Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Met een pechhulpverzekering voor uw scootmobiel bent u in geval van panne snel geholpen.

Pech met uw scootmobiel? Bijvoorbeeld een lekke band? Dat kan iedereen overkomen. Gebeurt dat? Dan is het fijn en geruststellend als u een pechhulpverzekering heeft. Hoe u de juiste pechhulp voor uw scootmobiel kiest.

6 tips kiezen pechhulp scootmobiel

Zoekt u een pechhulpaanbieder voor uw scootmobiel? Dan zijn er heel veel mogelijkheden. Wij reiken u enkele tips aan hoe u de beste pechhulp voor uw scootmobiel kiest zodat u in geval van nood snel weer op weg kunt.

Tip 1: Dubbele dekking voorkomen

Heeft u onlangs een scootmobiel gekocht? De kans bestaat dat u dan voor pech onderweg bent verzekerd. Steeds meer dealers bieden gratis pechhulp aan bij de aanschaf van een nieuwe scootmobiel. Zo krijgt u bij de aankoop van een nieuwe Quingo bijvoorbeeld 1 jaar gratis pechhulp via de ANWB.

Tip 2: Apart of aanvullend verzekeren

Bezit u een scootmobiel? Dan bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Verschillende verzekeraars bieden de optie uw WA-verzekering uit te breiden met pechhulp voor een vast bedrag per maand of jaar. Dat kan voordeliger zijn dan elders een aparte verzekering voor pechhulp af te sluiten. De kosten en opties vergelijken loont zeker de moeite.

Tip 3: Verzekeringsmaatschappij of reguliere pechhulpverlener

Gaat u op zoek naar een passende pechhulpverzekering voor uw scootmobiel? Dan kunt u terecht bij reguliere pechhulpaanbieders (waaronder de ANWB), maar ook bij diverse verzekeringsmaatschappijen. Welke u kiest maakt qua dienstverlening niet uit. Want, alle aanbieders helpen u bij pech weer op weg. Interessant is wel te kijken naar de prijzen en voorwaarden, want die kunnen verschillen.

Tip 4: Dekking scootmobiel pechhulp

Gaat u op zoek naar een passende verzekering voor hulp bij pech met uw scootmobiel? Check dan zeker de dekking, want die varieert per aanbieder. Vaak kunt u kiezen uit verschillende abonnementen of pakketten. Van hulp aan huis en onderweg tot 24×7 pechhulp. In- of exclusief reparatiekosten, vervanging accu en/of banden, vervangend vervoer, thuisbrengservice en dergelijke. Ga daarom na welke dekking bij u persoonlijke wensen aansluit. Gebruikt u de scootmobiel alleen in en om uw huis? Of maakt u er lange tochten mee? Zet uw wensen op een rij en kijk welke dekking bij u past!

Tip 5: Maximale contractduur pechhulpverzekering is 1 jaar

Sinds 1 januari 2010 is de maximale contractduur van een (schade)verzekering 1 jaar. De verzekeraar is verplicht u maximaal 2 maanden voor het aflopen van de verzekeringsperiode hierover schriftelijk te informeren. Na de maximale contractduur van 1 jaar kunt u uw verzekering doorgaans maandelijks opzeggen.

Tip 6: Ervaringen andere scootmobielrijders met pechhulp

Weet u niet welke aanbieder u moet selecteren voor hulp bij pech? Vraag andere scootmobielgebruikers naar hun ervaringen. Of zoek op internet naar klantervaringen met een pechhulpaanbieder/-verzekeraar voor de scootmobiel.

Hopelijk helpen de bovenstaande tips u op weg bij het kiezen van de juiste scootmobiel pechhulp.

Heeft u ervaring met scootmobiel pechhulp? Thuis of onderweg? Deel uw ervaringen hieronder of via Facebook. Natuurlijk kunt u ook uw vraag aan ons stellen.