Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
tips proefrit scootmobiel maken

Heeft u plannen om een scootmobiel te kopen? Maak dan sowieso een testrit. Zo ervaart u proefondervindelijk welke scootmobiel bij uw persoonlijk past. Maar, waar moet u op letten tijdens het proefrijden? Onze tips proefrit scootmobiel maken.

Waarom een proefrit scootmobiel maken?

Een passende scootmobiel kopen kan best lastig zijn. Want, u heeft de keuze uit verschillende modellen en uitvoeringen met allemaal hun eigen kenmerken en mogelijkheden. Daarom is het slim diverse modellen en mogelijkheden met elkaar te vergelijken door een proefrit te maken.

Tijdens het proefrijden kunt u de onderlinge verschillen ervaren en zorgvuldig beslissen welk model scootmobiel het beste bij u past. Maar, waar moet u nu zoal rekening mee houden wanneer u een proefrit op een scootmobiel maakt?

Tips proefrit maken met een scootmobiel

Wilt u een scootmobiel aanschaffen en een proefrit maken? Ga dan niet gehaast te werk. Inventariseer vooraf uw persoonlijke wensen en behoeften. Wenst u een kleine, compacte of juiste robuuste scootmobiel? Een opvouwbare uitvoering om mee te nemen in de auto? Onze lijst met aankooptips scootmobiel helpt u op weg.

Bedenk vervolgens ook hoeveel u wilt besteden. Misschien kunt u zelfs de aankoop van een Quingo 5-wiel scootmobiel van uw gemeente vergoedt krijgen via een persoonsgebonden budget (pgb). Indien gewenst informeren wij u graag over de aanschaf van een 5-wiel scootmobiel met pgb.

Hieronder enkele tips waar u op moet letten tijdens het maken van een testrit met misschien wel uw toekomstige scootmobiel.

  1. Let op de vering

Een goede vering bevordert het zit- en rijcomfort van een scootmobiel. Check daarom hoe het met de vering van een scootmobiel is gesteld? Vangt de vering oneffenheden in de weg soepel op? Of wordt u bij elke onregelmatigheid in de weg door elkaar geschud? Zeker wanneer u bijvoorbeeld rugklachten of reuma heeft, is een goede vering van groot belang. Overigens bij veel scootmobielen is de vering instelbaar. Zo is de vering van de Quingo 5-wiel scootmobiel op uw gewicht en wensen af te stellen voor optimaal zit- en rijcomfort.

  1. Zit de stoel comfortabel?

In het verlengde van een goede vering is het zitcomfort van de scootmobielstoel. Die behoort comfortabel te zijn en ergonomisch correct. Want, een goede zithouding voorkomt pijnklachten tijdens het scootmobiel rijden. Check tijdens een proefrit scootmobiel onder andere of zithoogte en -diepte instelbaar is evenals de hoek van de rugleuning. Draait de stoel mee zodat u zonder problemen op en af kunt stappen? Heeft de stoel verstelbare armleuningen. Het zijn allemaal zaken die bijdragen aan uw rijplezier en veilige deelname aan het verkeer.

  1. Manoeuvreert de scootmobiel makkelijk?

Controleer tijdens het proefrijden met een scootmobiel ook of het makkelijk wendbaar is. Hoe gemakkelijk dat gaat hangt overigens van de draaicirkel af. Een scootmobiel met een kleine draaicirkel is wendbaarder en zorgt dat u makkelijker manoeuvreert in kleinere ruimtes. Denk aan een lift, stalling en supermarkt. Maar, ook tijdens het rijden door krappe gangetjes en over smalle paden.

  1. Ligt de scootmobiel stabiel op de weg?

Let tijdens het maken van een proefrit met een scootmobiel ook op de wegligging. Want, een stabiele scootmobiel bevordert uw veiligheid en een veilige verkeersdeelname. Dus, ervaart u de stabiliteit als goed, robuust en veilig? Heeft het elektrische voertuig niet de neiging om te veel over te hellen in een bocht? Kunt u er probleemloos een stoep mee op- en afrijden? Dus zonder dat de scootmobiel kantelneigingen heeft? Ga deze zaken na als u een scootmobiel test.

  1. Werkt de bediening naar wens?

Onderdeel van een scootmobiel uitproberen betekent ook de bediening ervan controleren. Dus, kost het bedienen van het gas- en remmechanisme u geen moeite? Let op: een scootmobiel remt automatisch af op de motor als u de snelheidsbediening loslaat. Gaat het sturen zonder moeite? Kunt u zo instellen dat u rechtop zittend kunt sturen en tevens het stuur helemaal naar rechts en links kunt draaien? Houd met deze zaken rekening tijdens het maken van een testrit met een scootmobiel.

  1. Is het dashboard duidelijk?

Neem tijdens een proefrit scootmobiel maken ook even de moeite om het dashboard te bekijken. Is die helder en overzichtelijk? Kilometerteller? Snelheidsmeter? Accustatus? En niet onbelangrijk: kunt u het dashboard goed bedienen tijdens het rijden? Kost het indrukken of draaien aan knoppen u geen moeite? Zijn richtingaanwijzer en verlichting goed bereikbaar? Kortom, ook een dashboard draagt bij aan veilig en met plezier scootmobiel rijden.

  1. Heeft u voldoende knie- en/of beenruimte?

Hoeveel knie- en/of beenruimte biedt de scootmobiel waarmee u een proefrit maakt? Voelt de beschikbare ruimte aangenaam en zit u goed? Is er genoeg ruimte tussen het frame, de stoel en het stuur? Kunt u ook uw benen goed kwijt? Wanneer u lang bent, is voldoende knie- en beenruimte fijn. Zeker als u graag langere ritten met uw toekomstige scootmobiel wilt maken. De Quingo 5-wiel scootmobielen zijn geschikt voor mensen van elke lichaamslengte. Mede ook doordat de voetsteunen naar wens zijn af te stellen.

Proefrit scootmobiel maken: advies op maat

Wilt u een scootmobiel kopen en een proefrit maken? Wij helpen u graag bij het kiezen van een passende scootmobiel. Samen met u inventariseren wij wat uw wenst. Een scootmobiel voor de dagelijkse boodschappen? Om lange ritten mee te maken? Moet de scootmobiel mee in de auto? Allemaal aspecten die van belang zijn als u een scootmobiel kiest. Wij adviseren u eerlijk en deskundig wat de meest geschikte scootmobiel voor u persoonlijk is. Bovendien kunt u onder begeleiding onze Quingo 5-wiel scootmobielen in uw woonomgeving uitproberen. Wij verzorgen namelijk scootmobiel demonstraties aan huis. En koopt u bij ons een scootmobiel? Dan kunt u ook voor de service en het onderhoud bij ons terecht.

Wenst u meer informatie over een scootmobiel kopen en/of een gratis proefrit aan huis? Bel dan nu gratis naar 0800 – 2020 of maak een afspraak via ons contactformulier.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?