Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

De vraag hoe hard gaat een scootmobiel is niet eenduidig te beantwoorden. Er zijn namelijk diverse merken scootmobielen en per merk weer verschillende modellen. Daardoor varieert de snelheid van een scootmobiel sterk. Ook alle modellen Quingo scootmobielen hebben niet dezelfde maximale snelheid en actieradius. Immers, iedereen heeft zo z’n specifieke eisen. Bovendien gebruikt een ieder het voertuig weer anders. Zo wil de een grote afstanden afleggen en vaak ook wat sneller kunnen rijden. Een ander daarentegen gebruikt de scootmobiel voornamelijk in en om het huis. De maximale snelheid van het voertuig zal dan dus ook minder belangrijk zijn. Immers, in huis wilt u niet hard rijden en voor een bezoek aan de supermarkt om de hoek is een hoge snelheid ook niet belangrijk.

Navigeer via onderstaand menu gemakkelijk door de pagina:

  1. Hoe hard kan een scootmobiel van Quingo
  2. Scootmobielen van Quingo die harder rijden
  3. Factoren die meebepalen hoe hard een scootmobiel rijdt
  4. Informatie en service Quingo

Hoe hard kan een scootmobiel van Quingo

Quingo heeft 6 verschillende modellen scootmobiel. Die hebben veel gemeen, maar verschillen onderling ook flink Gemeenschappelijk hebbben de Quingo scootmobielen het unieke 5-wiel systeem. 5 wielen betekent namelijk een hoge veiligheid en stabiliteit. De elektrische voertuigen rijden veilig en kantelen niet bij het nemen van onder andere stoepjes.

Er zijn 3 Quingo modellen die ongeveer 6,5 kilometer per uur kunnen rijden. Het gaat dan om de Quingo Flyte, de Quingo Classic en de Quingo Ultra. De Quingo Ultra is een volledig demontabele en lichtgewicht scootmobiel. Deze neemt u eenvoudig mee in de kofferbak van uw auto. De losse onderdelen zijn dus niet te zwaar zodat ze gemakkelijk te tillen zijn. Ook de accu’s (4×15 Ah) van de Ultra zijn lichter dan van de grotere Quingo modellen daardoor is de snellerheid lager dan van de zwaardere 5-wiel uitvoeringen. Desalniettemin kunt u met de 5-wiel Ultra maximaal 24 kilometer afleggen. Gaat u een dagje winkelen in de stad? Naar een dierentuin of pretpark met familie? Dan is de nieuwe Ultra een ideaal maatje, want het voertuig is gemakkelijk te demonteren en mee te nemen naar waar u wilt.

De Quingo Classic bereikt ook een maximale snelheid van 6,5 kilometer per uur en heeft een rijbereik van maximaal 28 kilometer. De Classic is het klassieke model van Quingo en uitermate geschikt voor gebruik in en om het huis. Bovendien is dit compacte model zeer betaalbaar.

De Quingo Flyte vervolgens is het paradepaardje van Quingo. Het is een vouwscootmobiel die u dankzij het Flyte staion makkelijk vervoert in de kofferbak van een kleine middenklasse auto. Het Flyte station plaatst u eenmalig eenvoudig in de kofferbak de de auto. Gaat u op pad? Dan vouwt u de Flyte scootmobiel op en rijdt deze met één druk op de knop automatisch de autokofferbak in. U hoeft dus helemaal niet te tillen! Het bereik van de Flyte vouwscootmobiel is 37 kilometer en door een extra accu te plaatsen kan dat zelfs 54 kilometer worden. De Quingo Flyte is dan ook een bijzonder geschikt om mee te nemen als u geregeld dagjes op pad gaat. Van een dagje sightseeing en naar het bos tot op vakantie.

Scootmobielen van Quingo die harder rijden

Houdt u ervan dagelijks flinke afstanden te rijden? Ook op het fietspad of de rijbaan? Dan heeft u de keuze uit 3 verschillende Quingo modellen. Zo is er de Quingo Plus. Die rijdt 13 km per uur en de maximale rijafstand bedraagt 40 kilometer. Een heel geschikte scootmobiel om inkopen mee te gaan doen in de stad of om mee naar de bibliotheek, het buurthuis of zelfs naar het werk te rijden. De Quingo Vitess rijdt eveneens 13 kilometer per uur en heeft een maximaal bereik van 40 kilometer. De Quingo Toura tenslotte is dé scootmobiel voor het afleggen van grote afstanden. Met dit voertuig kunt u 18 kilometer per uur rijden en het heeft een actieradius van 70 kilometer. Heeft u werk buiten de stad of wilt u vrienden en familie bezoeken een dorpje verderop? U rijdt met Quingo Toura overal moeiteloos heen.

Hoe hard een scootmobiel gaat, hangt niet alleen af van de gemiddelde snelheid van een scootmobiel. Er zijn andere factoren die een rol spelen bij hoe hard een elektrisch voertuig gaat.

Factoren die meebepalen hoe hard een scootmobiel rijdt

Denkt u dat hoe hard een scootmobiel rijdt afhankelijk is van het merk en het scootmobielmodel? Niets is minder waar.  Onder andere ook hoe zwaar het voertuig beladen is met boodschappen speelt mee. Dat geldt eveneens voor het wegdek waarop u rijdt. Is die niet egaal? Dan is het niet mogelijk de maximale snelheid te halen. Vervolgens speelt uiteraard ook mee waar u rijdt. U mag immers met een scootmobiel op de rijbaan, het fietspad en de stoep rijden. Echter, u moet zich natuurlijk wel houden aan de snelheidsregels en andere verkeersregels. Daarnaast moet u zich aanpassen aan de situatie van het moment. Op de stoep mag u niet harder rijden dan 6 kilometer per uur.

Bent u van plan hoofdzakelijk op de stoep te rijden met uw scootmobiel? Het heeft dan weinig zin een scootmobiel aan te schaffen die veel harder gaat dan de toegestane maximum snelheid. Andersom geldt hetzelfde: wilt u het liefst op de rijbaan rijden? Een scootmobiel die niet harder gaat dan 6,5 kilometer per uur is dan ongeschikt. Immers, u dient zich aan te passen aan de andere weggebruikers. Die zullen op het fietspad en op de rijbaan harder rijden dan 6 kilometer per uur.

Informatie en service Quingo

Denkt u erover een scootmobiel te kopen? Weet u niet precies welk scootmobiel model het beste bij uw wensen en behoeften past, dan kunt u altijd een beroep doen op de medewerkers van Quingo. Als u de klantenservice van Quingo belt, dan kunt u een gratis brochure inclusief dvd opvragen. Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken voor een persoonlijke advies en/of proefrit aan huis. Ook een scootmobiel huren is mogleijk om te kijken of het model past bij uw wensen en verlangens. Quingo biedt daarnaast een uitgebreide service, zowel qua reparatie als onderhoud. Tot slot heeft de 5-wiel scootmobielleverancier een uitgebreid assortiment accessoires die uw rijgenot en de veiligheid op de weg vergroten.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?