Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

banden-sacootmobiel-lucht-massief

Luchtbanden bieden meer vering en verhogen zo het rijcomfort van de scootmobielrijder.

Er zijn grofweg 2 soorten scootmobiel banden verkrijgbaar: massieve en luchtbanden. Waar u op moet letten bij uw keuze.

Luchtbanden scootmobiel

Het aantrekkelijke van luchtbanden voor een scootmobiel is dat deze meer vering bieden en daardoor bijdragen aan meer rijcomfort. Vandaar ook dat alle 5-wiel Quingo scootmobielen standaard zijn uitgerust met luchtbanden.

Wel is het belangrijk de bandenspanning van de luchtbanden in de gaten te houden. Zorg dat ze niet te zacht of te hard zijn. De juiste spanning staat op de banden vermeld. Of informeer bij de leverancier van uw scootmobiel wat het beste spanningsniveau is.

Is de bannenspanning goed? Dan draagt dat bij aan een goede wegligging, stuurt uw scootmobiel lekker soepel én bovendien is de rolweerstand een stuk lager. Dat is prettig. Het zorgt ervoor dat uw accu langer meegaat en u dus verder kunt rijden.

Verder is het zaak de luchtbanden bij tijd en wijle even te checken. Op scheurtjes en slijtage van het profiel. Want, worden de banden slechter? Dan heeft u minder grip op de weg. Dat heeft zowel invloed op het rijgedrag van uw scootmobiel als de wegligging. U kunt bijvoorbeeld uitglijden in de bocht of als het wegdek glad is.

Massieve scootmobiel banden

De naam zegt het al: massieve banden ofwel: anti-lekbanden. Want, deze banden bevatten geen lucht, maar zijn van 100% rubber en die kunt u niet lek rijden. Wel is het goed om regelmatig even te checken of de banden geen scheurtjes of slijtageplekken hebben. Immers, net als met luchtbanden is het belangrijk dat het profiel van massieve banden goed is. Het zorgt voor een goede grip op de weg en dat draagt bij aan uw veiligheid tijdens het rijden.

Lekbestendige banden

Overigens? Bent u bang voor een lekke luchtband? Dan kan dat grotendeels ondervangen worden door de luchtbanden lekbestendig te laten maken. Een geruststellende gedachte toch? Want, ook al bent u verzekerd tegen pechhulp. Met panne langs de weg staan wil niemand. Zeker niet als u met uw scootmobiel op pad gaat.

Aan welke scootmobiel banden geeft u de voorkeur? Massieve of luchtbanden? En heeft u ervaring met anti-lekbanden? Wij zijn benieuwd. Deel uw ervaringen met ons via Facebook of hieronder.