Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Scootmobiel 5 wielen

Voorsprong op andere merken

Wist u dat de Quingo als enige scootmobiel 5 wielen heeft? Quingo scootmobielen zijn opvallend innovatief, waardoor de modellen een flink aantal stappen voorlopen op andere merken. Waarin zit eigenlijk het verschil?

Actief stabiliserende voorwielen

Wie een Quingo scootmobiel bekijkt, ziet een model dat stevig op zijn 5 wielen staat. De gebruikte materialen zijn sterk en de vormgeving is robuust. Elke uitvoering ademt bovendien een hoge graad van comfort uit. Aangezien een Quingo scootmobiel 5 wielen heeft, gaat rijden op een Quingo gepaard met stabiliteit. Omvallen behoort tot de verleden tijd, want de twee extra wielen voor leveren doorlopend actieve steun. U merkt dit vooral wanneer u een flinke stoeprand op- of afrijdt. De stabiliserende wielen vangen een groot deel van de zijdelingse druk voor u op. Ook merkt u dat de scootmobiel 5 wielen heeft bij oneffenheden op uw pad. De krachtige stabilisering houdt u steeds veilig op koers.

Hobbelige 4-wieler met slechte zithouding

Nu zult u misschien denken: Dat kan een 4-wieler toch ook? Het is begrijpelijk dat u zich dit afvraagt, toch zijn de verschillen bijzonder groot. De 4-wielige scootmobielen bewegen zich veel hoekiger en hobbeliger door complexe situaties. De voorwielen links en rechts veren immers niet als actief stabiliserende wielen. Maar ook uw zithouding op een scootmobiel met 4 wielen komt gauw in het geding. Door de hoge voorwielen links en rechts, kunt u de voeten niet op een prettige manier kwijt. Terwijl de Quingo scootmobiel 5 wielen heeft, is er juist alle ruimte voor een comfortabele zit. Dit komt doordat de stabiliserende voorwielen lager zijn en de voeten hierboven staan terwijl u op de scootmobiel zit.

Quingo met veilige scherpe draaicirkel

Heeft een scootmobiel 4 wielen, dan is de draaicirkel vaak behoorlijk groot. Flink groter dan die van een 3-wielig model. Maar hoe is dat eigenlijk als een scootmobiel 5 wielen heeft? Misschien verrast het u, maar de draaicirkel van een Quingo is bijzonder scherp. Zelfs modellen met 3 wielen worden geregeld door de Quingo geëvenaard. Dit komt doordat alleen het centraal geplaatste voorwiel echt stuurt. De twee zijdelings stabiliserende voorwielen verlenen in de bochten slechts actieve steun. Zo kunt u de scherpste bochten nemen, terwijl uw stabiliteit niet in gevaar komt.

Veiligheid en wendbaarheid gaan hand in hand

Ook dit is dus een belangrijk punt als een scootmobiel 5 wielen heeft. In tegensteling tot een 3-wielig model valt u met een Quingo niet meer om. Daar waar bij een 3-wieler in scherpe bochten het risico van kantelen bestaat, houdt het dynamische stabiliteitssysteem van de Quingo scootmobiel u rechtop. Zo gaan optimale veiligheid en wendbaarheid bij de Quingo hand in hand. Iets dat u bij modellen met 3 wielen niet kunt zeggen.

Meer weten over de voorsprong van Quingo en waarom steeds meer mensen een Quingo scootmobiel kopen? Bel gratis 0800 20 20 stel uw vraag. Ook ligt hier een heldere brochure voor u klaar en kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een proefrit in uw eigen omgeving.