Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
scootmobiel-pechhulp

Pech met uw scootmobiel? Bijvoorbeeld een lekke band? Dat kan iedereen overkomen. Gebeurt dat? Dan is het fijn en geruststellend als u een pechhulpverzekering heeft. Tips hoe u de juiste scootmobiel pechhulp kiest.

Een pechhulpverzekering scootmobiel

Net als voor een auto bestaat er ook voor een scootmobiel pechhulpverzekering. Die hulp kan onderweg worden geboden, maar ook aan huis. Bijvoorbeeld als er sprake is van een storing in de elektronica, u een lekke band krijgt tijdens een rit of de accu het begeeft. Een pechhulpverlener kan de panne vakkundig verhelpen en zorgen dat u weer met een veilig gevoel op pad gaat. En is het mankement aan uw scootmobiel niet te verhelpen? Dan is het mogelijk dat u wordt thuisgebracht. Kortom een pechhulpverzekering voor scootmobielen zorgt ervoor dat u verzekerd bent van hulp bij pech.

6 tips kiezen scootmobiel pechhulp

Gaat u op zoek naar een pechhulpaanbieder voor uw scootmobiel? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Wij reiken u hieronder enkele tips aan hoe u de beste scootmobiel pechhulp kiest zodat u in geval van nood snel wordt geholpen.

Tip 1: Dubbele dekking voorkomen

Heeft u onlangs een scootmobiel gekocht? De kans bestaat dat u dan voor pech onderweg bent verzekerd. Steeds meer dealers bieden het eerste jaar gratis pechhulp aan bij de aanschaf van een nieuwe scootmobiel. Zo krijgt u bij de aankoop van een nieuwe Quingo bijvoorbeeld 1 jaar gratis scootmobiel pechhulp uitgevoerd door de ANWB. Kortom, informeer ernaar bij uw scootmobielleverancier.

Tip 2: Apart of aanvullend verzekeren

Bezit u een scootmobiel? Dan bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Verschillende verzekeraars bieden de optie uw WA-verzekering uit te breiden met onder andere de optie pechhulp voor een vast bedrag per maand of jaar. Dat kan voordeliger zijn dan elders een aparte verzekering voor scootmobiel pechhulp af te sluiten. De kosten, opties en voorwaarden vergelijken loont zeker de moeite.

Tip 3: Verzekeringsmaatschappij of reguliere pechhulpverlener

Gaat u op zoek naar een passende pechhulpverzekering voor uw scootmobiel? Dan kunt u terecht bij reguliere pechhulpaanbieders (waaronder de ANWB), maar ook bij diverse verzekeringsmaatschappijen. Welke u kiest maakt qua dienstverlening niet uit. Want, alle aanbieders helpen u bij pech weer op weg. Interessant is wel te kijken naar de prijzen en voorwaarden, want die kunnen verschillen.

Tip 4: Dekking scootmobiel pechhulp

Gaat u op zoek naar een geschikte verzekering voor hulp bij pech met uw scootmobiel? Check dan zeker de dekking, want die varieert per aanbieder. Vaak kunt u kiezen uit verschillende abonnementen of pakketten. Van hulp aan huis en onderweg tot 24×7 scootmobiel pechhulp. In- of exclusief reparatiekosten, vervanging accu en/of banden, vervangend vervoer, thuisbrengservice en dergelijke. Ga daarom na welke dekking bij u persoonlijke wensen aansluit. Gebruikt u de scootmobiel alleen in en om uw huis? Of maakt u er lange tochten mee? Zet uw wensen op een rij en kijk welke dekking bij u past!

Tip 5: Maximale contractduur pechhulpverzekering

Stilzwijgend een (schade)verzekering verlengen behoort sinds 2010 dankzij de wet Van Dam tot het verleden. Sindsdien geldt voor diverse verzekeringen afgesloten na 1 januari 2010  een maximale contractduur van één jaar en een opzegtermijn van maximaal één maand. Dit betekent dus dat u na één jaar op elk gewenst moment uw scootmobiel pechhulp kunt opzeggen met inachtneming van één maand opzegtermijn. Overigens is het wel goed de polisvoorwaarden van uw pechhulpverzekeraar/-aanbieder hierop na te lezen. Sommigen hanteren namelijk afwijkende voorwaarden c.q. regels.

Notabene: heeft u een verzekering voor meerdere jaren afgesloten en wordt die vervolgens verlengd? Dan zet uw verzekeraar de verzekering automatisch om in een jaarcontract. Sluit u een verzekering voor meerdere jaren af? Dan kunt u die niet zo maar opzeggen. U bent dan gebonden aan de meerjarige overeenkomst.

Tip 6: Ervaringen andere scootmobielrijders met pechhulp

Weet u niet welke aanbieder u moet selecteren voor uw scootmobiel pechhulpverzekering? Vraag dan andere scootmobielgebruikers eens naar hun ervaringen. Of zoek op internet naar klantervaringen met een pechhulpaanbieder/-verzekeraar voor de scootmobiel.

Hopelijk helpen de bovenstaande tips u op weg bij het kiezen van de juiste scootmobiel pechhulp. Of doe onze checklist: welke scootmobiel pechhulp past bij mij?

Heeft u ervaring met scootmobiel pechhulp? Thuis of onderweg? Deel uw ervaringen via Facebook. Natuurlijk kunt u ook uw vraag hier online aan ons stellen.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?