Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
Wat is het draagvermogen boodschappenmand Quingo scootmobiel

De Quingo 5-wiel scootmobiel is een perfect boodschappenmaatje. Maar, hoeveel gewicht kunt u zonder problemen vervoeren in het mandje voorop? Meer over het draagvermogen van de boodschappenmand Quingo scootmobiel.

Zelf boodschappen doen dankzij scootmobiel

Aantrekkelijk aan een scootmobiel bezitten, betekent vaak weer gaan en staan waar u wilt. Van een ommetje maken en op bezoek gaan tot zelf boodschappen doen. Heerlijk of niet soms! Niet langer afhankelijk van anderen. Met uw scootmobiel haalt u onder andere eenvoudigweg zelf weer de boodschappen in huis. Maar zo’n boodschappenmand is natuurlijk ook handig als u een scootmobieltocht maakt. Dan wilt u vast ook graag wat te eten en te drinken meenemen.

Boodschappenmand en scootmobiel

De Quingo scootmobielen hebben een afneembaar mandje aan de voorkant. Die is gemaakt van metaaldraad of kunststof , afhankelijk van het type 5-wiel Quingo. Zo is het ene model uitgerust met een boodschappenmand aan de stuurkolom en bij een ander model is de mand aan het chassis bevestigd. Het verschil? Zit de mand aan de stuurkolom van de scootmobiel? En is die volgepakt met aankopen? Dan heeft dit invloed op uw stuurvermogen. Een mand aan het chassis van uw voertuig biedt wat dat betreft wat meer flexibiliteit. Overigens? Het extra gewicht dat u meedraagt in de mand kan ervoor zorgen dat u minder ver kunt rijden met uw scootmobiel. Het extra gewicht vergt wat meer inspanning van de accu.

Draagvermogen boodschappenmand Quingo scootmobiel

Vraagt u zich af hoeveel gewicht u kunt meenemen in de boodschappenmand van een Quingo scootmobiel? Dus wat het exacte draagvermogen ervan is?  Nou dat is ongeveer 1 volledig ingepakte supermarkttas of 2 halfvolle boodschappentassen. Onder normale omstandigheden zou u de volledig ingepakte tas(sen) nog kunnen dragen zonder dat deze kapot gaan. Hieronder vindt u een mooi overzicht met de naam van het model Quingo scootmobiel, soort mand, de maten en het draagvermogen.

Schema: Quingo model, soort mand, afmeting en draagvermogen

Model Type mand Afmetingen mandje Draagvermogen Scooter draagkracht(Incl. gebruiker)
Quingo Ultra Voorzijde draadmandje 34 cm x 25 cm x 25 cm 8 kg 140 Kg
Quingo Classic Voorzijde draadmandje 34 cm x 25 cm x 25 cm 8 kg 159 Kg
Quingo Plus Voorzijde draadmandje 34 cm x 25 cm x 25 cm 8 kg 159 Kg
Quingo Vitess Voorzijde – hoog kunststof mand 36 cm x 25 cm x 25 cm 8 kg 182 Kg
Quingo Toura Voorzijde – hoog kunststof mand 36 cm x 25 cm x 25 cm 8 kg 220 Kg
Quingo Flyte Draadmand onder stoel + voorzijde – hoog kunststof mand 40 cm x 20 cm x 25 cm 16 kg * 159 Kg

* Dit is de gecombineerde capaciteit van mandje onder de stoel en optionele kunststofmand aan de voorzijde. Het kunststofmandje aan de voorkant heeft de volgende afmetingen en capaciteit: 36 cm x 25 cm x 25 cm 8 kg.

Overige opbergaccessoires Quingo scootmobiel

Uiteraard zijn er voor de Quingo scootmobiel verschillende andere extra mogelijkheden om zowel kleine als wat grotere aankopen en dergelijke mee te nemen. Zo is er een extra grote en afgesloten mand verkrijgbaar voor de voorkant. Die is 30 cm x 48 cm x 26 cm. Die mand is geschikt voor alle Quingo-modellen en die mand kan op het chassis worden gemonteerd. Verder zijn er allerlei andere mooie, handige en praktische opbergers, zoals scootmobieltassen en -manden. Het fijne aan deze accessoires is dat de speciale bagagemanden, rug-, armleuning-, stuurkolomtassen en trolleys ervoor zorgen dat u goed en zonder problemen kunt blijven sturen.

En doet u regelmatig boodschappen met uw scootmobiel? Hoeveel boodschappen vervoert u dan in het de mand? Deel uw ervaringen via Facebook of vul ons contactformulier in. Voor aanvullende informatie of om een vraag te stellen.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?