Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Vraagt u zich af: ‘wat weegt een scootmobiel’? Omdat u een scootmobiel wilt vervoeren in uw auto? Het gewicht van een scootmobiel varieert per merk en model. Zo zijn er hele lichte scootmobielen die opvouwbaar zijn. U neemt die voertuigen eenvoudig mee in de kofferbak. Er zijn echter ook hele zware scootmobielen. Die kunt u niet optillen en zijn ongeschikt om mee te nemen in de auto. Wilt u weten wat weegt een scootmobiel in verband met transport? Neem dan eventueel contact op met de verkoper en/of check de meegeleverde papieren voor het gewicht van een scootmobiel.

Behalve wat weegt een scootmobiel speelt ook vaak de vraag hoeveel gewicht kan een scootmobiel dragen. Bent u zelf behoorlijk zwaar? Dan is het niet prettig om op een hele lichte scootmobiel te rijden. Of wilt u regelmatig iets met uw scootmobiel vervoeren dat zwaar is? Bij Quingo vindt u verschillende modellen scootmobielen: van lichte opvouwbare modellen tot middelzware en ook zwaardere scootmobielen.

Navigeer via onderstaand menu gemakkelijk door de pagina:

  1. Gemiddeld gewicht van een scootmobiel
  2. Het gewicht dat de scootmobiel kan vervoeren
  3. Vragen over wat weegt een scootmobiel: Quingo klantenservice

Hoeveel weegt een scootmobiel gemiddeld?

Een lichte opvouwbare scootmobiel weegt soms maar zo’n 40 kilo. Daardoor is zo’n scootmobiel makkelijker mee te nemen in de auto dan een zwaarder model. Toch is ook 40 kilo nog een flink gewicht om bijvoorbeeld in een kofferbak te tillen. Wilt u een scootmobiel in de auto vervoeren zonder te hoeven tillen? Dan is de opvouwbare  Quingo Flyte een mooi alternatief. Deze vouwscootmobiel kan geleverd worden met een zogenaamde bijpassende Flyte station. Dit station monteert u zonder gereedschap in de kofferbak van een kleine middenklasser. Daarna laadt en lost u met één druk op de knop de Flyte scootmobiel automatisch zonder te hoeven tillen. Die handeling kost niet meer dan 60 seconden!

Een andere mogelijkheid voor het eenvoudig meenemen van een scootmobiel is kiezen voor een demontabele scootmobiel. De Quingo Ultra is een luxe lichtgewicht scootmobiel, want het is uitgevoerd met een aluminium chassis en weegt onbeladen ongeveer 71 kilo. Gedemonteerd bestaat de Ultra uit 10 losse delen en het zwaarste onderdeel van deze scootmobiel weegt 17,8 kilo.

Hoe zwaar is een scootmobiel van Quingo

Het onbeladen gewicht van onze overige 5-wiel scootmobielen hebben wij hieronder voor u op een rij gezet.

Compact Classic Plus Vitess2 Toura2
Totaal onbeladen gewicht 55,5 kilo 100 kilo 103 kilo 116 kilo 163,9 kilo

Heeft u nog een vraag over wat weegt een scootmobiel? Dan kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen met de klantenservice van Quingo.

Hoeveel gewicht kan een scootmobiel vervoeren?

Het gewicht dat een scootmobiel kan vervoeren, varieert per model. Zo kunt u bijvoorbeeld met de Quingo Toura2 niet alleen veel gewicht vervoeren, maar ook grote afstanden afleggen. De Toura kan tot 220 kilo dragen en maximaal 70 km afleggen. De Toura is daarmee een heel geschikte scootmobiel voor mensen met een mobiliteitsbeperking die graag op pad gaan en regelmatig grotere afstanden willen afleggen. De Toura2 heeft verder een extra verstevigde vering. Deze is speciaal op uw gewicht af te stellen voor optimaal rijcomfort. Daarnaast beschikt de Toura2 over veel extra’s, zoals: de schokabsorberende Quintell (de Smartbumper), een extra comfortabele stoel en een lichtgewicht mandje.

Een ander voorbeeld uit de Quingo-serie is de Quingo Classic. Een uiterst betaalbare scootmobiel met een draagvermogen van maximaal bijna 160 kilo en een maximaal bereik van 28 km. Deze scootmobiel is zeer geschikt voor wie in en om het huis met een scootmobiel wil rijden. Een fijn voertuig om de dagelijkse boodschappen in de buurt mee te doen.

De al eerder genoemde Quingo Ultra is geheel demontabel. Daardoor neemt u het elektrische voertuig eenvoudig mee in de auto. Het maximale gewicht waarmee u de Ultra kunt belasten is 140 kilo. Verder is deze demontabele scootmobiel standaard uitgerust met 4 accu’s van elk 4,5 kilo. Hierdoor heeft de Ultra een actieradius van maximaal 24 km. Dus, de Ultra is een uiterst geschikte scootmobiel voor wie graag overal mobiel wil zijn.

In verband met de vraag wat weegt een scootmobiel is ook de Quingo Flyte als genoemd. De Quingo Flyte heeft een draagvermogen van bijna 160 kilo en de maximaal af te leggen afstand bedraagt 37 km. Plaatst u een extra accu? Dan kan de actieradius worden verhoogd tot maar liefst 54 km. Voor alle modellen scootmobiel geldt verder dat het maximale bereik afhankelijk is van diverse factoren. Denk aan de weersomstandigheden, vervolgens het terrein waarop wordt gereden, het gewicht van de bestuurder en tot slot het gebruik van accessoires die de nodige stroom gebruiken.

Kortom, wat weegt een scootmobiel is geen vraag die eenvoudig is te beantwoorden. Enerzijds zijn er lichte opvouwbare en demontabele modellen verkrijgbaar die u makkelijk meeneemt in de auto. Anderzijds zijn er zwaardere en robuuste uitvoeringen van meer dan 150 kilo. Daardoor zijn deze laatste modellen niet geschikt om op te tillen en in de auto te vervoeren.

Vragen over wat weegt een scootmobiel?

De medewerkers van de klantenservice van Quingo helpen u graag als u meer wilt weten over het gewicht van uw scootmobiel of andere vragen heeft. U kunt een gratis brochure inclusief dvd aanvragen  ter oriëntatie op een eventuele aanschaf. In de brochure vindt u allerlei informatie over scootmobiel rijden, verkeersregels, servicemogelijkheden en meer. Het is ook mogelijk een afspraak te maken met een Quingo-medewerker voor een proefrit aan huis met de scootmobiel van uw keuze.

Ook geniet u als klant van Quingo allerlei extra voordelen. U heeft de mogelijkheid een service- en onderhoudscontract af te sluiten en eveneens de keuze uit allerlei accessoires ter verhoging van de veiligheid en het rijcomfort. Denk aan regenkleding, verwarmbare stoelkussens, verlichting voor de scootmobiel en veiligheidshesjes. Bij het service- en onderhoudscontract hoort onder meer een periodieke onderhoudsbeurt van uw scootmobiel en reparatie aan huis indien dat nodig mocht zijn.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?