Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Hoe neem ik de juiste aankoopbeslissing?

Voordat u de aankoopbeslissing neemt is scootmobielen vergelijken erg belangrijk. Veel mensen richten zich alleen op de prijs, maar komen na hun aankoop vaak bedrogen uit. Een juiste beslissing neemt u pas, wanneer u meerdere aspecten een rol laat spelen. Vanuit het perspectief van Quingo helpen wij u graag, zodat u bij de aankoop van een scootmobiel de juiste beslissing neemt.

Wilt u de scootmobiel ook kunnen meenemen?

Bij scootmobielen vergelijken dient u zich allereerst te bedenken hoe u de scootmobiel wilt gaan gebruiken. Is uw voertuig alleen bedoeld om als vervoermiddel in de omgeving van uw woning dienst te doen, of neemt u de scootmobiel ook graag mee in de auto? Voor de directe omgeving voldoet een vast scootmobiel model het beste, maar in het tweede geval heeft u een opvouwbare of demontabele scootmobiel nodig.

Een Quingo scootmobiel model dat in de auto past

De Quingo Air is demontabel en de Quingo Flyte is een opvouwbaar scootmobiel model. Bent u in staat om de scootmobiel in delen op te tillen, dan zal de Quingo Air scootmobiel aan uw doelstellingen voldoen. Als we de twee scootmobielen vergelijken, ligt ook de prijs van de Quingo Air scootmobiel iets lager. Dit neemt niet weg dat u bij de opvouwbare Quingo Flyte scootmobiel kiest voor een revolutionair model. Deze scootmobiel rijdt met behulp van een bijbehorend opritje zelfstandig de kleinste auto in. Tillen is niet meer nodig en uw scootmobiel staat altijd veilig achterin uw auto geparkeerd.

Met 5 wielen valt u niet meer om

Zegt u Quingo, dan zegt u: 5 wielen! Wanneer u met scootmobielen vergelijken bezig bent, zult u zien dat alleen Quingo de veiligheid van 5 wielen biedt. Twee extra voorwielen bieden actieve steun in bochten, bij stoepranden en bij oneffenheden in het wegdek. Met de scootmobiel omvallen is met een Quingo verleden tijd. Bij een scootmobiel op 3 wielen is het helaas nog dagelijkse realiteit.

Kwaliteit inleveren bij een 4 wiel scootmobiel

“Maar hoe zit het dan met een model op 4 wielen?”, zult u misschien vragen. Inderdaad geven 4 wielen in de bochten meer stabiliteit. Daar staan echter nogal forse nadelen tegenover. Gaan we de scootmobielen vergelijken, dan hobbelt een 4 wieler veel onrustiger over oneffenheden dan een Quingo scootmobiel op 5 wielen doet. Bij de Quingo scootmobiel is dit rustige weggedrag te danken aan de vloeiende stabilisatie die door de extra voorwielen wordt verzorgd. Daarnaast is de zithouding op een 4 wieler veel minder ergonomisch. De benen staan recht naar beneden, want boven de voorwielen is geen plaats voor de voeten. In zo’n houding wordt u veel sneller moe. Dan is er nog het punt van de draaicirkel. Die is bij een model op 4 wielen onaangenaam groot. Gevolg hiervan is dat u in woningen, winkels en andere druk bezochte plaatsen vaak letterlijk blijft steken in de bochten. Voor de stabiliteit van een 4 wieler moet u dus te veel andere kwaliteiten inleveren.

Uitgebreide ondersteuning door Quingo

Scootmobielen vergelijken heeft ook betrekking op de service en assistentie die wordt geboden. Uw mobiliteit is alleen bij een goede ondersteuning gegarandeerd. Bij Quingo scootmobielen zijn wij ons hier terdege van bewust. Wij ontwikkelden voor dit doel een landelijk dekkend servicenetwerk. Al in het voorstadium komt onze scootmobiel adviseur bij u langs, voor een vrijblijvende proefrit aan huis. Daarnaast hoeft u bij storingen slechts met het klanten contact centrum te bellen en de Quingo scootmobiel monteur gaat naar u op weg. Altijd bent u binnen twee werkdagen weer op pad. Ook werkt Quingo samen met de ANWB. Strandt u ergens onderweg, dan verleent deze parate pechhulpdienst alle assistentie die u nodig heeft. Het zijn serviceaspecten die zwaar wegen als u met scootmobielen vergelijken aan de slag gaat.

Bij een juiste beslissing zijn service en assistentie doorslaggevend

Altijd is het van belang om het prijsaspect op een juiste wijze te plaatsen. Een scootmobiel vormt de vervanging van uw auto, fiets en benen. Dit vervoermiddel moet dus door en door betrouwbaar zijn. Ook de service die verleend wordt is erg belangrijk, zodat u ongestoord kunt doorgaan met het benutten van uw mobiliteit. Alleen koersen op de prijs bij scootmobielen vergelijken, zou dus erg onverstandig zijn. Het is voor uw mobiliteit van groot belang dat u zich ook omtrent de andere aspecten zo goed mogelijk informeert. Wij hopen dat bovenstaande uitleg u een flink stuk op weg geholpen heeft!

Wilt u graag meer weten over de service, veiligheid en het comfort van Quingo scootmobielen voordat u een scootmobiel kopen gaat? Belt u dan gratis ons klanten contact centrum. Onze medewerkers geven antwoord op al uw vragen en maken graag met u een afspraak voor een vrijblijvende proefrit in uw eigen omgeving! Bel daarom gratis 0800 2020.