Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Afmeting scootmobiel per model

De juiste maten voor een goede stallingsplek

Staat u voor de aanschaf van een scootmobiel, dan wilt u dit goed voorbereiden. Vragen als ‘Waar parkeer ik hem?’ en ‘Kan ik makkelijk in- en uitrijden?’, wilt u waarschijnlijk eerst kunnen beantwoorden. Om u daarmee te helpen vindt u hier alles over het onderwerp ‘afmeting scootmobiel’.

Afmeting scootmobiel Quingo Ultra, demontabel

Het eerste model uit onze reeks is qua formaat het kleinst. Het gaat hier om de QuingoUltra, die volledig demontabel is. Dit handige vervoermiddel op 5 wielen, meet in de lengte 1020 cm en in de breedte 58 cm. De hoogte bedraagt 94 cm, waarbij de hoogte altijd wordt gemeten met de stoel in de laagste stand. Een dergelijke afmeting scootmobiel vergt een heel overzichtelijke stallingsplek. Soms laten mensen hem in onderdelen uit elkaar, omdat deze demontabele scootmobiel dan heel handig in de kofferbak van de auto past.

Draaicirkel en tussenruimte

Kijkt u naar de afmeting scootmobiel, dan is ook de draaicirkel van groot belang. Vergeet immers niet dat u de scootmobiel ook zonder al te veel moeite in en uit de stalling wilt kunnen rijden. Bij de hiervoor besproken Quingo Ultra bedraagt de draaicirkel 104 cm. Denk u trouwens in alle gevallen voldoende ruim. Tussen de muren van uw stallingsplek en de geparkeerde scootmobiel behoort voldoende ruimte te zitten. U wilt graag zonder schade uw voertuig kunnen parkeren. Bovendien moet bij de afmeting scootmobiel ook de ruimte worden opgeteld voor het op- en afstappen aan de zijkant van uw scootmobiel.

Afmeting scootmobiel Quingo Flyte, opvouwbaar

Zo komen we bij de Quingo Flyte. Deze opvouwbare scootmobiel rijdt op innovatieve wijze zelf uw auto in. Hier kunt u hem laten staan als u wilt. Stalt u de Quingo Flyte liever in een stalling aan huis, dan is de maat van uw scootmobiel van belang. De Quingo Flyte is 110 cm lang, 59 cm breed en 101 cm hoog. De draaicirkel is met 102 cm het kleinst van alle Quingo modellen.

Afmeting scootmobiel Quingo Classic

In de modellenreeks komt nu het eerste vaste model aan bod. Het is de Quingo Classic, met een lengte van 122 cm, een breedte van 64 cm en een hoogte van 90 cm. Door de iets grotere maatvoering van dit model, wordt ook de draaicirkel iets ruimer. Deze meet 107 cm.

Afmeting scootmobiel Quingo Plus

In het luxe segment volgt nu de Quingo Plus. De draaicirkel en maatvoering van dit model zijn hetzelfde als die van de Quingo Classic, behalve waar het de hoogte betreft. Die komt bij de Quingo Plus uit op 116 cm.

Afmeting scootmobiel Quingo Vitess2

Zo belanden we in het luxe topsegment. We komen bij de Quingo Vitess2 die qua afmeting scootmobiel een lengte heeft van 127 cm (139 cm met mandje), een breedte van 64 cm en een hoogte van 134 cm. De draaicirkel bij deze luxe scootmobiel komt uit op 113 cm.

Afmeting scootmobiel Quingo Toura2

Dan rest tot slot ons topmodel. De Quingo Toura2 kent een lengte van 139cm (150 met mandje), de breedte bedraagt 67 cm en de hoogte is 143 cm. De draaicirkel van deze riante scootmobiel bedraagt 132 cm.afmeting scootmobiel

Wilt u naast de afmetingen van onze scootmobielen nog meer specificaties weten? Bel ons gerust op 0800 2020 voor meer informatie. U kunt hier ook een brochure aanvragen en een proefrit afspreken in uw eigen omgeving.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?