Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Van mini scootmobiel tot grootste scootmobiel

Mini ScootmobielOverweegt u de aanschaf van een mini scootmobiel? Dan leggen wij u graag de voors en tegens uit. We nemen u mee door het aantrekkelijke Quingo assortiment en wijzen u op de aspecten van de verschillende modellen. Daarbij geldt in het algemeen: een mini scootmobiel heeft zeker voordelen, maar vergeleken bij de iets grotere modellen zijn er soms ook nadelen te noemen.

De twee kleinste mini scootmobiel modellen

Eerst bespreken we de twee kleinste mini scootmobiel modellen. Uit ons assortiment zijn het de opvouwbare Quingo Flyte en de demontabele Quingo Air2. Van deze twee is de Quingo Air2 het kleinst. Hij is geheel demontabel. Zijn lichte gewicht is een in het oog springend voordeel. Hierdoor kunt u deze mini scootmobiel heel eenvoudig in onderdelen in uw kofferbak leggen. Zijn vrij beperkte actieradius staat daar als nadeel tegenover. Dit maakt de Quingo Air mini scootmobiel vooral geschikt voor de korte afstand. U kunt er moeiteloos boodschappen mee doen. De Quingo Flyte scootmobiel is ons opvouwbare model. Deze iets grotere scootmobiel is in alle opzichten revolutionair. Zo rijdt hij in opgevouwen toestand zelfstandig uw auto in. Bovendien heeft de Flyte een enorme actieradius van maar liefst 37 tot 54 kilometer. Door zijn bouw is de Quingo Flyte beter tegen hogere stoepranden bestand, dan onze demontabele mini scootmobiel Quingo Air2.

Snelheid, comfort en actieradius

Zo komen we uit bij de grotere modellen die niet opvouwbaar zijn. Hiervan is de Quingo Classic het kleinst. Vanzelfsprekend zit u op deze iets grotere ‘mini scootmobiel’ heel comfortabel. U neemt moeiteloos stoephoogtes van 7,5 cm en de actieradius bedraagt 37 kilometer. Qua lengte en breedte is de Quingo Plus hiermee vergelijkbaar, maar door de betere stoel is de Plus aan de bovenkant hoger. Tel daar de twee keer zo hoge maximum snelheid bij op en de respectabele actieradius van 48 kilometer, dan wordt duidelijk dat dit model zijn naam eer aandoet.

Hoge topsnelheid en draagvermogen

Tot slot bespreken we onze twee grootste modellen, waar de naam ‘mini scootmobiel’ echt niet meer bij past. Het gaat in de eerste plaats om de Vitess2, met zijn luxe stoel, uitstekende draagvermogen, prima snelheid en ruime actieradius. De Vitess2 beschikt bovendien over diverse innovatieve extra’s. Ook ons grootste model Quingo Toura2 verdient het predicaat ‘mini scootmobiel’ absoluut niet. Met zijn riante fauteuil vervoert hij u uiterst comfortabel over afstanden van 88 tot 100 kilometer. Hij schuwt daarbij een topsnelheid van 18 km/uur niet. De maximale stoephoogte voor dit scootmobiel model ligt met 10 cm het hoogst. Let ook op het enorme draagvermogen van maar liefst 220 kilo!

Meer weten over de voordelen van een mini scootmobiel en de verschillen met onze andere modellen? Bel dan 0800 – 2020 of vul het contactformulier in op quingo.nl met uw vraag om advies. Ook kunt u gelijk een brochure aanvragen of een afspraak maken voor een proefrit in uw eigen omgeving.