Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Quingo geeft antwoord!

Waar gebruikt u de scootmobiel?

‘Wat is de beste scootmobiel?’ is een vraag die veel mensen bezighoudt. Een goed antwoord houdt rekening met allerlei gebruikerswensen. Is de scootmobiel bedoeld voor in de eigen woonwijk, of wordt er ook mee gereden in onbekend gebied? Zit u elke dag lang op uw scootmobiel of duren uw ritjes maar kort.

Op 3 wielen door de bocht

‘Wat is de beste scootmobiel?’ is voor veel gebruikers tegelijk ook een vraag naar veiligheid en zitcomfort. Laten we eerst eens met het veiligheidsaspect beginnen. We starten onze verkenning bij de 3-wiel scootmobiel. Deze vervoert u goed op de rechte stukken en houdt ook de draaicirkel redelijk klein. Problemen beginnen te ontstaan bij scherpe bochten, onregelmatig wegdek en flinke stoepranden. De veiligheid van een scootmobiel op 3 wielen laat helaas dan nogal wat te wensen over.

Ongeval met de 3-wiel scootmobiel

Een eerste antwoord op de vraag ‘Wat is de beste scootmobiel?’ luidt met het oog op deze aspecten: Bij een scherpe bocht ontstaat al snel het risico van onbalans. Omvallen van de scootmobiel is een reële optie, met als gevolg schade aan het voertuig, aan uw lichaam en aan uw kleding. Ook wanneer plotseling het wegdek onregelmatig wordt of een stoeprand onverwacht hoog, kunt u met een 3-wieler zijdelings uit balans raken. In de praktijk leidt dit niet zelden tot een ongeval. Een 3-wieler is dan niet de beste scootmobiel.

Grote draaicirkel en slechte zithouding op 4 wielen

In antwoord op de vraag ‘Wat is de beste scootmobiel?’ komt nu de 4-wieler aan bod. Deze vertoont veel minder het risico van onbalans, maar heeft wel een aantal andere nadelen. Het meest in het oog springend is de grote draaicirkel die de 4-wielige scootmobiel heeft. Dit is vooral een probleem in winkels, maar bijvoorbeeld ook bij een huisbezoek aan een familielid of in de krappe gangen van het lokale zorgcentrum. De vraag ‘Wat is de beste scootmobiel?’, legt bij een 4-wieler bovendien de nadruk op een ander belangrijk aspect. De zithouding van de berijder is nogal geforceerd. Dit komt door de grote voorwielen links en rechts, die de ruimte waar anders de voeten staan innemen.

Is een Quingo de beste scootmobiel?

Is er een misschien oplossing voor al deze problemen? Wij bij Quingo denken van wel. Als iemand aan ons vraagt ‘Wat is de beste scootmobiel?’, antwoorden wij direct: De Quingo op 5 wielen natuurlijk! Want gaat u zelf maar na: met twee stabiliserende wielen links en rechts voor, behoort omvallen tot de verleden tijd. Ook de draaicirkel van onze 5-wielige scootmobiel blijft bijzonder klein. Dit is te danken aan het centrale middenwiel voor. Met dit wiel neemt u uiteindelijk de bocht en die kan reuze scherp zijn. Een direct gevolg van de stabiliteit, waarvoor de twee zijwielen aan de voorzijde van de scootmobiel zorgen. Nog een kwestie die opdook bij de vraag ‘Wat is de beste scootmobiel?’: Hoe zit het met stoepranden en andere oneffenheden. Ook bij deze obstakels raakt u met de Quingo scootmobiel niet uit evenwicht. De 3 wielen aan de voorzijde houden de Quingo keurig recht en u geniet intussen van een heerlijke zithouding. Want dat is nog een voordeel dat alle Quingo scootmobielen u bieden. De stabiliserende voorwielen zijn laag gemonteerd en klein van formaat. Hierdoor houdt u voldoende ruimte over voor uw voeten. Zo komen wij nogmaals tot de vraag: ‘Wat is de beste scootmobiel?’. Is het misschien de Quingo scootmobiel? U mag het zeggen!

Meer weten over de voordelen van een Quingo scootmobiel? Bel gratis ons klanten contact centrum via telefoonnummer 0800 2020 en stel uw vragen. Hier ligt ook een heldere brochure voor u klaar. Bovendien kunt u vrijblijvend een proefrit afspreken in uw eigen omgeving.