Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Met een overkapping voor een scootmobiel kunt u droog op pad gaan. Echter, er kleven ook nogal wat nadelen aan een overkapping voor scootmobiel zodat het verstandig is om u eerst eens goed te oriënteren voordat u besluit over de aanschaf van een overkapping voor een scootmobiel. Als u droog wilt rijden dan zijn daarvoor andere, vaak goedkopere en veiliger manieren. Het is belangrijk dat de veiligheid van de scootmobiel gebruiker ten alle tijden voorop staat. Als het regent of hard waait dan kan een overkapping weliswaar zorgen dat u droog zit, maar diezelfde overkapping kan u ook het zicht ontnemen. Overweegt u de aanschaf van een overkapping voor scootmobiel informeer uzelf dan eerst goed om te voorkomen dat uw spijt krijgt van uw aankoop.

Navigeer via onderstaand menu gemakkelijk door de pagina:

  1. Mogelijkheden overkapping voor scootmobiel
  2. Scootmobiel overkapping en weersomstandigheden
  3. Andere nadelen van een overkapping scootmobiel
  4. Overkapping scootmobiel of brommobiel

Mogelijkheden overkapping voor scootmobiel

Er zijn verschillende mogelijkheden als u een overkapping voor scootmobielen wilt kopen. Op het internet zijn er verschillende bedrijven die overkappingen voor scootmobielen verkopen, in verschillende soorten en uitvoeringen. Er zijn overkappingen die alleen de bovenkant bedekken en ook overkappingen die u volledig omsluiten, waarbij dus ook de zijkanten en de achterzijde van de scootmobiel zijn overdekt. U zit dan volledig omsloten op de scootmobiel. Het laatste model zorgt ervoor dat u weliswaar droog zit, maar ook extra lastig kunt in- en uitstappen. Het grote voordeel van een overkapping voor de scootmobiel is dat u uit de wind zit en droog blijft als het regent. De nadelen zijn echter behoorlijk groot en divers. We nemen hierna de nadelen van een overkapping voor scootmobiel door zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de aanschaf.

Scootmobiel overkapping en weersomstandigheden

Op het eerste gezicht lijkt het ideaal om een scootmobiel overkapping aan te schaffen voor die momenten dat het regent of misschien hard waait. De overkapping brengt echter ook nadelen met zich mee wat betreft de weersinvloeden. Meestal heeft een scootmobiel overkapping alleen aan de voorkant een ruitenwisser zodat het zicht aan de zijkanten ernstig belemmerd kan worden. Het zicht wordt niet alleen ernstig belemmerd door het regenwater aan de buitenzijde maar ook door condensvorming aan de binnenzijde. Deze condensvorming moet u zelf wegnemen met een geschikte doek, maar dat is tijdens het rijden niet mogelijk of leidt tot gevaarlijke situaties. Meestal wordt in het meegeleverde instructieboekje aangeraden tijdens een hevige regenbui te stoppen en te wachten tot de regen voorbij is.

Als het hard waait is het fijn als u beschermd bent door een overkapping maar het zorgt er ook voor dat de wind de scootmobiel instabieler maakt. Zeker als het hard waait kan dit een gevaar opleveren. Bij de meeste overkappingen wordt dan ook geadviseerd de overkapping te verwijderen als het heel hard waait omdat dit de kans op omvallen met de scootmobiel aanmerkelijk vergroot. Als het donker is kan, zeker als het regent, een reflectie optreden door de positie van de koplampen waardoor het zicht ook wordt verminderd.

Andere nadelen van een overkapping scootmobiel

Als u in een overdekte scootmobiel zit, dan heeft u veel minder contact met de buitenwereld. Geluiden dringen veel minder makkelijk tot u door waardoor u aankomend verkeer niet hoort en dit kan voor gevaarlijke situaties leiden. Daarnaast kunt u niet zomaar even stilstaan met de scootmobiel om een praatje te maken met een bekende die u onverwachts tegenkomt. Om een gesprek te voeren moet u eerst de overkapping openen of wegnemen. Even gezellig op een terrasje gaan zitten is er met een scootmobiel met overkapping niet bij. In- en uitstappen uit de scootmobiel wordt natuurlijk flink bemoeilijkt als u een volledig overdekte scootmobiel rijdt. Zeker als er wind staat kan het lastig zijn in- en uit te stappen terwijl u de overkapping met één hand open moet houden.

U kunt bij Quingo niet terecht voor de aanschaf van een overkapping scootmobiel. Wilt u een overkapping voor een scootmobiel dan zult u dus een ander merk rijden dan een Quingo en zult u de vele voordelen van een Quingo, waaronder het unieke 5 wielsysteem, moeten missen. U bent dan aangewezen op een scootmobiel met drie of met vier wielen, waarbij de 4-wiel scootmobiel weer het grote nadeel heeft van de veel te grote draaicirkel. Ook is de positie van de benen op een 4-Wiel scootmobiel veel minder aangenaam dan op een Quingo scootmobiel.

Overkapping scootmobiel of brommobiel

Wilt u toch graag overdekt kunnen rijden op een scootmobiel dan is het de moeite waard om na te gaan of een brommobiel misschien voor u een geschikte aankoop is. Met een brommobiel mag u de rijweg op. U heeft er wel een AM rijbewijs voor nodig. Met een brommobiel kunt u maximaal 45 km per uur rijden en meestal zijn er 2 zitplaatsen zodat u iemand kunt meenemen op uw tochten. Natuurlijk is een brommobiel niet geschikt voor in en om het huis of om mee te nemen tijdens een vakantie of dagje uit en ook niet om mee te winkelen of andere uitstapjes naar vrienden, familie, de kerk of het buurthuis te maken. Alleen als u regelmatig grotere afstanden wilt afleggen en nog enigszins goed ter been bent zodat u kunt in- en uitstappen en op de plek van bestemming en kunt rondlopen, is een brommobiel het overwegen waard.

Uiteraard vinden wij van Quingo het ook belangrijk dat u goed beschermd bent tegen regen en wind. Het is echter niet nodig om daarvoor een overkapping aan te schaffen. Bij Quingo zijn tal van handige accessoires te koop waaronder ook allerlei soorten regenkleding en schermen tegen wind en regen. Zo kunt u een heel praktische regencape aanschaffen die ook als u al onderweg bent heel eenvoudig is aan te trekken over uw kleding. U kunt ook kiezen voor een paraplu die speciaal geschikt is voor de scootmobiel zodat u droog blijft tijdens de rit. Regenkleding houdt u warm en droog en beneemt u niet het zicht op de weg. Daarnaast zijn ook andere accessoires verkrijgbaar die de veiligheid en het rijcomfort verhogen. Denk aan mandjes en houders voor een rollator of zuurstoffles, aan schootskleden in verschillende uitvoeringen waarmee u zeker bent van warmte onderweg.

Wilt u meer informatie over regenkleding, overkapping voor scootmobiel of heeft u andere vragen m.b.t. een scootmobiel kopen? neem dan gerust contact op met de klantenservice van Quingo. Wij helpen u graag.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?