Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Innovatief Quingo versus een Pride, Solo of Trophy 6 scootmobiel

Trophy 6 scoomtobiel

Naast Quingo veel modellen als een Trophy 6 scootmobiel in de markt

De keuze aan scootmobielen is tegenwoordig erg groot. Dat is ook logisch, want de markt voor scootmobielen breidt zich steeds verder uit. Modellen als de Trophy 6 scootmobiel, de Handicare Winner, de Solo of de Pride zie je geregeld rijden, want die worden vaak door gemeenten verstrekt. Door zuinigheid gedreven, nemen gemeenten bij de keuze van die modellen de nadelen vaak op de koop toe.

Omvallen verleden tijd met Quingo

Natuurlijk, de Trophy 6 scootmobiel, Pride Go Go Traveller of Solo 3 bezitten best behoorlijk wat kwaliteiten. Vergelijkt u ze echter met de Quingo op 5 wielen, dan zijn deze modellen op 3 wielen een stuk minder stabiel. De Quingo bestuurder wordt door twee actieve evenwichtswielen links en rechts voor, tegen omvallen beschermd. Dit gebeurt bij het nemen van een stoep, maar wordt ook verzorgd als er onverwacht een flinke oneffenheid opdoemt. Een dergelijke stabiliteit biedt een 3 wieler niet. Ongevallen die hiervan het gevolg zijn, hebben zich helaas al vaak voorgedaan.

De draaicirkel die elke 4 wieler overtreft

Nu hebben verschillende merken ook uitvoeringen op 4 wielen in hun overzicht staan. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Vermeiren Carpo, de Ceres, de “Trophy 6 scootmobiel” en de Handicare Winner. Een scootmobiel met 4 wielen levert inderdaad een veel betere stabiliteit op dan een 3 wielig model. Daar staat echter als nadeel de veel grotere draaicirkel tegenover. Zo rijdt u zich met een 4 wielige Trophy 6 scootmobiel veel eerder klem, dan u ooit met een Quingo scootmobiel zal overkomen. Dit komt door het innovatieve voordeel dat het op 5 wielen gebaseerde stuursysteem van Quingo u biedt. Het centrale middenwiel aan de voorzijde bepaalt de draaicirkel en de zijwielen aan de voorkant stabiliseren slechts. U maakt hierdoor een bocht die menig 3 wieler evenaart, terwijl de stabiliteit niets te wensen over laat. Elke 4 wieler laat de Quingo met deze draaicirkel ver achter zich.

Quingo werkt doorlopend aan innovatie

Door het sobere beleid dat gemeenten nastreven, loopt de ontwikkeling binnen deze deelmarkt gevaar. Doorgaande bezuinigingen kunnen ertoe leiden, dat aan zaken als veiligheid en comfort steeds minder aandacht wordt besteed. De scootmobiel die goedkoop en Spartaans is, wint dan de strijd op basis van het budget. De veiligheid en innovativiteit van het Quingo model, wordt op deze manier aan veel gebruikers onthouden. Modellen als Vermeiren Carpo, Trophy 6 scootmobiel, Pride Go Go Traveller, Solo, Sterling Swift of Drive Envoy mogen nog zo aantrekkelijk lijken, innovatieve ontwikkelingen behoren niet te worden afgeremd.

Vergelijk met Solo, Trophy 6 scootmobiel, Handicare Winner en andere

Bent u zich nog op de aanschaf van een scootmobiel aan het oriënteren, dan kunt u zich op onze website verdiepen in de uitdrukkelijke voordelen die een 5 wiel scootmobiel u biedt. Quingo heeft trouwens ook een informatieve brochure voor u klaarliggen. Deze scootmobiel brochure kunt u gratis aanvragen bij ons klantenteam. U belt hiervoor gratis met ons klanten contact centrum en wordt vriendelijk te woord gestaan. Ook ons gratis starterspakket met een verkeersboekje en Quingo hesje ligt hier voor u klaar. U vraagt het zonder verplichtingen aan. Met behulp van de brochure zet u vervolgens onze Quingo scootmobielen en modellen als de Vermeiren Carpo, Trophy 6 scootmobiel, Pride Go Go Traveller, Handicare Winner en Solo naast elkaar.

Ook nieuwsgierig geworden naar de voordelen van de 5 wiel Quingo? Neem gratis contact op met ons klanten contact centrum en bel 0800 20 20. U kunt hier ook vrijblijvend een proefrit in uw eigen omgeving aanvragen!