Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
voordelen opvouwbare of demontabele scootmobiel
Een scootmobiel maakt u weer mobiel en vergroot uw zelfstandigheid. Maar, weet u dat een uitneembare of vouwscootmobiel u nog meer mogelijkheden biedt? De fijne voordelen van een opvouwbare of demontabele scootmobiel.

De voordelen van een opvouwbare of demontabele scootmobiel

1. Altijd overal mobiel

Het fijne van een opvouwbare of demontabele scootmobiel is dat u als het ware uw mobiliteit meeneemt en zodoende altijd en overal mobiel bent. Echt ideaal als u een auto heeft. U neemt uw voertuig mee en op de plaats van bestemming klapt u het uit of zet u de losse onderdelen van het voertuig ineen en klaar is uw scootmobiel voor gebruik. Of u nu een dagje naar de dierentuin gaat met familie, mobiel wilt zijn op uw vakantieadres of als u eropuit gaat met vrienden in een andere stad.

2. Licht en makkelijk op te vouwen of te demonteren

Vervolgens zijn de inklapbare versies een stuk lichter en handzamer. U vouwt zo’n scootmobiel gemakkelijk op en/of demonteert het in een mum van tijd. De verschillende onderdelen kunt u daarna eenvoudig meenemen in uw kofferbak of andere standaard personenauto. Het fijne van onder andere de 5-wiel Quingo Flyte2 is dat u deze dankzij het vernieuwde Flyte2 station volledig automatisch in- en uit de autokofferbak laadt binnen 60 seconden.

3. Heerlijk compact

Daarnaast zijn de opvouwbare en demontabele modellen scootmobiel kleiner qua omvang. Zo is de 5-wiel vouwscootmobiel, Quingo Flyte2, 110 cm lang en 59 cm breed. De uitneembare Quingo Ultra meet vervolgens 120 x 58 cm. Dat is niet alleen prettig als u op reist gaat en uw scootmobiel graag meeneemt. Ook biedt zo’n opvouwbaar of demontabel model uitkomst als u bijvoorbeeld een kleine woning heeft en/of over weinig stallingsruimte beschikt, omdat u het compacte model gemakkelijker in huis stalt.

4. Uitstekend zit- en rijcomfort

De compactheid van de vouw- en uitneembare scootmobiel gaat bij Quingo niet ten koste van het zit- en rijcomfort. Voor wat betreft de 5-wiel scootmobielen van Quingo, zoals de Flyte2 en Ultra, bieden beiden een uitstekende zithouding. Onder andere doordat de stoel, het stuur en de voetensteunen instelbaar zijn. Daardoor zit u niet alleen prettiger tijdens het rijden, maar het bevordert ook uw rijplezier tijdens een uitstapje.

5. Opvouwbare of demontabele scootmobiel: zeer wendbaar

Doordat opvouwbare of demontabele scootmobielen vaak compacter zijn dan de reguliere uitvoeringen zijn ze ook een stuk wendbaarder. De opvouwbare Flyte2 heeft een draaicirkel van 102 cm en de Ultra van 104 cm. Dat kan om allerlei redenen handig zijn. Bijvoorbeeld om in krappe straatjes te rijden, in supermarkten, een drukke omgeving of voor gebruik in huis. Het unieke van onder meer de Quingo Flyte2 en Ultra is dat de korte draaicirkel van beide voertuigen niet ten koste gaat van de stabiliteit dankzij de toegepaste Quintell technologie. Zodoende zijn dus ook de opvouwbare en uitneembare Quingo scootmobielen uiterst stabiel en veilig.

6. Mee in het vliegtuig

Nog een mooi pluspunt van een opvouwbare of uitneembare scootmobiel is dat u die, eenvoudig meeneemt in het vliegtuig. Op de plek van bestemming heeft u dan uw vertrouwde vervoermiddel bij de hand. Dat is wel zo aangenaam. Wenst u uw scootmobiel in het vliegtuig mee te nemen? Dan is het wel verstandig om vooraf even contact met de vliegmaatschappij op te nemen en eveneens te melden bij het boeken van uw reis.

Opvouwbare en demontabele Quingo scootmobielen

In het assortiment van Quingo treft u zowel opvouwbare en demontabele scootmobielen aan. Zo is er de opvouwbare Quingo Flyte2 met het vernieuwde Flyte2 station. Dit vernieuwde laadstation is nu nog makkelijker in en uit een auto te bouwen zonder gebruik van gereedschap of aanpassingen. Hierdoor kunt u uw vouwscootmbiel altijd overal mee naartoe nemen. Want, zoals al gezegd vouwt u deze 5-wiel scootmobiel snel op en laadt u deze daarna zonder te tillen in en uit de autokofferbak van een compacte auto.

Daarnaast treft u de uitneembare Quingo Ultra aan in ons aanbod. Dit is een nieuwe en luxe uitneembare 5-wiel scootmobiel met een aluminium chassis waardoor het nog lichter is en makkelijker in onderdelen mee te nemen. Daarbij is het zeer krachtig doordat het standaard 4 accu’s heeft en een actieradius van maximaal 24 km haalt. Tot slot biedt het een ergonomische, kent een draagvermogen van maximaal 140 kilo, is uitgerust met een USB-poort en houder voor uw smartphone.

Uiteraard informeren wij u graag over welke opvouwbare, demontabele of andere scootmobiel bij u persoonlijk past. U kunt ons gratis bellen op: 0800 2020. Of vul het contactformulier in. Een afspraak maken voor een gratis proefrit aan huis kan ook.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?