Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
handige apps voor onderweg scootmobiel

Er zijn tig slimme apps voor uw smartphone waar u als bestuurder van een scootmobiel veel plezier aan kunt beleven als u eropuit trekt. Wij verzamelden 8 must-have apps voor onderweg met uw scootmobiel.

Apps voor onderweg met uw scootmobiel

Maakt u geregeld een tocht met uw scootmobiel? Dan komen apps op uw mobiele telefoon zeker van pas. Bijvoorbeeld om u de weg te wijzen of pechhulp in te schakelen als u een lekke band heeft. Hieronder een aantal handige apps voor onderweg met uw scootmobiel.

  1.  Het weer

Er zijn tegenwoordig allerlei handige apps die aangeven wat het actuele weer is en de verwachtingen voor de komende uren. Het fijne ervan is dat u zo gemakkelijk een toertocht kunt plannen zonder een nat pak op te lopen. Bekijk de 5 weer-apps voor bestuurders van een scootmobiel die wij selecteerden. 

  1. Navigeren

Navigatie dan wel routeplan-apps zijn zeker een uitkomst wanneer u een dagje op pad gaat met de scootmobiel. Niet alleen om uw route vooraf te plannen , maar ook onderweg. Als er bijvoorbeeld een ongeluk is gebeurd, er wegwerkzaamheden zijn enzovoort. Standaard staat Google Maps op de meeste mobiele telefoons geïnstalleerd. Maar, er zijn ook andere opties. Onze favoriete routeplan-apps voor scootmobilisten om niet te verdwalen.

  1. Toegankelijkheid

Wanneer u een dagje op pad gaat met uw scootmobiel vraagt u zich mogelijk af: welke winkels of eetgelegenheden zijn goed toegankelijk voor scootmobielrijders in een bepaalde stad? De app Ongehinderd biedt dan uitkomst. Verder staat bij elk adres aangegeven welke voorzieningen er zijn. Denk aan een drempelvrije entree en invalidentoilet. Misschien vindt u het ook interessant meer te lezen over toegankelijke uitjes voor scootmobielrijders.

  1. (Openbare) toiletten

Maakt u een tocht met uw scootmobiel? En moet u naar het toilet? Met de gratis app HogeNood vindt u aan de hand van uw geografische locatie snel en makkelijk de plaatsen waar de openbare plus semi-openbare toiletten zich bevinden. Er is eveneens informatie over de tarieven en openingstijden te vinden.

  1. Parkeren

Zoekt u een parkeerplekje voor uw scootmobiel als u onderweg bent? Een onbekende stad bezoekt met uw scootmobiel? Dan is er de app Parkopedia (Android en iPhone). Met WheelMate vindt u vervolgens ook invalidenparkeerplaatsen bij u in de buurt.  Trouwens? Met de WheelMate kunt u eveneens invalidentoiletten vinden. De parkeerregels voor scootmobielen hebben wij ook voor u op een rij gezet.

  1. Eerste hulp bij ongelukken

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Ook als u onderweg bent met uw scootmobiel kan er dus wat gebeuren. Met de EHBO-app van het Rode Kruis heeft u altijd eerste hulp bij de hand. Fijn en handig is dat de app u ook gesproken instructies geeft. Verder wijst de app u eveneens de weg naar de EHBO-post of AED-locatie die het dichtst bij u in de buurt is.

  1. Accu onderweg opladen

Hoewel het onderweg en dus tussentijds opladen van uw scootmobielaccu wordt afgeraden, kan het soms best handig zijn. Waar u onderweg oplaadpunten vindt voor de accu? Met oplaadpunten-app. Een andere optie is de fietsen123-app (Android en iPhone). Die geeft niet alleen info over waar oplaadpunten zijn, maar biedt ook leuke routes om te rijden en waar u wat kunt eten en drinken onderweg.

  1. VVV

Bezoekt u met uw scootmobiel een stad? Dan geeft de VVV-app (iPhone en Android) u allerlei leuke ideeën en tips voor uitstapjes en dergelijke. De app gebruikt de gps om te bepalen waar u bent en toont op basis daarvan de relevante informatie over de omgeving. Via de zogenaamde alert-functie kunt op de hoogte worden gebracht van bezienswaardigheden of monumenten die u tegenkomt onderweg. Fijn is ook dat u alle informatie offline kunt opslaan.

Veilig gebruik gsm onderweg

Gaat u met uw scootmobiel op pad? Dan mag u sinds 1 juli 2019 tijdens het rijden met uw scootmobiel geen mobiele telefoon meer vasthouden.  Houdt u tijdens het rijden uw telefoon (of een ander mobiel elektronisch apparaat) vast en de politie ziet dat? Dan kunt u een boete krijgen van € 95. Handsfree bellen en muziek luisteren is wel toegestaan. Dus maakt u een rit met uw scootmobiel en wilt u onderweg een van apps gebruiken? Bellen of appen? Stop dan even opeen veilige plek, zodat u vervolgens in alle rust op uw mobiele telefoon kunt gebruiken. Zo zorgt er ervoor dat u veilig,  zorgeloos en zonder brokken te maken scootmobiel rijdt.

Welke apps gebruikt u onderweg als u scootmobiel rijdt? Geef uw reactie via Facebook. Wij zijn benieuwd naar uw tips.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?