Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

65-plus-apps-senior-tablet-smartphone-handig-gezondheid-nieuws-lezen

Senioren-apps voor smartphone en/of tablet.

Ook onder senioren groeit het smartphone- en tabletgebruik. Om te bellen, sms-en en e-mailen. Maar, er kan meer. Senioren-apps die niet mogen ontbreken!

Cijfers mobiele telefoonbezit 65+ers

Volgens cijfers van Telecompaper (2015) bezit 81% van de Nederlanders van 18 tot 80 jaar een smartphone. Hierbij zijn de senioren de grootste groep groeiers. Inmiddels bezit namelijk ruim 54% van de 65+ers een smartphone. Een jaar terug was dat nog 40% procent.

Behalve videobellen, films kijken en internetten bieden de huidige smartphones en tablets nog veel meer. Zo zijn er apps die bijdragen aan uw veiligheid, uw bloeddruk meten, sociaal contact bevorderen, u helpen herinneren uw medicijnen in te nemen, seniorennieuws enzovoort. Hieronder een klein overzicht met handige apps voor ouderen.

8 senioren-apps

WhatsApp

Superhandig om snel een bericht uit te wisselen met familie, kleinkinderen en vrienden zonder te betalen. Ook kunt u onbeperkt afbeeldingen, video’s en geluidsopnames sturen naar uw contacten.

Rode Kruis EHBO

Een fijne EHBO app die u exact vertelt wat te doen bij een noodsituatie of een ongeval. Verder wijst de app u de weg naar de dichtstbijzijnde EHBO-post of AED-locatie.

Beter zien

Een fijn steuntje in de rug als uw ogen slechter worden. De app vergroot voor u de teksten op uw smartphone of tablet, zodat die makkelijker te zien en te lezen zijn. Ook een tekst laten voorlezen is mogelijk.

Luisterbieb

Deze app maakt het mogelijk gratis te genieten van zo’n 400 luisterboeken en wel 100 luistercolleges van de Universiteit van Nederland over allerlei onderwerpen.

MedAlert

Moet u dagelijks medicijnen innemen? In de MedAlert app kunt u instellen welke medicijnen en welke dosis u moet innemen. De app herinnert u eraan deze tijdig in te nemen. Ook kunt u aangeven of u de medicijnen hebt ingenomen en is het mogelijk uw medicijnvoorraad bij te houden.

Moet ik naar de dokter?

Vraagt u zich af of u naar de dokter moet gaan met een bepaalde klacht? De app helpt u daarbij. Aan de hand van een aantal vragen en uw antwoorden kunt u beoordelen of u contact moet opnemen met uw huisarts. Ook geeft de Moet ik naar de dokter app advies om uw klachten te verlichten met zelfzorgadviezen van Thuisarts.nl en wanneer u alsnog naar de dokter moet.

FysiOtherappy

Met deze app kunt u thuis oefeningen doen die u door de fysiotherapeut aangeboden heeft gekregen. Ook biedt het de optie zelfstandig oefeningen thuis te doen om bepaalde klachten te verminderen. De app laat in een 3D-animatie zien hoe u de oefening correct uitvoert. N.B: Overleg met uw behandelaar welke oefeningen geschikt zijn en doe de oefeningen onder toezicht om ongelukken te voorkomen.

Ouderenjournaal

Ook het Ouderenjournaal, dat nieuws en achtergronden brengt voor 55+ers, heeft tegenwoordig een eigen app om het laatste nieuws op de gelijknamige website te lezen.

Apps downloaden in de appwinkel

Bij Apple iOS via de App Store

Bij Google Android via Google Play

Welke apps gebruikt u?

Zijn er bepaalde apps die u graag gebruikt? En die u graag anderen adviseert? Geef uw reactie op onze Facebookpagina of reageer hieronder. 

 

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?