Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Geen aantrekkelijk concept

Soms rijdt er weleens een overdekte scootmobiel over de weg. Zij geven daarmee blijk van hun bestaan. Rijden ze rond tot tevredenheid van hun berijder? In veel gevallen is gebleken van niet. Een overdekte scootmobiel lijkt een aantrekkelijk concept. In de praktijk is hij dit helaas niet. In de navolgende tekst proberen wij u uit te leggen waarom

Regen heeft een nadelige invloed

Rijdt u rond in een overdekte scootmobiel dan bent u min of meer beschermd tegen regen. Met nadruk zeggen wij ‘min of meer’, omdat regen toch een onaangename impact op deze scootmobiel heeft. Waar de aspirant koper vaak niet over wordt geïnformeerd is het beslaan van het doorzichtige deel van de overkapping. Regen veroorzaakt vaak condens, waardoor het uitzicht tijdens de rit ernstig kan worden belemmerd. Daarnaast wordt de berijder geconfronteerd met regen op de ruiten. Aan de voorzijde zit meestal wel een ruitenwisser, maar opzij en naar achteren wordt u bij een overdekte scootmobiel in het zicht belemmerd door een sterk beregende ruit.

Weinig contact met de omgeving in een overdekte scootmobiel

Het is duidelijk dat u in een overdekte scootmobiel het belangrijke contact met uw omgeving verliest. Het zicht op het overige verkeer wordt verstoord, maar ook de bijbehorende geluiden dringen veel minder duidelijk tot u door. Dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden hoeft hier verder geen betoog. Ook het instappen en uitstappen is een stuk minder eenvoudig, dan bij een open scootmobiel. Heeft de overdekte scootmobiel aan de zijkant een deur, dan moet u die ook in wind en regen zelf open houden.

Brommobiel zonder de juiste techniek

Met een overdekte scootmobiel rijdt u niet zo gauw een winkel binnen. Daarvoor is dit voertuig simpelweg te gesloten. Het zitten op een gezellig terras is met deze scootmobiel niet logisch en eigenlijk ook geen gezicht. Een scootmobiel van dit model is eerder een brommobiel in het klein. Hij bezit echter niet de techniek die een brommobiel juist zo aantrekkelijk maakt. Wanneer u toch de voorkeur geeft overdekt te zitten kunt u beter een brommobiel aanschaffen.

Veel te ruime draaicirkel

Een overdekte scootmobiel is altijd van een ander merk dan van Quingo. Dit betekent, dat hij niet de zo belangrijke stabiliserende 5 wielen heeft. Kiest u voor een scootmobiel met overkapping, dan betekent dit gewoonlijk dat u met 4 wielen door de bocht zult gaan. Een zeer ruime draaicirkel is hiervan het gevolg. De bochten die u maakt met zo’n 4 wielig model, kunnen niet tippen aan het scherpe bochtenwerk van een Quingo. Ook wordt u op een 4 wielige overdekte scootmobiel gedwongen tot een geforceerde zitpositie. De benen plaatst u in een hoek van 90 graden naar beneden, omdat aan de voorzijde voor uw voeten geen plaats meer is. Ook hier doet het verschil met de Quingo techniek zich gelden. Quingo blinkt immers uit door ergonomisch comfort. Voor de tevreden berijders van een Quingo scootmobiel luidt dan ook het devies: wacht gewoon even tot de regen is overgetrokken.

Maak kennis met Quingo

Mochten de nadelen van de overdekte scootmobiel uw interesse in Quingo versterken, pak dan snel de telefoon. Op ons klanten contact centrum zitten klantvriendelijke medewerkers geduldig voor u klaar. Zij beantwoorden graag al uw vragen over de modellen die Quingo voor u op voorraad heeft. Ook kunnen zij u alles vertellen over de voordelen van Quingo’s landelijke servicenetwerk. Wilt u in plaats van een overdekte scootmobiel eerst eens een Quingo scootmobiel uitproberen? Bespreek dan direct de mogelijkheid van een proefrit in uw eigen omgeving. Natuurlijk is die vrijblijvend. Bellen naar ons klanten contact centrum is bovendien gratis. Wacht daarom niet langer maar probeer het eens uit!