Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

U kunt bij Quingo geen losse scootmobiel onderdelen bestellen. Wel is het mogelijk om een gespecialiseerde Quingo monteur bij aan huis langs te laten komen. Hij rijdt met een bus vol scootmobiel onderdelen, zodat hij nagenoeg elk euvel onderweg kan oplossen en u snel weer op pad kunt gaan. Mocht een probleem niet onderweg opgelost kunnen worden dan wordt de scootmobiel meegenomen naar de werkplaats om de reparatie alsnog op te lossen. Het is dan mogelijk een vervangende scootmobiel te krijgen zodat u er toch op uit kunt. Bel voor een afspraak voor een monteur aan huis 0499-582831

Navigeer via onderstaand overzicht snel verder op de pagina voor meer informatie over scootmobiel onderdelen:

Onderdelen Quingo scootmobiel

Elke scootmobiel van Quingo is uitgerust met bepaalde vaste onderdelen. Denk aan de vijf wielenwaar de Quingo bekend om is en die garant staan voor comfortabel en veilig rijden met de scootmobiel. Verder is iedere scootmobiel uitgerust met een stuur, met gasbediening, een stoel en uiteraard een accu. Van elk scootmobiel model van Quingo verschilt de uitvoering van deze vaste onderdelen. Niet alleen de maten van de scootmobielen variëren, maar ook de mogelijkheden van bijvoorbeeld het demonteren van de scootmobiel, de grootte van de accu en de mate van instelbaarheid van de stoel. U kunt op de website per model precies zien welke onderdelen wel en niet bij de scootmobiel horen en hoe deze zijn uitgevoerd. U kunt uiteraard ook altijd contact opnemen met de klantenservice van Quingo als u meer informatie wilt over een bepaald model scootmobiel en wilt weten welke onderdelen daarbij horen. U vindt op de website ook veel informatie over accessoires voor de scootmobiel voor extra comfort, rijgemak en veiligheid.

Meer over de vaste onderdelen van de scootmobiel

Elke scootmobiel van Quingo wordt geleverd met een accu. De accu bepaalt hoe ver u kunt rijden met de scootmobiel. Er zijn verschillende uitvoeringen van de accu, verschillende afmetingen en de accu’s hebben ook een verschillende capaciteit. Welke accu u zult kiezen hangt af van uw rijgedrag en het gebruik van de scootmobiel. Rijdt u toe met de scootmobiel of gaat u elke dag een flink eind rijden? Blijft u voornamelijk in en om het huis of wilt u dagelijks een ritje naar de supermarkt maken? Rijdt u langzaam en voornamelijk op de stoep of wilt u ook wat harder kunnen rijden en deelnemen aan het verkeer op de rijbaan? Dit zijn belangrijke vragen die moeten worden beantwoord om tot een juiste keuze van de accu te komen. Daarnaast moet de accu van uw keuze ook passen in de accubak van de scootmobiel. Naast een accu heeft u ook een acculader nodig. Als de keuze is gevallen op een zwaardere accu, dan heeft u ook een sterkere acculader nodig. Laat u bij de keuze van een accu goed adviseren. De klantenservice van Quingo staat graag voor u klaar.

De stoel van de scootmobiel is instelbaar in hoogte en kan worden afgesteld op uw beenlengte en benodigde voetruimte. Sommige modellen scootmobiel worden geleverd met een mandje voorop, maar u kunt ook een mandje bestellen bij de accessoires afdeling van Quingo.

Scootmobiel onderdelen en accessoires Quingo

Met de handige en soms ook noodzakelijk scootmobiel accessoires van Quingo kunt u optimaal genieten van uw scootmobiel. Veel accessoires en uitbreidingen kunnen voor u op maat worden gemaakt. Maakt u naast de scootmobiel ook gebruik van een rollator dan kunt u ervoor kiezen om een rollatorhouder aan de scootmobiel te laten monteren. U kunt dan eenvoudig de rollator meenemen op reis en eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming verder wandelen met de rollator. Hetzelfde geldt voor het meenemen van een stok. Heeft u een stok nodig bij het lopen dan kunnen wij een stok houder monteren die geschikt is voor het meenemen van twee wandelstokken. Een extra mandje of een extra grote weerbestendige mand voor op de scootmobiel behoort eveneens tot de mogelijkheden. Verder is er een grote keuze uit scootmobiel onderdelen met betrekking tot veiligheid en extra comfort.

Scootmobiel onderdelen voor extra comfort

Het weer in Nederland is bepaald onvoorspelbaar te noemen. Soms is er regen voorspeld en blijft het droog en andersom gebeurt het ook vaak dat het regent terwijl er een droge dag was beloofd. Natregenen tijdens de reis is natuurlijk bijzonder vervelend en er zullen genoeg dagen zijn dat u op pad wilt of moet en het een regenachtige dag is. Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden voor scootmobiel onderdelen en accessoires die u beschermen tegen de regen. Een regencape of een regenponcho die u eenvoudig over uw kleding kunt aantrekken bijvoorbeeld. U kunt deze regenkleding ook eenvoudig meenemen en onderweg aandoen mocht het onverwacht gaan regenen. Een windscherm voor op de scootmobiel beschermt u niet alleen tegen wind maar ook tegen regen. U voorkomt hiermee dat u een heel koud gezicht krijgt tijdens de rit. Omdat u stil zit in de scootmobiel zal het toch al snel fris aanvoelen. Om u te beschermen tegen de kou zijn verschillende accessoires verkrijgbaar zoals een schootskleed in verschillende uitvoeringen. U kunt verder nog kiezen voor een verwarmde stoel of voor verwarmde stuurgrepen die voorkomen dat uw handen erg koud worden. Het is ook mogelijk een paraplu op de scootmobiel te laten monteren.

Voor het handig in- en uitrijden van de scootmobiel kunt u een oprijplaat aanschaffen. U kunt hiermee ook hogere stoepjes op- en afrijden. Voor het opbergen van de scootmobiel zelf zijn verschillende modellen opberghoezen verkrijgbaar en ook een speciale beschermhoes voor de stoel. Wilt u precies bijhouden hoeveel kilometers u rijdt, dan is de aanschaf van een kilometerteller natuurlijk bijzonder handig. U voorkomt hiermee ook dat u met een lege accu wordt geconfronteerd, omdat u verder bent gereden dan u van plan was.

Scootmobiel onderdelen voor extra veiligheid

Als u deelneemt aan het verkeer dan is veiligheid natuurlijk een belangrijk onderdeel. U kunt bij Quingo verschillende scootmobiel onderdelen aanschaffen die de veiligheid verhogen. Kies bijvoorbeeld voor een achteruitkijkspiegel of zelfs voor een achteruitrijcamera. Een veiligheidsjas maakt u zichtbaar als het donker is en andere verkeersdeelnemers kunnen u dan goed zien en ontwijken indien nodig. U kunt bij Quingo ook een boekje bestellen waarin alle verkeersregels staan waaraan u zich als scootmobiel bestuurder moet houden. Uiteraard is ook de nodige verlichting verkrijgbaar bij Quingo.

Naast de genoemde scootmobiel onderdelen en accessoires zijn nog andere accessoires verkrijgbaar zoals scootmobiel tassen of afsluitbare opbergboxen. Neem contact op met de klantenservice van Quingo als u meer wilt weten over alle mogelijkheden voor de aanschaf van scootmobiel onderdelen en accessoires of als u hulp nodig heeft bij de juiste keuze scootmobiel onderdelen die passen bij uw scootmobiel.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?