Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Scootmobiel-verkopen

Oude scootmobiel inruilen verlaagt de kosten

U wilt uw scootmobiel verkopen, omdat u aan vernieuwing toe bent? Dat treft, want bij Quingo kunt u altijd uw oude scootmobiel inruilen. Net als bij een auto is het soms tijd om op een nieuw model over te stappen. Om de kosten van een nieuwe scootmobiel te drukken, kunt u de gebruikte scootmobiel verkopen aan ons.

Quingo en andere merken

Misschien rijdt u op dit moment op een Quingo scootmobiel. Vanzelfsprekend kunt u bij aanschaf van een nieuw model, aan ons deze eigen merk scootmobiel verkopen. Maar ook scootmobielen van andere merken nemen wij graag van u in. Wij voorzien hiermee in een beperkte tweedehands markt, voor iedereen die in de voordelen van ons servicenetwerk wil meedelen.

Tweedehandstraject laat Quingo groeien

Want dat is de andere kant van het traject dat ontstaat, wanneer u overgaat tot scootmobiel verkopen aan ons. Quingo’s klantenbestand wordt hierdoor verder vergroot, omdat wij op deze manier ook mensen aan een voordelige gebruikte scootmobiel kunnen helpen. Dat is in ieders belang, want het servicenetwerk van Quingo neemt hierdoor verder in omvang toe.

Inruilprijs afhankelijk van leeftijd scootmobiel

Uw scootmobiel verkopen aan Quingo, is voor u een mogelijkheid om voor het nieuwe model een stuk minder te hoeven betalen. Vooral wanneer wij uw gebruikte scootmobiel goed kunnen doorverkopen, werkt dit op de inruilprijs gunstig uit. Als inruilobject uw scootmobiel verkopen aan Quingo, levert het meeste op wanneer deze nog van een tamelijk jonge jaargang is. De nieuwe gebruiker koopt in zo’n geval een jonge tweedehands waar hij of zij nog lang plezier van kan hebben.

Merk en model spelen ook een rol

Ook merk en model spelen bij scootmobiel verkopen een belangrijke rol. Een Quingo scootmobiel heeft de beste techniek, dus zal bij inruil het meeste opbrengen. Maar ook andere scootmobiel merken zijn bij ons van harte welkom, al beschikken zij over een minder geavanceerde techniek. Wanneer wij aan een nieuwe klant uw gebruikte scootmobiel verkopen, zal de keuze voor een ander merk en model afhangen van zijn of haar overwegingen.

Het belang van stabiliteit

Een rol kan spelen of deze nieuwe gebruiker de scootmobiel slechts in en om het eigen huis gaat gebruiken. Aan deze klant zullen wij makkelijker een 3-wielige scootmobiel verkopen, dan aan een klant die met de scootmobiel stad en land wil afstruinen. Deze klant heeft immers veel meer belang bij een scootmobiel met een veilig balanssysteem dat ook bij grove oneffenheden op soepele wijze stabiliseert. Voor deze klant is het van meer waarde dat wij aan hem of haar een 5-wielige Quingo of een 4-wielig ander merk scootmobiel  aanbieden.

De benodigde wendbaarheid

Naast aandacht voor stabiliteit, die de Quingo met 5 wielen overigens het beste garandeert, is er het vraagstuk van de wendbaarheid. Zo kunt u aan ons een scootmobiel verkopen met 4 wielen, maar ook hier bepalen de overwegingen van de nieuwe klant of deze het meeste baat heeft bij 3, 4 of 5 wielen. Komt de nieuwe klant vooral op open wegen en in ruime gebouwen, dan kunnen wij aan hem of haar makkelijker een 4-wielige scootmobiel verkopen. Een 4-wieler neemt de bochten altijd ruim, dus een klant die vaak in krappe winkels of op drukke locaties komt, is met een model op 4 wielen niet geholpen. Deze klant zal liever kiezen voor een 3-wielig model (scherp in de bochten, maar met omvalrisico) of voor een Quingo met het actieve Quintell stabilisatiesysteem.

Een scootmobiel verkopen met schade

Natuurlijk hopen wij dat u schadevrij heeft kunnen rijden. Als u aan ons een scootmobiel verkoopt met schade is dat overigens geen probleem. Wel gaat schade aan de scootmobiel altijd wel ten koste van de inruilwaarde. Soms kunnen wij zelf deze schade nog enigszins herstellen. Echter, de nieuwe koper zal minder willen betalen als wij hem of haar een beschadigde scootmobiel verkopen. Vanzelfsprekend bepalen wij in open samenspraak met u de waarde van uw gebruikte scootmobiel. En altijd geldt daarbij: het staat u vrij om stevig met onze adviseur te onderhandelen!

Wilt u ook graag aan ons uw scootmobiel verkopen als inruilobject? Neem dan gratis contact op met ons klanten contact centrum en maak een afspraak voor de taxatie. Natuurlijk verzorgt onze adviseur deze taxatie vrijblijvend bij u aan huis. Bel voor een vrijblijvende afspraak gratis 0800 20 20

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?