Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Een scootmobiel geeft u de mogelijkheid er heerlijk op uit te trekken naar vrienden en familie en om zelfstandig boodschappen te doen. Een goede scootmobiel stelt u in staat om zoveel mogelijk zelfstandig te blijven functioneren, ook wanneer u niet meer zo goed ter been bent bijvoorbeeld. Het is zeer vervelend als u scootmobiel stuk gaat, zeker indien u onderweg bent. U wilt natuurlijk dat de scootmobiel snel wordt gerepareerd en dat u dagelijkse bezigheden zoals het doen van boodschappen of het bezoeken van vrienden of familie kan blijven doen. Het is uiteraard nog prettiger als een scootmobiel helemaal niet kapot gaat en daarom is preventief onderhoud ook erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat uw scootmobiel periodiek wordt onderhouden, zodat u niet of slechts in bijzondere gevallen wordt geconfronteerd met onverwachte reparaties waardoor u de deur niet uit kunt.

Navigeer via onderstaand overzicht snel verder op de pagina:

Meest voorkomende scootmobiel problemen: een lekke band of accu stuk

Het is echt heel vervelend als u onderweg wordt geconfronteerd met een lekke band. U kunt de scootmobiel nog zo goed laten onderhouden, als u per ongeluk door een scherp voorwerp zoals glas rijdt, dan is een lekke scootmobiel band meestal niet te voorkomen. Onderweg zelf een lekke band repareren is meestal niet mogelijk. Het hele wiel moet eraf en de band moet van de velg worden gehaald. Niet alleen heeft u wellicht niet de fysieke mogelijkheden om dit klusje te klaren, u heeft hoogstwaarschijnlijk ook het gereedschap er niet voor meegenomen. Soms is het mogelijk om een noodreparatie te verrichten, maar dan moet uw lichamelijke beperking u daar wel toe in staat stellen. In de meeste gevallen zal u dan ook een beroep moeten doen op hulp van derden bij pech onderweg.

Een ander voorkomend probleem met de scootmobiel is een kapotte accu. Hoewel de accu’s van Quingo lang meegaan, hebben deze niet het eeuwige leven. Een accu kun je vergelijken met de benzine in een auto. Je ziet dus aan het metertje precies wanneer deze minder begint te worden. Op het moment dat u merkt dat het metertje sneller omlaag gaat zou het kunnen betekenen dat uw accu’s niet meer goed zijn en vervangen moeten worden. Het goed opladen van de accu is essentieel. Quingo komt voor uw scootmobiel reparatie snel bij u langs om een kapotte accu te repareren of te vervangen.

Andere problemen met de scootmobiel

Behalve een lekke band of een kapotte accu kunt u ook andere problemen hebben met de scootmobiel. Door trillingen van het rijden kan de scootmobiel gaan rammelen. Mede hiervoor is een onderhoudsbeurt van belang. Andere voorkomende problemen met de scootmobiel zijn:

 • Kapotte achteruitkijkcamera;
 • Kapotte verwarmde stuurgrepen;
 • Problemen met accu lader;
 • Kapotte verlichting;
 • Rammelen van scootmobiel;
 • Vrijloop (dit is de hendel die je moet opzetten wanneer je de scootmobiel wil wegduwen, dit kan niet als deze niet omgezet is);
 • Her-afstelling van scootmobiel (stoel, voetpanelen).

Dit kan Quingo voor u verzorgen. Tenslotte kan het ook voorkomen dat u een ongelukje met de scootmobiel heeft gehad. Een kleine aanrijding waardoor andere onderdelen van de scootmobiel stuk zijn gegaan.

Werkwijze Quingo reparatie

U kunt bij Quingo voor nieuwe scootmobielen een service- en onderhoudscontract afsluiten, zodat u zeker weet dat u altijd gebruik kunt maken van uw scootmobiel. Afhankelijk van het model ligt het tarief van het service- en onderhoudscontract tussen € 257,- en € 507,- (2017). U krijgt hier veel voor terug:

 • Jaarlijkse onderhoudsbeurt
 • Arbeidskosten bij scootmobiel reparatie of onderhoud
 • Voorrijkosten bij scootmobiel reparatie of onderhoud
 • Vervangende onderdelen (als dit nodig blijkt)
 • Vervangend vervoer (als dit nodig blijkt)

Indien u problemen heeft met de scootmobiel, dan belt u onze klantencontactcentrum. Wij gaan eerst na of het probleem op afstand kan worden verholpen. Geeft het display bijvoorbeeld een storing aan? Zo ja, welke code ziet u in de display staan? Misschien is er sprake van een bedieningsfout, staat een handel niet in de juiste stand of bent u vergeten de acculader af te nemen? Vergissen is menselijk en zo bent u snel weer op pad en hoeft de monteur van Quingo niet voor niets te komen! Is het probleem niet op afstand op te lossen dan komt de scootmobielmonteur van Quingo bij u aan huis om het probleem vast te stellen en op te lossen.

Wilt u geen servicecontract afsluiten, maar wel gebruik maken van de diensten van Quingo? Dat kan, maar dan betaalt u voorrijkosten en een uurtarief voor de monteur. Uiteraard geldt dit niet voor scootmobiel reparaties die binnen de garantietermijn vallen. Op een nieuwe scootmobiel krijgt u 3 jaar garantie, met uitzondering van de accu. Op de accu van een nieuwe scootmobiel krijgt u een half jaar garantie.

ANWB-pechhulp voor scootmobiel

Iedereen kent wel de ANWB voor hulp bij autopech in binnen- en buitenland. Wist u dat u ook voor de scootmobiel een dergelijk abonnement kunt afsluiten? U heeft dan 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp bij pech onderweg in Nederland met de scootmobiel. Rijdt u op de scootmobiel van iemand anders, dan heeft u ook recht op hulp. Kan de scootmobiel door de monteur van de ANWB niet direct ter plaatse worden gerepareerd, dan wordt u samen met uw scootmobiel naar huis, een reparateur of een andere bestemming naar keuze gebracht. De scootmobiel service van de ANWB kost €53 per jaar exclusief het ANWB-lidmaatschap ad €15 (prijzen 2017). Bij de ANWB bent u zeker van deskundige medewerkers en wordt u ook geholpen met het benodigde papierwerk. U kunt bij de ANWB ook uw scootmobiel verzekeren zodat u niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan als uw scootmobiel wordt gestolen of als u betrokken bent geraakt bij een aanrijding.

Quingo voor service en reparatie

U wilt als klant kunnen genieten van een uitgebreide scootmobielen service. Geïnteresseerde nieuwe klanten bestellen bij Quingo een gratis brochure en dvd om alle informatie op gemak door te kunnen nemen. Ook kunt u alle informatie telefonisch bij ons opvragen. Vraag onze gratis Quingo scootmobielen brochure aan en ontvang deze gratis via de post! Als u bij Quingo een nieuwe scootmobiel aanschaft, dan staat onze vriendelijke klantenservice voor u klaar voor het plannen van onderhoud scootmobiel reparaties. Is uw scootmobiel stuk gegaan? Dan zorgen wij er graag voor dat u binnen twee werkdagen weer op pad kunt. Quingo is dan ook niet alleen een prima keus als u op zoek bent naar comfort en veiligheid, maar ook als u op zoek bent naar een prima partner bij minder leuke gebeurtenissen zoals wanneer de scootmobiel kapot is gegaan.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?