Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

2e hands scootmobiel

Scootmobielen bij inruil verkregen

Bij Quingo staan niet alleen nieuwe scootmobielen voor u klaar, we zijn u ook graag behulpzaam bij de aanschaf van een 2e hands scootmobiel. Dit kan een gebruikte Quingo zijn, maar ook een gebruikte scootmobiel van een ander merk. Al deze gebruikte scootmobielen zijn door ons bij inruil verkregen.

Een 2e hands Quingo of een andere 2e hands scootmobiel?

Misschien vraagt u zich af: “Wat is nu beter, een 2e hands Quingo of een andere 2e hands scootmobiel?”. Als u het ons vraagt weten wij het antwoord wel, wij zijn immers als geen ander overtuigd van de technologische voorsprong die een Quingo biedt. Dit betekent natuurlijk niet dat een 2e hands scootmobiel van een ander merk geen voordelen biedt. Ook op zo’n scootmobiel vervolgt u met veel plezier uw weg. Wel zijn zaken als comfort, stabiliteit en wendbaarheid vaak iets minder.

Altijd een grote servicebeurt

Bij de aanschaf van een 2e hands scootmobiel bent u voordeliger uit. Dit is heel nuttig als uw budget niet al te groot is, of als u bewust uw uitgaven limiteert. Door zelf een 2e hands scootmobiel aan te schaffen, blijft u bovendien verschoont van de gemeentelijke verstrekkingenproblematiek. Vaak is een 2e hands scootmobiel nog niet erg versleten, want in de meeste gevallen heeft de vorige eigenaar de scootmobiel met gepaste voorzichtigheid gebruikt. Bovendien geven we bij Quingo elke 2e hands scootmobiel een grote servicebeurt, waardoor zwakke punten die mogelijk ontstaan zijn weer verdwijnen.

Ervaar comfort tijdens een proefrit aan huis

Elk merk heeft een eigen mate van comfort. Bij Quingo wordt veel aandacht besteed aan de ergonomie van de fauteuil. Of de mate van comfort u bevalt bij een 2e hands scootmobiel van een ander merk, kunt u zelf ervaren bij de vrijblijvende proefrit die wij voor u aan huis verzorgen. Deze proefrit verplicht u tot niets en vormt een uitstekende mogelijkheid om met de 2e hands scootmobiel kennis te maken.

Is stabiliteit voor u van belang?

Gaat uw keuze uit naar een 2e hands scootmobiel op 3 wielen, weest u zich dan van het volgende bewust. Een 3-wielig scootmobiel model beschikt niet over de stabiliserende techniek die Quingo haar voorsprong bezorgde. Waar een 2e hands scootmobiel van ons merk Quingo over een stabiliserend linker- en rechtervoorwiel beschikt, zit bij een model op 3 wielen niets. Een centraal geplaatst voorwiel zonder stabilisatie, levert is sommige gevallen riskante situaties op. Zijn de paden en wegen bij u in de buurt mooi egaal, dan zijn de risico’s wellicht te overzien. Denkt u met uw 2e hands scootmobiel geregeld stoepranden, richels en scherpe bochten tegen te komen, dan wijzen wij op het omvallen met een 3-wielig model als reëel probleem.

Van tevoren zorgvuldig een afweging maken

Uit het voorgaande blijkt dat het verstandig is om een zorgvuldige afweging te maken, voordat u tot aanschaf van een 2e hands scootmobiel van een bepaald merk besluit. Is uw vervoermiddel alleen bedoeld voor gebruik in en rondom het huis, dan hoeven de eisen die u stelt niet al te hoog te zijn. Bent u van plan om met de 2e hands scootmobiel dagelijks op pad te gaan, dan is het goed om een beeld te vormen van de plaatsen waar u naartoe zult rijden. Is het wegdek egaal, of rijdt u door een hobbelig oud stadscentrum. Zijn er veel stoepranden? Rijdt u met uw 2e hands scootmobiel over bochtige hellingbanen of zijn er andere plekken waar balans houden belangrijk is? In die gevallen gaat de voorkeur uit naar de stabiliserende werking die de Quintell techniek biedt. Deze techniek treft u alleen aan op een 2e hands scootmobiel van het merk Quingo.

Ruim door de bocht op 4 wielen

Een soortgelijke afweging is nodig als u nadenkt over een 2e hands scootmobiel op 4 wielen. Met een 4-wielig model kunt u vertrouwen op een fatsoenlijke mate van stabiliteit. De 4 wielen zijn op de hoeken geplaatst, dus met een dergelijke 2e hands scootmobiel valt u niet gauw om. Helaas heeft deze constructie ook haar keerzijde. De bochten die u moet nemen zijn door de twee sturende voorwielen extra groot. U vraagt zich misschien af waarom dit bij een 2e hands scootmobiel van het merk Quingo niet zo is. Die heeft toch immers 3 wielen voor? Het antwoord op deze vraag is simpel en doeltreffend. Bij een 2e hands scootmobiel van het merk Quingo stuurt alleen het centrale middenwiel. Dit maakt de draaicirkel van deze scootmobiel bijzonder klein. De andere twee voorwielen ondersteunen slechts in de bochten, waardoor een Quingo ook in scherpe bochten rechtop blijft.

Krappe bochten en zithouding

Ook voor een 2e hands scootmobiel op 4 wielen geldt dus dat het zinvol is om vooraf een afweging te maken. Zullen er vaak krappe bochten op uw weg komen? Dit is bijvoorbeeld het geval als u geregeld naar winkels gaat of graag bezoekjes aflegt bij andere mensen thuis. Een 2e hands scootmobiel met een kleinere draaicirkel is voor u dan een betere keus. Ook het comfort bij een 4-wieler weegt nogal zwaar. Door de grote voorwielen links en rechts, heeft u op deze 2e hands scootmobiel weinig plaats voor uw benen. Tegenover een goede stabiliteit, staat dus een enigszins geforceerde zit. Voor korte afstanden is dit niet erg, maar het gaat zwaarder wegen als u met deze 2e hands scootmobiel kiest voor een dagelijkse lange rit.

Het klanten contact centrum helpt u verder!

Een 2e hands scootmobiel die u bij Quingo koopt biedt u veel profijt. U bent financieel een stuk voordeliger uit en geniet van dezelfde voordelen als andere Quingo klanten. Zo staan wij klaar voor onderhoud en reparatie aan huis en ondersteunt ons klanten contact centrum u waar nodig bij het gebruik van uw 2e hands scootmobiel. Ook voordat u tot aanschaf overgaat, is ons klantenteam u graag behulpzaam. Zo kunt u samen met onze medewerkers de voor- en nadelen op een rij zetten van elke 2e hands scootmobiel waarnaar uw voorkeur uitgaat. Ook vindt u bij hen het volledige overzicht van de modellen die bij ons voor verkoop klaarstaan.

Nieuwsgierig geworden of er ook voor u een geschikte 2e hands scootmobiel klaarstaat? Bel vandaag nog gratis 0800 20 20 en stel uw vragen aan ons klantenteam. U kunt ook direct een vrijblijvende proefrit afspreken in uw eigen omgeving.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?