Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Quingo wint van Pride go go en Afikim Caddy

Stabiliteit en kracht, daar gaat het om bij een opvouwbare of demontabele scootmobiel. Ook het comfort en het gebruikersgemak tellen in belangrijke mate mee. Quingo scootmobielen heeft twee modellen die op genoemde gebieden uitstekend presteren. Het zijn de Quingo Air scootmobiel en de Quingo Flyte scootmobiel. Natuurlijk is er ook veel concurrentie. Zo is de Pride go go een demontabel model, dat geregeld in winkelcentra opduikt. Ook komt u er soms de Afikim Caddy tegen.

Actieradius van Quingo is veel groter

Beide scootmobiel modellen prijzen zichzelf aan als handzaam en veilig. Toch kunnen zij de vergelijking met de Quingo scootmobiel op 5 wielen niet doorstaan. Zo is de Pride go go voorzien van een accupakket met een kleine actieradius. De Quingo Air scootmobiel brengt u bijna 10 kilometer verder en u rijdt bijna 35 kilometer verder met de Quingo Flyte scootmobiel.

Twijfels over stabiliteit en Spartaanse zitting

De wielen van de Pride go go zijn klein en de zitting is nogal spartaans. Kiest u het model op 4 wielen, dan is er in de bochten nog wel enige stabiliteit. Op zijn draaicirkel scoort dit model echter niet. Met 112 cm neemt de Pride go go zijn bochten erg ruim, zeker als u het met de draaicirkels van de Quingo scootmobiel modellen vergelijkt.

De opvouwbare Afikim Caddy scootmobiel toont op het gebied van comfort eenzelfde beeld. Tijdens korte ritten zit u er niet erg ontspannen op en moet u vanwege het enkelvoudige voorwiel vrezen voor uw stabiliteit bij oneffenheden. De draaicirkel is met 105 cm wel scherper dan die van de scootmobiel Pride go go op 4 wielen, maar voor een 3-wielig scootmobiel model bepaald niet klein.

Draaicirkel van Quingo kleiner, draagvermogen hoger

Naast de Pride go go en de Afikim Caddy, kijken we nog even verder op de scootmobielen markt. Zo komen we uit bij de Electric Mobility Liteway-8 op 4 wielen. Een opvouwbaar model dat met een draaicirkel van maar liefst 160 cm in geen verhouding staat tot de draaicirkels van 104 cm en 102 cm van de Quingo Air scootmobiel en Quingo Flyte scootmobiel. Hoe zou dit zijn met de demontabele Handicare Fortress Calypso op 3 wielen? De draaicirkel blijft met 113 cm erg ruim en de veiligheid is niet erg optimaal. Bovendien vergt het demonteren behoorlijk wat handelingen. De maximale belasting is met 125 kilo even hoog als bij de Pride go go. Het kan geen kwaad hier te vermelden, dat de Quingo Air scootmobiel een draaglast aankan van 136 kilo, terwijl de Quingo Flyte scootmobiel zelfs moeiteloos 159 kilo verplaatst.

Quingo: het sterkst in stabiliteit en wendbaarheid

Tijd om een conclusie te trekken. De keuze om Quingo te vergelijken met de Pride go go, Afikim Caddy en andere scootmobiel modellen, is een vrij willekeurige greep uit een ruim marktaanbod. Wat wij bij Quingo scootmobielen steeds weer constateren, is dat stabiliteit en wendbaarheid bij andere merken beduidend minder goed scoren.

Quingo scootmobielen zijn de enige in Nederland en België die rijden op 5 wielen. Zij hebben 3 wielen aan de voorzijde, waarvan het linker- en rechterwiel actief zorgen voor stabiliteit. Doordat u alleen met het centrale middenwiel stuurt, heeft elke Quingo scootmobiel een opvallend kleine draaicirkel. Ook als u die optimaal benut, valt u met een Quingo scootmobiel niet om. Leveranciers van de Pride go go en andere modellen, kunnen hier met minder stelligheid voor instaan. Vooral waar het gaat om de uitvoeringen op 3 wielen. Ook qua actieradius en comfort, ervaart u bij Quingo scootmobielen de kracht van voortgaande innovatie. Wilt u een scootmobiel waarop u echt van uw dagelijkse ritjes geniet, dan bevelen wij u onze scootmobiel modellen van harte aan.

Meer weten over de demontabele Quingo Air scootmobiel of de opvouwbare Quingo Flyte scootmobiel? Bel gratis 0800 20 20 en vraag om de informatieve brochure. Ook kunt u vrijblijvend een proefrit in uw eigen vertrouwde omgeving afspreken!

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?