschermen en ook doorzichtige hoesjes om over de display van uw scootmobiel te doen.

– Oprijplaat

Dit is praktisch hulpmiddel om uw scootmobiel in een auto te rijden. Ook worden standaard oprijplaten gebruikt bij drempels rondom het huis.

 

Meer weten over scootmobiel accessoires kopen?

Zoals uit het voorgaande artikel blijkt zijn er echt onnoemelijk veel accessoires voor u en uw scootmobiel. Wilt u er kennis mee maken? Bekijk dan online ons accessoiresaanbod voor scootmobielen. Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken voor een demonstratie. Of vraag zonder verplichtingen onze gratis brochure met DVD aan.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?