Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Als u een scootmobiel wilt aanschaffen, dan wilt u waarschijnlijk de nieuwe scootmobiel eerst eens uitproberen. Bij Quingo kunt u vrijblijvend een gratis proefrit maken bij u thuis. Een scootmobiel uitproberen geeft u meer dan voldoende inschatting of deze aan al uw wensen en eisen voldoet. Het is ook mogelijk eerst een periode een scootmobiel te huren, zodat u langere tijd kunt ervaren hoe de scootmobiel bevalt en of deze volledig tegemoet komt aan uw behoeften. Neem gerust contact op met de klantenservice van Quingo als u meer informatie wilt over de mogelijkheid om een scootmobiel uit te proberen.

Navigeer via onderstaand overzicht snel verder op de pagina voor meer informatie over scootmobiel onderdelen:

Waarom een scootmobiel uitproberen?

Een scootmobiel van Quingo is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De ene bestuurder wil zich voornamelijk binnenhuis en rondom het huis kunnen verplaatsen, de andere wil verder weg van huis kunnen gaan. Een scootmobiel heeft veel voordelen voor mindervaliden die toch zelfstandig op pad willen gaan. U kunt bijvoorbeeld zelfstandig boodschappen gaan doen of op bezoek gaan bij kennissen. Thuis een scootmobiel uitproberen gaat gepaard met een aantal voordelen. De monteur kan kijken of de stoel kan worden aangepast aan onder meer uw beenlengte en of de zithoogte volledig naar uw wensen kan worden ingesteld. U krijgt een uitgebreide uitleg over de besturing en kunt zelf voelen wat het betekent om bijvoorbeeld 6 kilometer per uur te rijden op de stoep of nog harder op de rijbaan. Het hangt natuurlijk helemaal van uw eigen persoonlijke situatie en voorkeur af voor welke scootmobiel u kiest.

Wanneer een scootmobiel aanschaffen?

Een scootmobiel wordt vaak aangeschaft door ouderen die niet meer zo mobiel zijn en door de vergrijzing zien we dan ook steeds meer scootmobielen op straat. Overheidsgebouwen, de bibliotheek maar ook restaurants of winkels worden steeds vaker aangepast voor scootmobiel gebruikers. Dit betekent ruimere rijbanen tussen de stoelen in het restaurant of kledingrekken in de winkel, maar ook is er steeds vaker een invalidentoilet aanwezig. Ook kunt u meestal zonder problemen in- en uitrijden bij winkels of bij het gemeentehuis. Uiteraard zijn niet alleen ouderen op zoek naar een scootmobiel.

Ook jongere mindervalide mensen zijn enorm geholpen als zij een scootmobiel hebben. Met de scootmobiel kunt u weer volop deelnemen aan het leven. U kunt vaak langer zelfstandig blijven wonen en misschien ook gewoon naar uw werk gaan met de scootmobiel. Zelf naar de bibliotheek rijden om boeken uit te zoeken en weer terug te brengen, zondags naar de kerk of op familiebezoek. Er zijn ook scootmobiel modellen die gemakkelijk kunnen worden meegenomen in de auto zoals bijvoorbeeld de Quingo Flyte. De Quingo Flyte past zelfs in de in de kleinste hatchback auto’s en het laden en lossen van de Quingo Flyte neemt niet meer dan een minuut in beslag. Dankzij het unieke Flyte station hoeft deze scootmobiel niet te worden opgetild als u deze mee wilt meenemen in de auto.

Een scootmobiel huren

Wenst u wat meer tijd om een scootmobiel uit te proberen? Overweeg dan eerst een scootmobiel te huren. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u niet altijd een scootmobiel nodig heeft. Bijvoorbeeld alleen tijdens uw vakantie of tijdens een dagje eropuit. Wanneer u een scootmobiel bij Quingo huurt is alles goed geregeld. De gehuurde scootmobiel voldoet namelijk aan alle voorwaarden voor veilig gebruik en verkeert in perfecte staat. Uiteraard is de scootmobiel ook verzekerd. Zo kunt u dus helemaal op uw gemak een scootmobiel uitproberen. Natuurlijk adviseren u graag. Neem dan ook gerust contact op met de klantenservice op over de keuze van de meest geschikte scootmobiel.

Welke scootmobiel past het best bij mij

U kunt bij Quingo kiezen uit verschillende modellen van de scootmobiel. Wilt u de scootmobiel bijvoorbeeld voornamelijk in en om het huis gebruiken en ook in kleinere ruimtes comfortabel kunnen rijden, dan is de Quingo Ultra wellicht een geschikte keuze. Met een maximale snelheid van ongeveer 8 kilometer per uur en een maximale afstand van 24 kilometer kunt u in en om het huis optimaal genieten van een veilige scootmobiel die ook eenvoudig kan worden vervoerd in de auto.

Alle Quingo scootmobielen voldoen aan de strengste eisen op het gebied van veiligheid. Het unieke 5-wiel systeem zorgt ervoor dat omvallen met de scootmobiel tot het verleden behoort en u stoepjes probleemloos op en af kunt rijden. Thuis een scootmobiel uitproberen geeft u de mogelijkheid om zelf het grote comfort en de veiligheid van een Quingo scootmobiel te ervaren.

Scootmobiel voor langere afstanden

De Quingo Toura2 is een goede keuze scootmobiel voor wie wat langere afstanden willen overbruggen. U kunt maar liefst 70 kilometer met deze scootmobiel rijden. U kunt dan ook zonder problemen naar de binnenstad rijden om inkopen te doen of naar een dorpje verderop om familie te bezoeken. Deze scootmobiel rijdt ongeveer 18 kilometer per uur en u mag ook op de rijbaan rijden. Hoewel vooral veel ouderen gebruik maken van een scootmobiel zijn er uiteraard ook mindervalide jongeren die volop willen deelnemen aan het leven. U kunt met de scootmobiel naar het werk rijden, naar familie en vrienden, naar de bibliotheek en naar de stad voor het doen van inkopen of een gezellig samenzijn. Uw handicap hoeft u dan ook niet te belemmeren zelfstandig zoveel mogelijk van het leven te genieten.

U leest het, een scootmobiel kopen is een belangrijke aankoop. Op korte termijn een scootmobiel uitproberen en een proefrit maken? Bel de klantenservice van Quingo voor meer informatie. U kunt ook een gratis brochure inclusief dvd aanvragen. Wij komen bij u thuis voor het maken van een proefrit en u persoonlijk alles over de scootmobiel te vertellen. U kunt de scootmobiel van uw keuze ook een periode huren om deze uit te proberen.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?