Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Strenge regels door bezuiniging

Het is bekend: gemeenten bezuinigen volop als zij een voorziening moeten verstrekken. Dit doet ook de gemeente Den Haag. Scootmobiel aanvragen Den Haag brengt u in contact met een streng stuk regelgeving. Nadrukkelijk wordt gekeken naar: Wat kunt u nog zelf? Biedt uw sociale netwerk misschien voldoende oplossing? Is er een algemene of voorliggende voorziening aanwezig? De kans dat scootmobiel aanvragen Den Haag leidt tot een comfortabele oplossing, is erg klein.

Gemeentelijke scootmobiel nooit echt van u

Scootmobiel aanvragen Den HaagNatuurlijk, uw financiële middelen zullen altijd een begrenzing vormen. Maar bieden zij u ruimte om een scootmobiel aanvragen Den Haag te vermijden en in plaats daarvan de aanschaf van een Quingo scootmobiel te overwegen, denkt u daar dan zeker over na. De verschillen zijn groot en het comfort van een eigen scootmobiel is aantrekkelijk. Want dat is direct al het eerste verschil: De scootmobiel die de gemeente aan u verstrekt, wordt in geen geval uw eigendom. Dit geldt als de gemeente u deze maatwerkvoorziening in natura vertrekt, maar ook als u zelf mag ‘kiezen’ met behulp van een persoonsgebonden budget.

Scootmobiel aanvragen Den Haag: toewijzing van een 2e model

Maar daarmee zijn we er nog niet. Bij verstrekking door de gemeente op grond van een scootmobiel aanvragen Den Haag, wordt altijd gekeken naar ‘de goedkoopst adequate oplossing’. Daarmee is dus niet gezegd dat u een nieuw model krijgt toegewezen. Er mag namelijk door de leverancier van hulpmiddelen alleen een nieuwe scootmobiel worden uitgeleverd, als er geen gebruikt model meer voorradig is. Dit kan soms leiden tot vervelende problemen. Zo werd in de gemeenteraad een vraag gesteld over iemand die een 2e scootmobiel kreeg toegewezen, terwijl deze nog maar een actieradius haalde van 25 km. Het vorige exemplaar van deze gebruiker haalde eerst nog 45 km. De persoon in kwestie kon hierdoor niet meer naar zijn vrijwilligerswerk toe.

Scootmobiel delen met anderen

Ook andere verschillen treden op bij verstrekking op basis van scootmobiel aanvragen Den Haag. Zo zal het verstrekte model voldoende ‘adequaat’ worden geacht, als het u van A naar B kan brengen. Het gevaar van omvallen met een scootmobiel op 3 wielen, wordt in deze overweging niet meegenomen. Ook een prettige snelheid, comfortabele zit en voldoende draagvermogen tellen in de overwegingen niet mee. Ontvangt u met een scootmobiel van de gemeente tijdig reparatie en onderhoud aan huis? Dat is nog maar de vraag. Ook is het niet zeker of u na een scootmobiel aanvragen Den Haag, zelf nog lang uw scootmobiel zult bezitten. Op dit moment loopt er bij de gemeente Den Haag een proef om meerdere personen hun scootmobiel vanuit een gezamenlijke stalling te laten delen.

Meer weten over een scootmobiel aanvragen Den Haag? Bel gratis 0800 2010 voor meer informatie of een informatieve brochure.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?