Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

lente-scootmobiel-besturen-eropuit-tips-lammetjesdagen-tulpenvelden-ijsje-picknick

De lente vieren? Breng met uw scootmobiel een bezoek aan de lammetjesdagen in uw omgeving.

Lente. Heerlijk. De natuur ontwaakt. De zon schijnt vaker en het is langer licht. Tips hoe u lekker geniet van het voorjaar als eigenaar van een scootmobiel.

  1. Bezoek de lammetjesdagen

Bij het voorjaar horen jonge dieren, zoals lammetjes die vrolijk door de wei dartelen. Wist u dat diverse schapenhouders in de lente de mogelijkheid bieden om lammetjes te komen kijken? Een leuk uitje voor bestuurders van een scootmobiel om bijvoorbeeld met de (klein)kinderen te gaan doen. Op de website van Natuurmonumenten vindt u een overzicht met waar lammetjesdagenworden gehouden.

  1. Rij door de tulpenvelen

Van half maart tot en met half mei verandert Nederland in een grote bloemenzee. Krokussen, narcissen, hyacinten en tulpen. Wilt u genieten van al die bollenvelden in bloei? De bekendste bollenvelden vindt u achter de Noordzeeduinen tussen Leiden en Den Helder. Maar ook nabij Enkhuizen en in de Flevopolder zijn mooie velden te bewonderen in het voorjaar. Via de plaatselijke VVV-kantoren kunt u plattegronden met routes door de tulpen- en bollenvelden die geschikt zijn voor onder andere wandelaars, fietsers en scootmobilisten.

  1. Plan een scootmobieltocht

Ook een scootmobieltocht maken, is een prima idee om buiten te genieten als scootmobilist. Van de natuur en het voorjaar. Maak een rondje door uw nabije omgeving of neem deel aan een georganiseerde toertocht. Informeer bijvoorbeeld bij een scootmobielclub in uw omgeving naar de mogelijkheden, een buurtcentrum of bejaardensoos. Ook vindt u in regionale dagbladen en huis-aan-huisbladen vaak informatie vinden over scootmobielritten.

  1. Pak een terrasje

Een fijne en aangename manier om van de lente te genieten is een terrasje pakken. Zeker wanneer u een plekje uit de wind kiest, kunt u heerlijk genieten van de voorjaarszon en de broodnodige vitamine D opdoen. En het fijne ervan is dat u alleen een terrasje kunt pakken, maar ook met familie, vrienden en/of kennissen.

  1. Eet een ijsje

Schijnt de zon volop in de lente? En is het warm? Een ijsje eten is dan een goed excuus om even naar buiten te gaan. Pak uw scootmobiel en rijd naar de ijswinkel op de hoek en geniet van uw ijsje.

  1. Haal het voorjaar in huis

Vier de lente met een prachtig voorjaarsboeket. Rijd met uw scootmobiel naar het tuincentrum of bezoek de wekelijkse markt in uw woonplaats. Verwen uzelf met een mooie bos narcissen, tulpen of hyacinten. Natuurlijk kunt u ook wat voorjaarsplanten voor de tuin kopen of een bak met bollen op het balkon of in de vensterbank zetten.

  1. Picknick in de buitenlucht

Schijnt de zon volop in de lente? Dan leent dit jaargetijde zich prima voor een picknick. Kies een mooie dag. Nodig familie, kleinkinderen en/of vrienden uit. Vul een mand met eten. Rijd op uw scootmobiel naar een nabijgelegen park, bos of andere mooie natuurplek in uw omgeving. Een picknick in het voorjaar is een fijne manier om te ontspannen: te genieten van de buitenlucht en de natuur.

Wat doet u als bestuurder van een scootmobiel om te genieten van de lente?

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?