Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
uitleg over hoe eenvoudig het is om het flyte station in te bouwen

De opvouwbare Quingo Flyte2 scootmobiel met Flyte station is uniek. Want, de Flyte2 vouwt u makkelijk op en laadt u automatisch in de auto zonder optillen binnen 60 seconden. Over wat de Quingo Flyte2 met laadstation bijzonder maakt en ook laten wij u in de video zien dat het vernieuwde Flyte station inbouwen heel eenvoudig is en zonder gereedschap gaat!

Wat maakt de Quingo Flyte2 met Flyte station uniek?

Voor wij ingaan op het vernieuwde Flyte station inbouwen, eerst wat meer over de unieke Flyte2 vouwscootmobiel. Want, hiermee bent u altijd en overal mobiel.

– Niet meer demonteren en tillen met de Flyte 2

De Quingo Flyte2 is een zeer compacte en lichtgewicht scootmobiel die past in de kofferbak van elke kleine middenklasse auto. De scootmobiel hoeft u niet te demonteren of in uw auto te tillen. U klapt de stoel en stuurkolom in en klaar. Wat rest is een een compact pakketje op wielen dat eenvoudig in de kofferbak kan.

– Flyte laadstation inbouwen zonder gereedschap

Dankzij het bijbehorende Flyte station rijdt u de opgevouwen Flyte 2 scootmobiel vervolgens zelfstandig de autokofferbak in. Daardoor kunt u altijd uw vouwscootmobiel overal mee naartoe nemen. Pluspunt is ook dat het Flyte station voor de Flyte2 scootmobiel gemakkelijk en zonder gereedschap in uw auto is te installeren.

– Flyte2 scootmobiel laden en lossen binnen 60 seconden

Om de Fyte2 vouwscootmobiel te laden, schuift u de 2 lichtgewicht aluminiumrijplaten van het laadstation uit. Met de afstandsbediening rijdt u daarna de opgevouwen Flyte scootmobiel in een mum van tijd in uw auto. Dat alles kost u niet meer dan 60 seconden. Daarna kunt u op pad.

Aangekomen op de plaats van bestemming lost u de scootmobiel ook zonder enige inspanning binnen een minuut. U opent de kofferbak, trekt de lichtgewicht oprijplaten uit en rijdt uw Flyte2 vouwscootmobiel met behulp van de afstandsbediening uit de auto.

– Flyte station makkelijk in en óók uit te bouwen

In ons filmpje over het vernieuwde Flyte inbouwen, ziet u hoe eenvoudig het in z’n werk gaat. En bezit u eenmaal een Flyte2 met vernieuwde Flyte laadstation? Dan kunt u deze zonder gereedschap en andere aanpassingen overzetten als u een andere kleine middenklasse auto aanschaft.

 Vernieuwde Flyte station inbouwen in 5 stappen

Het inbouwen van het vernieuwde Flyte station begint met de kofferbak leeghalen, de achterbank neerklappen en de bestuurders- plus passagiersstoel in een comfortabele rij- en zitpositie zetten. Het installeren van het Flyte station omvat 5 stappen en een uitgebreide instructies vindt u in de video.

Stap 1: Plaats het frame van het laadstation in de kofferbak

De Quingo-monteur plaatst bij aankoop van de Quingo Flyte2 met station 4 aluminium bodemplaatjes in de kofferbak van uw auto. Hierop wordt het Flyte station vervolgens bevestigd met sterke zuignappen.

Stap 2: Installeer de 2 rijplaten op het frame

In deze stap gaat u één voor één de 2 rijplaten op het frame van het laadstation plaatsen. Deze rijplaten zijn de geleiders voor de oprijplaten die in stap 3 worden geplaatst. Belangrijk is dat de rijplaten goed vastzitten, horizontaal staan en op gelijke hoogte.

Stap 3: Plaats de lichtgewicht oprijplaten

Nu gaat u de linker- en rechter oprijplaat in de rijplaten (geleiders) schuiven. Zitten beiden op hun plek? Dan vergrendelt u ze. Tot slot plaatst u het middenstuk tussen beide oprijplaten, zodat ze goed op de plaats blijven.

Stap 4: Bevestig de voorste steunarmen van het (laad)station

Deze steunarmen plaatst u aan het uiteinde van de rijplaten achter de bestuurders- en passagiersstoel. Deze steunarmen zorgen ervoor dat het station stevig staat en dus niet gaat kantelen.

Stap 5: Controleer de werking van het vernieuwde Flyte station

De laatste check. Trek de oprijplaten uit het station en ga na of dit correct en soepel gaat. Rijd vervolgens de opgevouwen Flyte2 met de afstandsbediening in de auto, schuif de oprijplaten in het station en sluit de kofferbak. U bent klaar om met uw Quingo Flyte2 op pad te gaan.

Heeft u vragen over het vernieuwde Flyte station inbouwen? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 2020. Wij helpen u graag verder.

Flyte2 is een heuse 5-wiel Quingo

Uiteraard voldoet de opvouwbare Flyte2 scootmobiel verder aan dezelfde hoge kwaliteitseisen als alle 5-wiel Quingo scootmobielen en is ISO-gecertificeerd.

Zo rijdt de Quingo Flyte2 stabiel en veilig dankzij de 5 wielen en toepassing van de Quintell-technologie in alle verkeersomstandigheden. Of u nu een scherpe bocht moet nemen of een stoep op of af moet rijden. Verder zit de vouwscootmobiel eveneens zeer comfortabel en anatomisch verantwoord dankzij de verstelbare stoel, stuur en voetsteunen.

Andere belangrijke kenmerken van de opvouwbare Flyte2 zijn dat het een zeer kleine draaicirkel heeft van 102 cm. Hierdoor is het zeer wendbaar en makkelijk te gebruiken in kleine ruimtes, zowel binnen als buiten. Het maximale draagvermogen van de Flyte2 is vervolgens 159 kilo en qua bereik kunt er maar liefst 37 kilometer mee rijden. Dat kan naar wens worden uitgebreid naar maar liefst 54 kilometer.

Kortom, de lichtgewicht Flyte2 vouwscootmobiel is een heuse Quingo en doet niet onder voor een vast model scootmobiel. Het voordeel van dit vouwmodel is dat u het moeiteloos overal mee naartoe neemt, zodat u dus altijd en overal mobiel bent.

Heeft u interesse in onze compacte Flyte2 scootmobiel? Het vernieuwde Flyte station inbouwen? Of wenst u informatie over andere modellen Quingo scootmobielen? Bijvoorbeeld onze nieuwe demontabele Quingo Ultra? Uiteraard helpen wij u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel 0800 2020 voor meer informatie óf een gratis proefrit aan huis.   

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?