Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Snelheid scootmobiel

De snelheid van onze scootmobiel modellen

Af en toe bereikt ons de vraag waarom de snelheid scootmobiel bij Quingo niet voor elk model hetzelfde is. Het leek ons aardig om op deze vraag iets dieper in te gaan. Vanuit de gedachte dat de snelheid scootmobiel bij Quingo scootmobielen bepaald niet te wensen overlaat, geven we op deze pagina graag wat meer uitleg.

Gewicht en gebruikersdoel

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de grootte van de accu’s is bepalend voor de snelheid. Kijkt u naar het Quingo assortiment, dan ziet u zes verschillende modellen. Zij onderscheiden zich qua uiterlijk van elkaar en hebben elk hun eigen gebruikersdoel. Neemt u de scootmobiel graag mee in de auto, dan is de demontabele Quingo Air een uitstekend model. Om alles makkelijk te kunnen tillen, hebben wij het gewicht van de constructie en het gewicht van de accu’s laag gehouden. De snelheid scootmobiel ligt daarom minder hoog dan bij ons topmodel de Quingo Toura.

Een hoogwaardige ondergrens

Toch kunt u met de Quingo Air scootmobiel heel goed uit de voeten. Wij stelden namelijk wel een hoogwaardige ondergrens. Door deze keuze voor kwaliteit, ligt de maximum snelheid scootmobiel bij de Quingo Air op een prettige 6,4 km per uur. Deze hoogwaardige prestatie is mede te danken aan het lage voertuiggewicht. Met een totaalgewicht van 61,6 kg weet dit handzame model een actieradius van 14 kilometer uit één accu te persen. Voor een bezoek aan het winkelcentrum, het museum of de gezellige binnenstad, is dit ruimschoots voldoende. Maar de stabiele scootmobiel Air kan ook grotere ritten maken. Want één van de opties bij dit model, is dat u voor een tweede accu kiest. Met dezelfde snelheid scootmobiel verplaatst u zich nu over 26 kilometer. Dit geeft voor elk gebruik voldoende zekerheid, ook tijdens uw vakantie in het buitenland.

Opvouwbaar met voortreffelijke actieradius

Het is logisch te verwachten dat het gewicht van de accu’s meegroeit met de omvang van de scootmobiel. Maar daarbij gooit onze sublieme Quingo Flyte roet in het eten. Dit opvouwbare model reist graag met u mee in de auto en oogt in opgevouwen toestand zeer compact. De snelheid scootmobiel ligt met 6,4 km per uur even hoog als bij de Quingo Air. Alleen haalt dit wonder op 5 wielen maar liefst 37 kilometer uit één acculading. Door de optionele keuze voor een tweede accu, heeft deze meereizende mobiliteitspartner altijd 54 kilometer actieradius voor u beschikbaar.

Snelheid van de vaste scootmobiel modellen

Is meenemen in de auto voor u geen doel, dan wordt de snelheid scootmobiel van de vaste modellen interessant voor u. Vier mogelijkheden dienen zich aan. Zaken als comfort en ergonomische zit groeien mee in kwaliteit naarmate u een luxere versie kiest. De Quingo Plus is het eerste vaste model waarbij de snelheid scootmobiel verdubbelt. U verplaatst zich op de Plus met een snelheid van 12,9 km per uur en neemt zorgeloos flinke bochten zonder de risico’s die u op een 3-wieler zou lopen. Daarbij zetelt u op een luxe fauteuil en kunt u vertrouwen op een draagvermogen van 159 kg. De accu’s zijn een stuk zwaarder, maar u merkt daar niets van door de uiterst stabiele constructie van deze scootmobiel. U kunt bovendien genieten van een actieradius van maar liefst 40 kilometer.

Topmodel dat respect afdwingt

Dat het altijd beter kan, bewijst ons glorieuze scootmobiel topmodel de Quingo Toura. Met accu’s die u een snelheid scootmobiel bezorgen van 18 km per uur, verplaatst u zich vol trots met deze King of the Road. Dit doet u niet alleen om even boodschappen te gaan doen, want deze scootmobiel brengt u maar liefst 70 kilometer ver. De accu’s van de Quingo Toura zijn weliswaar groot, maar dit vormt geen enkel beletsel voor deze scootmobiel met een draagvermogen van maar liefst 220 kg!

Stelt u graag zelf een vraag over de snelheid scootmobiel aan onze medewerkers voordat u een scootmobiel kopen gaat? Bel hen dan gratis op 0800 2020. U kunt ook vrijblijvend een proefrit afspreken in uw eigen omgeving!