Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Aanvraag scootmobiel

Rompslomp en eigen bijdrage

Een voorziening in natura of een persoonsgebonden budget? U krijgt ermee te maken bij de aanvraag scootmobiel via de gemeente. Beschikt u zelf over een inkomen van enig niveau, dan vraagt de gemeente ook een eigen bijdrage. Die kan soms fors oplopen, waardoor de verstrekking van een scootmobiel door de gemeente lang niet altijd aantrekkelijk is.

Het begint al bij de aanvraag scootmobiel

Voordat er op grond van uw aanvraag scootmobiel aan u een scootmobiel wordt verstrekt, moet eerst de indicatie voor een scootmobiel worden goedgekeurd. Lang niet altijd gaat de gemeente ermee akkoord, dat u voor een scootmobiel in aanmerking komt. Is dit wel het geval, dan loopt u vervolgens tegen een flink aantal beperkingen op.

Veilig op 3 wielen?

Neem als voorbeeld de gemeente Amsterdam, hier kunt u op basis van uw aanvraag scootmobiel slechts een 3-wielig model kiezen. Zoals bekend zijn modellen op 3 wielen niet altijd even stabiel, zodat u het risico loopt er in een scherpe bocht mee om te vallen. Zet daar een Quingo op 5 wielen tegenover en u ziet direct het verschil. De veiligheid is met Quingo scootmobielen gegarandeerd en u kunt bovendien rekenen op veel meer comfort.

Een 4 wieler of opvouwbaar / uitneembaar scootmobiel model?

Maar misschien vraagt u zich nu af of een gemeente op uw aanvraag scootmobiel dan niet een 4-wielig model vertrekt. Het antwoord luidt in veel gevallen nadrukkelijk: ‘Nee’. Uit gemeentelijke informatie blijkt vaak, dat een 4-wielig model niet thuishoort in het gemeentelijke verstrekkingen pakket. Ditzelfde geldt voor een opvouwbare scootmobiel of een uitneembaar model. U zult via de gemeente dus nooit kunnen profiteren van de innovatieve voordelen die de Quingo Flyte en Quingo Air u bieden. Vertrekt uw gemeente wél een 4 wielig model, dan kan deze nog steeds niet tippen aan de voordelen die een Quingo op 5 wielen u biedt.

Vaak een tweedehands scootmobiel

Nadelen als de papieren rompslomp, forse eigen bijdrage en zeer beperkte keuze gelden niet alleen bij de aanvraag scootmobiel in Amsterdam. Ook in andere gemeentes is de keuze erg beperkt. Zo moet u vaak genoegen nemen met een tweedehands model, zolang dit naar het inzicht van de gemeente nog niet versleten is. Vaak wordt er in zulke gevallen onvoldoende op gelet dat de actieradius die de accu’s bieden grotendeels verdwenen is.

Particuliere aanschaf altijd beter

De voordelen van de particuliere aanschaf van een scootmobiel kopen staan buiten kijf. Kiest u voor Quingo in plaats van een aanvraag scootmobiel te doen bij de gemeente, dan profiteert u van de hoogste kwaliteit. Die komt tot uiting in het ergonomische comfort dat elke 5-wielige Quingo u biedt. U zit op een goede fauteuil en kunt uw benen op een ontspannen wijze kwijt. Vergelijk dit eens met een 4-wielig model waar de voorwielen de plaats voor de voeten opslokken en elke bocht die u neemt een wijde cirkel is. De draaicirkel van de Quingo is uiterst scherp en de actief stabiliserende voorwielen houden u in de moeilijkste situaties rechtop.

Telt u hier tot slot de service van Quingo bij op zoals: een proefrit aan huis, onderhoud aan huis en reparaties aan huis, dan is het duidelijk dat u met een particuliere scootmobiel van Quingo veel meer geniet. De aanvraag scootmobiel bij de gemeente kan hier niet aan tippen!

Meer weten over de particuliere aanschaf van een Quingo? Bel dan gratis het klanten contact centrum via 0800 20 20 en vraag de inzichtelijke brochure aan. Ook het vrijblijvend maken van een proefrit in uw eigen omgeving behoort tot de mogelijkheden!