Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

scootmobiel-rijden-hooikoorts-stuifmeel-pollen-bestuurder

Ook als u scootmobiel rijdt kunt u last van hooikoorts hebben door stuifmeel van bomen, grassen en onkruid.

Het voorjaar en de zomer zijn fijne jaargetijden om met uw scootmobiel op pad te gaan. Maar, wat als u last van hooikoorts heeft? 11 anti-hooikoortstips.

Wat is hooikoorts?

Meestal van mei tot augustus heeft ongeveer anderhalf à tweeënhalf miljoen Nederlanders last van hooikoorts. Want, vooral dan produceren planten, bomen, grassen en onkruid tijdens mooie, warme, droge en zonnige dagen stuifmeel. Bent u daar gevoelig voor? Ofwel allergisch? Dan kan dat allerlei vervelende gezondheidsklachten geven. Variërend van een loopneus, niesbuien, snotteren, jeukende en tranende ogen tot hoofdpijn, kortademigheid en vermoeidheid. Bijgaand enkele manieren om uw klachten te beperken. Zeker ook als u in de lente en de zomer graag met uw scootmobiel op pad gaat.

Zo vermindert u uw hooikoortsklachten als scootmobielrijder

Bijgaand een aantal praktische tips om uw hooikoortsklachten te verminderen als u scootmobiel rijdt.

1. Lucht ’s ochtends uw huis

Wilt u uw huis luchten? Doe dat vroeg in de ochtend. Dan zit de dauw nog in de lucht. De waterdruppels voorkomen dan dat het stuifmeel uw huis binnenwaait. Ook horren plaatsen voor open ramen en deuren helpt deels de pollen tegenhouden. Er zijn ook speciale anti-pollenhorren te koop. En regelmatig stofzuigen vermindert ook de hoeveelheid stuifmeel in uw woning.

2. Ga in de ochtend eropuit met uw scootmobiel

Heeft u veel last van hooikoorts? Doe uw boodschappen dan bij voorkeur in de ochtend. Of trek eropuit na een regenbui. Dan zitten er eveneens minder pollen in de lucht.

3. Smeer vaseline onder uw neus

Trekt u er met uw scootmobiel op uit? Smeer dan wat vaseline onder uw neus. Daar blijven de pollen dan in vastzitten en dringen niet uw neus binnen.

4. Drink thee met honing

Ook schijnt het dat dagelijks een kop thee met een theelepel honing van goede kwaliteit te drinken de hooikoortsklachten vermindert. Omdat in honing vaak kleine hoeveelheden stuifmeel zit. Pas overigens wel op. Want, bent u supergevoelig voor pollen? Dan kan honing ook een aanval uitlokken.

5. Was uw haren ’s avonds

Ook vermindert u uw hooikoortsklachten door niet ’s ochtend, maar ’s avonds een douche te nemen of uw haren voor het slapengaan te wassen. Omdat u dan onder andere het stuifmeel uit uw haar spoelt, zodat deze niet op uw kussen terechtkomt. Trouwens? Het scheelt ook als u zich omkleedt in de badkamer en niet de slaapkamer.

6. Kleding in de was

Ben u een dagje op pad geweest met uw scootmobiel? Doe dan bij thuiskomst uw kleding in de was, want stuifmeel hecht zich aan kleren. U voorkomt zo dat het stuifmeel zich in uw huis verspreidt. Stalt u uw scootmobiel binnen in huis? Maak dan uw scootmobiel eerst even schoon.

7. Draag een grote bril

Nog een manier om minder hinder van pollen te hebben, is door het dragen van een grote bril. Zo worden uw ogen afgedekt als u scootmobiel rijdt waardoor rondwaaiende pollen minder snel uw ogen irriteren.

8. Droog uw was binnen

Natuurlijk is het heerlijk om uw was buiten te drogen. Onder andere vanwege de frisse geur die het geeft. Echter, pollen gaan ook in uw wasgoed zitten en kunnen zo allerlei hooikoortsklachten geven. Kies er daarom liever voor uw was binnen op te hangen op een wasrek.

9. Wrijf niet in uw ogen

Heeft u last van jeuken uw ogen? Dan bent u wellicht geneigd erin te wrijven. Doe dat niet, want zo verspreidt u het stuifmeel alleen maar meer. Pak liever een schoon washandje. Maak die nat en gebruik die om uw ogen te schoon te maken.

10. Houd het hooikoortsweerbericht in de gaten

Er zijn ook diverse websites waar u elke dag de hooikoortsweerberichten vindt. Handig als u een uitstapje met uw scootmobiel wilt plannen en zo weinig mogelijk klachten wilt ervaren. U kunt onder andere kijken op:

– allergieradar

– pollennieuws

11. Gebruik een anti-hooikoorts medicijn

Er zijn tegenwoordig ook allerlei medicijnen (antihistaminica) bij de drogist en/of apotheek verkrijgbaar die hooikoortsklachten tegengaan. Heeft u heel erg veel last? Overleg dan met uw huisarts wel middel het meest geschikt is. Belangrijk is ook dat u tijdig begint met het slikken van de medicijnen. Dat helpt klachten voor te zijn.

Heeft u als scootmobielrijder last van hooikoorts? Hoe gaat u daarmee om? Deel uw tips en ervaringen hieronder met anderen die scootmobiel rijden.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?