Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
tweedehands scootmobiel kopen tips

De aanschaf van een tweedehands scootmobiel is doorgaans een stuk voordeliger dan een nieuwe. Maar, waar moet u zoal rekening mee houden als u een  gebruikt model overweegt? Wij geven u een aantal handige tips inzake een tweedehands scootmobiel kopen.

Tips tweedehands scootmobiel kopen

Een tweedehands scootmobiel kopen, is een aantrekkelijke manier om een dergelijk vervoermiddel te financieren. Wat de prijs van een gebruikt voertuig is, hangt onder andere af van het type, bouwjaar en merk. Hieronder een aantal zaken om rekening mee te houden als u een gebruikte scootmobiel wilt aanschaffen

Tip 1: Weet wat u zoekt

Besluit u een tweedehands scootmobiel te kopen? Maak dan een lijstje met uw (aankoop)wensen én bepaal hoeveel u maximaal wilt uitgeven. Dat biedt houvast en voorkomt dat u in een impuls een niet geschikte of met een te dure scootmobiel thuiskomt

Tip 2: Neem iemand mee

Heeft u een gebruikte scootmobiel op het oog? Vraag dan bijvoorbeeld een familielid of goede vriend om met u mee te gaan. Met z’n tweeën ziet en hoort u gewoonweg meer.

Tip 3: Wat is uw indruk van de verkopende partij

Gaat u een tweedehands scootmobiel kopen bij een particulier? Wat is dan de eerste indruk die de verkoper op u maakt? Vertrouw op uw gevoel. Zegt die ‘nee’? Doe het dan ook niet. Vragen om identiteitspapieren van de verkoper en die natrekken kan ook. U kunt natuurlijk ook via een erkende scootmobielverkoper een tweedehands model aanschaffen. Dat is vaak veiliger, omdat u dan eveneens afspraken kunt maken over service en garantie. Als leverancier van de 5-wiel Quingo hebben wij een wisselend aanbod tweedehands scootmobielen en demonstratiemodellen te koop.

Tip 4: Is de deal niet te mooi om waar te zijn?

Dit is een veelgehoorde uitspraak, maar blijft van kracht. Heeft de verkopende partij een prachtig verhaal? En hangt er ook een aantrekkelijk prijskaartje aan? Vraag u dan af of de deal niet té mooi is. U zult niet de eerste zijn die een kat in de zak koopt. Vraag bijvoorbeeld om de aankoopfactuur, waar de scootmobiel in service is geweest en/of er een onderhoudsboekje is met de servicehistorie.

Tip 5: Controleer de staat van de banden

Verkeren de banden in goede conditie? Zitten er geen scheuren in? Is de profilering van de banden nog goed? Het mooiste is natuurlijk als de banden vanwege de verkoop zijn vervangen.

Tip 6: Check de conditie van de accu

Is het een nieuwe of oudere accu? En… heeft de scootmobiel bijvoorbeeld lange tijd stil gestaan? Vraag of de accu toen is verwijderd? Is dat niet zo? Dan loopt u het risico weldra extra kosten te krijgen vanwege het vernieuwen van de accu ervan.

Tip 7: Let op beschadigingen

Bekijk sowieso ook de buitenkant van de scootmobiel nauwkeurig en neem de tijd. Misschien heeft het voertuig schade gehad? Of is het betrokken geweest bij een ongeval? Vraag het ook na bij verkopende partij. Vertrouwt u het niet? Of wilt u voor zeker gaan? Pas dan de volgende tip toe.

Tip 8: Laat een specialist ernaar kijken

Heeft u een tweedehands scootmobiel op het oog? Dan kan het zeker geen kwaad om er een dealer of specialist naar te laten kijken. Bijvoorbeeld door een keuringsrapport te laten opstellen. Dit kan een goede leidraad zijn om wel of niet tot koop over te gaan.

Tip 9: Maak een proefrit

Kiest u voor een tweedehands scootmobiel kopen? Dan is het belangrijk om een testrit te maken. Niet alleen om na te gaan of de scootmobiel bij u past. Ook om vast te stellen hoe de wegligging is, het voertuig soepel rijdt en goed stuurt, adequaat remt en dergelijke. Hoort u geen vreemde geluiden? Werken de remmen, verlichting en richtingaanwijzers goed. Een proefrit maken, is geen overbodige luxe.  Zeker doen!

Tip 10: Controleer of de scootmobiel niet is gestolen

Scootmobielen worden steeds vaker gestolen. Ga daarom na of het aangeboden tweedehands voertuig niet uit diefstal afkomstig is. Check het serienummer bijvoorbeeld via de politie.

Koopt u een tweedehands scootmobiel?

Hieronder nog 3 aandachtspunten.

  • Houd er dan rekening mee dat u verplicht bent een WA-verzekering af te sluiten.
  • Ook kan het handig zijn u te verzekeren voor hulp bij pech. Zeker als u veel langere ritjes maakt.
  • Verder is het goed te zorgen voor een goedgekeurd slot om diefstal te voorkomen.

Advies tweedehands 5-wiel Quingo scootmobiel kopen

Overweegt u een gebruikte scootmobiel aan te schaffen? Wij hebben met enige regelmaat via inruil  onder andere tweedehands Quingo scootmobielen te koop. Het fijne ervan is dat u zo tegen minder kosten een stabiele 5-wiel scootmobiel in uw bezit kunt krijgen. En het spreekt voor zich dat de gebruikte scootmobielen volledig zijn nagekeken en zijn voorzien van een betrouwbare accu. Kortom, wilt u informatie, advies en/of hulp bij de aanschaf van een tweedehands scootmobiel? Neem dan vrijblijvend contact op met ons klantencontactcentrum. Dat kan hier online via de ‘live chat’ of bel 0800 – 2020.

Heeft u ervaring met een tweedehands scootmobiel kopen? Geef uw reactie via Facebook.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?