Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Vergoeding scootmobiel gaat samen met keuzebeperking

Een vergoeding scootmobiel wordt in Nederland niet verstrekt als de scootmobiel particulier wordt aangeschaft. Wordt er wel enige vorm van vergoeding scootmobiel verstrekt, dan stelt dit u niet in de gelegenheid om in vrijheid een passend scootmobiel model te kiezen. Voor het aanvragen van een vergoeding scootmobiel moet u bij de gemeente zijn. Deze is de uitvoerder van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Deze wet is er voor bedoeld, om mensen te ondersteunen bij hun mobiliteit.

Indicatiestelling op basis van medische gegevens

Het aanvragen van een financiële tegemoetkoming gaat niet zonder slag of stoot. Hier gaat een flink stuk bureaucratie aan vooraf. Bovendien is het verstrekken van een vergoeding scootmobiel geen landelijk beleid, maar wordt dit per gemeente uitgevoerd. Daarbij hanteert elke gemeente haar eigen regels. Voordat een vergoeding scootmobiel op basis van de WMO in beeld komt, dient eerst een indicatie te worden gesteld. Op grond van medische gegevens wordt gekeken of u aan de eisen voor het verkrijgen van een vergoeding scootmobiel voldoet. Wordt u qua mobiliteit nog voldoende zelfredzaamheid geacht, dan wordt geen indicatie gesteld en betaalt de gemeente u niks.

Eigen bijdrage vaak hoog

Het komt eigenlijk bijna niet voor dat een scootmobiel volledig door de gemeente wordt vergoed. Ontvangt u een vergoeding scootmobiel, dan betaalt u over het algemeen ook een eigen bijdrage. Vanwege de bezuinigingen is het gemeentelijk budget beperkt, dus de eigen bijdrage wordt al gauw tamelijk fors. In veel gevallen wordt vrij snel de afweging reëel of niet beter voor particuliere aanschaf van een scootmobiel kan worden gekozen. Mede omdat u dan veel meer keuze heeft.

Enkel niet-opvouwbare 3 wielers en 4 wielers

De vergoeding scootmobiel door de gemeente heeft de vorm van een persoonsgebonden budget (pgb) of wordt in natura verstrekt. Uw eigen bijdrage wordt ermee samengevoegd. Ook al betaalt u dus zelf flink mee, de gemeente kiest de leverancier en de scootmobiel modellen waaruit u mag kiezen. Hierdoor bent u aangewezen op 3 wielers die instabiel kunnen zijn of op 4 wielers die door hun ruime draaicirkel blijven steken in krappe bochten. Een opvouwbaar of demontabel scootmobiel model zit er bij de gemeente ook meestal niet in. Zijn de regels van uw gemeente streng, dan moet u de winkels of musea in het vervolg misschien op een tweedehands scootmobiel bezoeken. Het beleid dat gemeentes met hun vergoeding scootmobiel voeren, werkt een enorme keuzebeperking in de hand. Stilstand in ontwikkeling gaat hiermee gepaard. De innovatie die wij bij Quingo scootmobielen zo gewoon vinden, kennen de scootmobielen van de gemeente niet.

Scherpe draaicirkel en nooit meer omvallen op 5 wielen

We zetten een aantal zaken voor u nog even op een rij: Quingo scootmobielen is een echte merkdealer en verkoopt als enige in Nederland en België scootmobielen met 5 wielen. Dit betekent veiligheid op straat, door de stabiliteit op elk gewenst moment. Omvallen is verleden tijd. Dat is heel anders dan bij de 3 wielers die u met een vergoeding scootmobiel van de gemeente krijgt. Ook de ergonomie staat bij Quingo scootmobielen op een zeer hoog peil. Uw benen staan schuin naar beneden en de voeten rusten op nette steunen boven de twee voorwielen links en rechts. Vergelijkt u dat eens met een 4 wiel scootmobiel model, waar de benen recht naar beneden staan vanwege de grote voorwielen. Als gevolg van deze houding wordt u veel sneller moe. Draait u met uw 4 wieler in de museumkiosk een bocht, dan zit u al snel klem of sleept u alle uitgestalde artikelen mee. Zet u daar de scherpe draaicirkel van Quingo scootmobielen tegenover, dan wordt het grote verschil duidelijk. Het voordeel van een gemeentelijke vergoeding scootmobiel verdwijnt erg snel, wanneer u naar de nadelen kijkt. Een scootmobiel kopen geeft u volledige keuze vrijheid.

Is uw belangstelling voor een Quingo scootmobiel gewekt? Bel dan gratis 0800 2020 voor informatie met ons klanten contact centrum. Probeer gerust een Quingo scootmobiel een keer uit, tijdens een vrijblijvende proefrit in uw eigen omgeving!